Down Goes Brown: Menyambut Mullett Arena dengan sejarah NHL di tempat pelik

Koyote peminat – ia ada di sini. Permainan rumah pertama musim ini akhirnya tiba, bermakna sudah tiba masanya untuk permainan NHL pertama yang pernah dimainkan di Mullett Arena.

Adakah anda sudah muak dengan jenaka dari kumpulan peminat lain?

Saya rasa awak. Anda mungkin tiba di sana, oh, kira-kira tiga saat selepas keseluruhan rancangan itu diketahui umum. Anda pasti tiba di sana sebaik sahaja kami mengetahui tempat itu akan dipanggil Mullett. Perniagaan di hadapan, berpesta di belakang, betulkah saya? (Tumbleweed bertiup.) Terima kasih, jangan lupa untuk memberi tip kepada pelayan anda.

PERGI LEBIH DALAM

The Coyotes at ASU’s Mullett Arena menjelaskan: Bagaimana dan mengapa?

Dan pasti, anda tahu ia akan datang. Ia bukan situasi yang ideal, untuk meletakkannya dengan sopan. Mullett Arena menempatkan 5,000 tempat duduk, yang rasanya tidak masuk akal untuk tempat yang sepatutnya menjadi venue liga besar. Selepas berdekad-dekad drama arena yang francais ini tidak boleh goyah, ini terasa seperti bab yang paling menyedihkan daripada mereka semua. Walaupun ia hanya sementara, bukankah ini memalukan?

Mungkin. Tetapi inilah rahsia yang tidak mahu dibincangkan oleh beberapa peminat yang menggerutu: Anda tidak bersendirian. Arizona Coyotes jauh daripada satu-satunya francais untuk dimainkan NHL hoki di tempat yang luar biasa. Sudah tentu, peminat hoki sekolah lama suka berkhutbah tentang keagungan Forum atau Taman atau di mana-mana sahaja, dan bangunan itu benar-benar hebat. Tetapi itu bukan keseluruhan cerita, dan NHL mempunyai sejarah panjang bermain hoki di tempat yang luar biasa dalam keadaan yang kurang ideal.

Nasib baik, perkara arena pelik macam benda aku. Jadi hari ini, mari kita ingat beberapa bangunan yang telah menjadi tuan rumah hoki NHL, dan mungkin juga lihat bagaimana ia bertindan ke Mullett yang perkasa.

pergi lebih dalam

PERGI LEBIH DALAM

Ates: Ya, Jets benar-benar bermain di gelanggang hoki kolej di Arizona


Bangunan: Pusat Sivik Ottawa, rumah Senator untuk empat tahun pertama kewujudan mereka.

kebaikannya: Tidak seperti beberapa gelanggang Ottawa yang boleh saya sebutkan, ia adalah pusat bandar dan agak mudah untuk dikunjungi.

Yang tidak begitu baik: Ia memegang kira-kira 10,500, tetapi jika anda menonton di TV ia mungkin kelihatan seperti arena NHL bersaiz penuh. Itu kerana ia dibina di tepi gerai bola sepak, bermakna bumbungnya adalah pepenjuru. Di satu pihak, anda mempunyai banyak ruang untuk mengemasnya. Tetapi sebaliknya, terdapat hanya beberapa baris. Semuanya adalah pengalaman yang sangat pelik. Kemudian sekali lagi, begitu juga Senator awal 90-an.

Adakah ia lebih baik daripada Mullett Arena?: Mungkin, jika hanya kerana ia boleh memuatkan dua kali lebih banyak peminat. Nama itu tidak begitu menyeronokkan, walaupun “Civic Centre” ialah nama yang paling terdengar Ottawa yang boleh anda buat.

Berikut ialah perlawanan pertama musim biasa, menampilkan gladiator, lajur di atas ais dan seorang wanita muda yang tidak dikenali menyanyikan lagu kebangsaan.


Bangunan: Pusat Barclays di Brooklyn, rumah penduduk Pulau dari 2015 hingga 2020.

kebaikannya: Dibuka pada tahun 2012, ini adalah arena paling moden dalam senarai kami dan hampir pasti yang terbaik, dengan mengandaikan anda sedang mencari tempat untuk menonton permainan bola keranjang, atau konsert, atau lebih banyak perkara selain daripada hoki.

Yang tidak begitu baik: Oh, anda mahu menonton hoki? Ya, itu akan menjadi masalah. Bangunan itu tidak direka bentuk untuk itu, jadi peminat yang ingin melihat Islanders terpaksa bersabar dengan pemandangan terhalang di seluruh gelanggang. Dan saya bukan hanya bermaksud siaran sekali-sekala untuk menyekat pandangan anda — seluruh bahagian ais cuma tidak dapat dilihat dari tempat duduk tertentu.

