Dominic Smith membuat kenyataan dengan permainan yang hebat ketika Mets mengambil siri dari Phillies

Dominic Smith memberikan jawapan yang lantang kepada Mets pada hari Ahad mengenai kedudukan pemain mana yang harus berlepas dengan senarai MLB yang hampir menyusut kepada 26.

Jawapan: Seseorang yang tidak bernama Dominic Smith.

Baseman pertama yang sebelum ini merosot berada di tengah-tengah hampir segala-galanya pada malam ini, membantu Mets memenangi siri ketujuh berturut-turut mereka untuk memulakan musim (melanjutkan rekod francais) dengan kemenangan 10-6 ke atas Phillies di Citi Field.

Smith pergi 4-for-4 dengan tiga RBI, satu malam sebelum pengurus besar Billy Eppler akan menolak dua pemain selepas 3 ½ minggu senarai yang diperluaskan selepas latihan musim bunga yang dipendekkan kerana sekat keluar. Salah satunya ialah penyelamat Yoan Lopez, yang mengemas beg pakaiannya selepas perlawanan, meninggalkan lokernya kosong. Smith, yang mempunyai pilihan liga kecil yang tinggal, boleh menjadi calon untuk menurunkan pangkat ke Triple-A Syracuse, tetapi terdapat juga masalah Robinson Cano yang mengecewakanyang boleh dibebaskan.

“Saya fikir ia pasti akan menjadi hari yang sangat emosional tidak kira siapa pun,” kata Smith, sambil menambah bahawa dia tidak diberitahu apa-apa. “Ia akan menjadi sesuatu untuk dilihat. Saya rasa pasukan ini telah benar-benar berkembang untuk menyayangi satu sama lain dan suka bermain antara satu sama lain dan [Monday] akan menjadi menarik.”

Cano memiliki garis slash .195/.233/.268 dengan satu homer dan tiga RBI dalam 43 penampilan plat sejak kembali daripada penggantungan PED yang merugikannya sepanjang 2021.

Dominic Smith mendapat 4-untuk-4 dalam kemenangan Mets ke atas Phillies pada malam Ahad.
Corey Sipkin

The Mets masih berhutang kepada pemain baseman kedua berusia 39 tahun itu $37 juta pada kontrak yang akan berlangsung musim depan. Cano menunjukkan selepas perlawanan, Mets tidak memberitahunya apa-apa.

“Saya masih di sini,” katanya.

Sebelum perlawanan, Francisco Lindor ditanya tentang kemungkinan rakannya Cano akan dibebaskan.

“Saya tidak akan gembira,” kata Lindor. “Saya tidak mahu melihat perkara itu berlaku. Dia rakan sepasukan yang baik, seorang yang baik dan jelas sekali dia mempunyai rekod prestasi yang hebat dan kita semua tahu apa yang dia mampu lakukan. Saya tidak kisah berapa umurnya, fikiran masih segar dan masih boleh memukul.”

Travis Jankowski telah muncul sebagai pemain luar sandaran yang boleh dipercayai yang Buck Showalter dan Eppler suka dan tidak mempunyai pilihan liga kecil yang tinggal. Jika Mets melantiknya untuk tugasan, dia perlu menjelaskan pengecualian sebelum dia boleh kembali ke organisasi.

Jankowski berkata dia “tidak bimbang” tentang kehilangan tempat senarainya.

“Saya tahu peranan saya,” kata Jankowski. “Jenis outfielder keempat, di mana ia hanya masuk dan menjadi pengganti pertahanan pada lewat permainan, pergi mencuri beg, menjaringkan gol dari pertama pada dua kali ganda. Ia adalah salah satu perkara yang penting dalam permainan ini. Ia diperlukan untuk pasukan yang menang.”

Showalter tidak menantikan keputusan senarai “sukar” yang akan dimuktamadkan sebelum tengah hari pada hari Isnin.

Mets
Max Scherzer meraih kemenangan dalam kemenangan Mets ke atas Phillies pada hari Ahad.
Corey Sipkin

“Kita perlu berpisah dengan seseorang… ia akan menyakitkan,” kata Showalter. “Tetapi kami mempunyai beberapa pemain yang bagus.”

Smith masuk dengan garis slash .167/.295/.194, dan hampir dua kali ganda jumlah pukulannya dalam satu malam (dia masuk dengan enam). Jeff McNeil menyertai Smith dengan keterlaluan, melakukan 4-untuk-5 dengan RBI.

Pada pukulan keempat, Smith meledak dua gol RBI yang mengikatnya 3-3 selepas tunggal pendahuluan Eduardo Escobar. Dua gol Luis Guillorme di atas kepala Odubel Herrera di bahagian tengah telah memberikan Mets mendahului 2-1 pada perlawanan kedua menentang Zach Eflin berikutan pilihan pemadang RBI Starling Marte.

Single dua larian Smith pada yang kelima menyerlahkan inning di mana Mets menjaringkan tiga kali untuk mendahului 6-3. Selepas McNeil menggandakan Lindor ke tempat ketiga, Pete Alonso sengaja berjalan untuk memuatkan bes dan pelega Jose Alvarado menyilang penangkap JT Realmuto, membawa kepada hantaran bola untuk larian. Smith mengikuti dengan pukulan ketiganya dalam permainan, memberikannya tiga RBI.

Pete Alonso mencecah single RBI pada inning ke-7.
Pete Alonso mencecah single RBI pada inning ke-7.
Robert Sabo

Pada pukulan keenam, Smith menyampaikan satu single untuk pukulan keempatnya dalam permainan itu. Marte diikuti dengan single dua larian yang melebarkan kedudukan 9-4.

“Ia menyeronokkan untuk kembali ke sana dan bermain serta menyumbang kepada kemenangan,” kata Smith.

Max Scherzer membuka permainan dengan lima pukulan berturut-turut (yang pertama dalam kariernya), tetapi tersipu oleh bola panjang, menyerahkan tiga homer dalam enam babak dalam membenarkan empat larian yang diperolehi tertinggi musim.

milik Kyle Schwarber letupan kedua permainan, homer dua larian dengan dua out di keempat, meletakkan Mets dalam lubang 3-2. Bryce Harper mendapat tempat keenam menentang Scherzer.

We would like to say thanks to the writer of this article for this remarkable material

Dominic Smith membuat kenyataan dengan permainan yang hebat ketika Mets mengambil siri dari Phillies


Take a look at our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/