‘Dia telah dihapuskan terlalu awal’: K-State QB Adrian Martinez membungkam pembenci dalam kemenangan OU

Adalah wajar bahawa Adrian Martinez tunduk selepas pendaratan terakhirnya.

Quarterback Kansas State membuat persembahan semasa dia mengetuai Wildcats kemenangan mendebarkan 41-34 ke atas Oklahoma Sooners No. 6 pada hari Sabtu di hadapan 84,376 di Stadium Memorial.

Bukan sahaja Martinez melontar untuk sejauh 234 ela semusim dan touchdown; bukan sahaja dia tergesa-gesa untuk semusim 148 ela dan empat touchdown; dia melakukan sesuatu yang dia tidak pernah dikenali sepanjang kerjaya kolejnya. Dia membuat permainan klac satu demi satu dan membantu pasukannya mengatasi kekecewaan besar yang dilihat oleh segelintir orang.

Inilah jenis keputusan dia meninggalkan Nebraska. Inilah jenis detik yang dia pindahkan ke K-State untuk mengalaminya.

“Menewaskan pasukan seperti ini dan berada dalam pasukan seperti ini adalah satu perasaan istimewa, yang tidak pernah saya alami dalam karier saya,” kata Martinez selepas itu. “Jadi saya hanya cuba untuk berterima kasih untuk semuanya dan bersyukur kerana mereka percaya kepada saya untuk menyelesaikannya.”

Jika sesiapa yang layak meraikannya pada masa itu, ia adalah Martinez.

“Ia adalah salah satu perkara di mana ia berasa seperti dia telah dihapuskan terlalu awal,” K-State berlari kembali Deuce Vaughn berkata. “Untuk dia keluar ke sini dan bermain seperti itu dan kemudian menjaringkan gol itu. Itu meletakkan haluan pada jenis permainan yang dia ada hari ini.”

Martinez sudah tentu mengubah naratif tentang permainan quarterback baru-baru ini dengan satu karya besar permainan. Pada masa ini minggu lepas, peminat K-State merayu agar dia diletakkan di bangku simpanan berikutan kekalahan mengejutkan di tempat sendiri kepada Tulane di mana dia mengetuai Wildcats kepada 10 mata sedikit.

Dalam tiga perlawanan pertamanya di K-State, Martinez tidak kelihatan seperti dirinya. Dia tidak berlari secara agresif. Dia juga tidak membaling bola ke bawah padang. Di luar menyerahkan bola kepada Vaughn dan melemparkan hantaran pendek kepada penerimanya, dia tidak melakukan apa-apa pun. Dia mempunyai purata di bawah lima ela setiap percubaan. Memanggilnya sebagai “pengurus permainan” adalah perkara paling baik yang boleh anda katakan.

Tetapi jurulatih K-State Chris Klieman tidak pernah hilang kepercayaan kepadanya. Begitu juga rakan sepasukannya. Mereka memberitahunya untuk “melepaskannya” dan tidak bimbang tentang membuat kesilapan dan bermain dengan pemikiran yang lebih agresif terhadap Sooners. Jika dia melakukannya, mereka semua yakin keputusan positif akan menyusul.

Di suatu tempat di sepanjang jalan itu, itu memberinya tenaga.

“Mereka menanamkan banyak kepercayaan kepada saya dan banyak keyakinan,” kata Martinez. “Saya rasa seperti meninggalkan sedikit hati di atas meja pada Sabtu lalu dan ia menyakitkan. Saya rasa saya tidak melakukan keadilan kepada rakan sepasukan saya. Saya mahu memastikan saya keluar ke sini malam ini dan mereka tahu bahawa saya memberikan semua yang saya ada, bahawa saya meninggalkan hati saya di luar sana. Saya berasa yakin saya melakukan itu.”

Martinez pastinya memberi ganjaran kepada Wildcats atas kepercayaan mereka.

“Anda tahu, kanak-kanak Martinez itu adalah pemain yang cukup bagus,” kata Klieman. “Saya memberitahunya minggu lalu bahawa saya percaya kepadanya walaupun selepas kehilangan. Saya berkata, ‘Saya percaya kepada awak dan semua orang di tempat ini percaya kepada awak.’ Saya bertemu dengannya semula pada hari Ahad dan memberitahunya betapa saya menyayanginya, betapa saya percaya kepadanya. Saya memberitahu dia untuk pergi ke sana dan bermain dan berseronok dan merobeknya … Dan dia melakukannya.”

Memang, Martinez kelihatan seperti quarterback baru semasa bermain di hadapan penonton TV nasional.

Selepas tiga perlawanan berturut-turut yang kurang memberangsangkan, Martinez menyampaikan persembahan yang akan diperkatakan oleh peminat untuk sekian lama.

Begitu ramai orang membincangkan Martinez di media sosial sejurus selepas permainan itu yang dia trending secara nasional di Twitter.

Ini adalah pemain yang semua orang mahu lihat apabila dia mencari permulaan baru selepas melakukan hampir 11,000 ela dalam jumlah serangan di Nebraska. Setiap kali K-State memerlukannya untuk membuat drama besar, dia muncul dengan satu.

Dia tidak membuang masa untuk “memotongnya,” untuk meminjam frasa daripada Klieman. Martinez mengetuai Wildcats untuk melakukan touchdown pada setiap dua pemacuan pertama mereka dengan campuran hantaran tepat dan larian keras. Dia membaling bola ke bawah padang, dia berjuang untuk jarak tambahan. Dia enggan dinafikan pada empat larian touchdown berbeza.

Dia adalah seorang pahlawan.

“Dia adalah quarterback saya,” kata Vaughn, “dan dia menunjukkan kepada semua orang dengan tepat mengapa dia menjadi quarterback saya.”

Permainan terbesarnya datang lewat pada suku keempat dengan K-State melindungi pendahuluan 34-27. The Wildcats menghadapi barisan ketiga dan panjang di garisan 41 ela mereka sendiri. Mereka memerlukan 16 ela untuk mengambil bola pertama dan menjauhkan bola dari Oklahoma. Jika tidak, Sooners akan mempunyai peluang untuk mengikat permainan.

Memandangkan situasi itu dengan mudah boleh menyebabkan kerugian. Tetapi Martinez memastikan perkara itu tidak berlaku apabila dia berebut sejauh 55 ela untuk meraih kemenangan pada dasarnya. Wildcats meminta hantaran jauh dengan empat penerima menjalankan laluan menegak melepasi penanda turun pertama. Tetapi The Sooners mendedikasikan begitu ramai pemain pertahanan untuk melindungi mereka dan menyerbu bola sehingga Martinez memutuskan untuk membuat sesuatu berlaku dengan kakinya, jadi dia memecut ke tengah padang untuk mendapatkan keuntungan yang besar.

“Kami melontar empat menegak, berharap kami boleh melontar laluan jahitan, kerana mereka bermain zon lembut,” kata Klieman. “Dan kemudian mereka menutup jahitan. Adrian membuat seorang lelaki terlepas, dan saya melihat dia beralih ke gear lain. Itu seronok untuk dilihat.”

Martinez dengan pantas meletakkan permainan di luar jangkauan dengan berlari ke zon akhir, dan kemudian mengambil busurnya, beberapa saat kemudian.

Sebarang perbincangan tentang K-State yang berputar kepada Will Howard atau Jake Rubley di quarterback boleh ditamatkan. Jika dilihat semula, idea itu kini kelihatan keterlaluan.

Martinez ialah quarterback permulaan Wildcats, dan dia kini telah membuktikan bahawa dia boleh membawa mereka ke perkara besar.

“Dia seorang playmaker,” kata Vaughn. “Dia seorang jeneral. Setiap kali saya menoleh kepadanya, ada rasa tenang. Dia faham bahawa kami akan meninggalkan semuanya di padang bola sepak dan mengetuai kesalahan ini. Dia sedang bermain (keberanian) sekarang. Jadi kami berada di belakangnya sepanjang perlawanan. Untuk melihat dia membuat persembahan seperti itu selepas apa yang semua orang katakan tentang dia. Oh lelaki, saya bermain hati saya untuk dia hari ini.

Kisah ini pada asalnya diterbitkan 25 September 2022 1:04 PG.

Cerita berkaitan dari Wichita Eagle

Kellis Robinett meliputi olahraga Kansas State untuk The Wichita Eagle dan The Kansas City Star. Pemenang lebih daripada sedozen anugerah penulisan kebangsaan, dia tinggal di Manhattan bersama isteri dan empat anaknya.

We would like to thank the author of this write-up for this amazing material

‘Dia telah dihapuskan terlalu awal’: K-State QB Adrian Martinez membungkam pembenci dalam kemenangan OU


You can find our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/