Bahagian kegemaran saya dalam era Barclays ialah apabila Ketua Pegawai Eksekutif mereka ditanya tentang semua pandangan yang terhalang, dan dengan sabar menjelaskan bahawa peminat boleh “tonton permainan pada peranti mudah alih anda.” Dia adalah penyedia penyelesaian yang inovatif, yang ini.

Selain itu, terdapat sebuah SUV yang diletakkan di satu sudut atas sebab tertentu dan kami semua hanya mengikutinya.

Adakah ia lebih baik daripada Mullett Arena?: Secara umum, pasti, tetapi untuk hoki, ia mungkin hampir. Katakan begini, apabila arena membuatkan anda berfikir “Anda tahu, mungkin kami lebih suka untuk kembali ke Nassau Coliseum,” itu tidak bagus.


Bangunan: Istana Lembu, rumah kepada Jerung San Jose dari 1991 hingga 1993.

kebaikannya: Dibina pada tahun 1941, arena itu masih berdiri dan, dalam erti kata teknikal yang paling ketat, berfungsi apabila ia diminta menjadi tuan rumah hoki NHL setengah abad kemudian.

Yang tidak begitu baik: Pertama sekali, ia dipanggil The Cow Palace tetapi tidak ada lembu yang berkeliaran di atas ais, dan saya rasa itu adalah satu kes menetapkan jangkaan tinggi yang tidak realistik. Selain itu, gelanggang sebenar adalah saiz yang salah dan ia hanya memuatkan 11,000 peminat. Tetapi mungkin bahagian terbaik dalam sejarah Istana Lembu adalah NHL menganggap bangunan itu terlalu kecil dan lama untuk Golden Seals pada tahun 70-an, tetapi nampaknya mengubah fikiran mereka dua dekad kemudian untuk Sharks. Petua kecil untuk anda anak-anak di luar sana: Apabila sesuatu dianggap tidak layak dikaitkan dengan California Golden Seals, itu petanda buruk.

Adakah ia lebih baik daripada Mullett Arena?: Saya mungkin memanggil yang ini sebagai seri, walaupun jika mereka kekal dengan nama asal – Pavilion Ternakan Negeri California – maka ia pasti menang.


Bangunan: Arena Montreal, rumah bagi Montreal Wanderers dan Montreal Kanadadua daripada empat pasukan asal NHL pada musim sulungnya.

kebaikannya: Setelah dibuka pada tahun 1898, Arena itu dianggap sebagai salah satu gelanggang hoki hebat pertama di dunia. Ia telah pun menjadi tuan rumah kejohanan Piala Stanley, apabila Habs memenanginya di sana pada tahun 1916 semasa hari piala cabaran pra-NHL. Dengan kapasiti lebih 7,000, ia memperoleh penghormatan untuk menganjurkan perlawanan pertama dalam sejarah NHL pada Disember 1917, dan juga boleh menuntut gol pertama dalam sejarah liga. Sejujurnya, Arena itu cantik.

Yang tidak begitu baik: Beberapa hari selepas perlawanan pertama itu, Arena dibakar hingga ke tanah dan Wanderers terpaksa melipat.

Adakah ia lebih baik daripada Mullett Arena?: Sangat ringkas, ya. Secara keseluruhannya kita perlu tunggu dan lihat, tetapi mari kita semak semula dalam beberapa minggu dan pastikan Mullett masih berdiri.


Bangunan: Pusat Sivik Springfield, rumah Hartford Whalers untuk sebahagian daripada musim 1979-80, yang pertama di NHL selepas berpindah dari WHA.

kebaikannya: Bumbungnya tidak runtuh. Saya tahu bunyinya seperti bar rendah, tetapi memang begitu lebih daripada yang kita boleh katakan pada masa itu untuk Pusat Sivik Hartford, di mana para Whalers sepatutnya bermain.

Yang tidak begitu baik: Gelanggang itu bukan di Hartford atau malah di Connecticut, tetapi dalam keadaan ini mungkin kita tidak boleh terlalu memilih. Isu yang lebih besar ialah arena itu hanya memuatkan 7,627 peminat, yang tidak banyak untuk para Whalers.

Selain itu, ini adalah bangunan di mana Bret Hart kehilangan gelaran antara benua kepada The Mountie, yang tidak mempunyai kaitan dengan NHL tetapi masih merupakan kegagalan keadilan yang perlu diberi perhatian.

Adakah ia lebih baik daripada Mullett Arena?: Walaupun benar bahawa 7,627 masih lebih daripada 5,000, perkara Bret Hart menyebabkan keputusan seri.


Bangunan: Arena Border Cities di Windsor, Ontario, Kanada.

kebaikannya: Kami akan kembali ke tahun 1926 untuk yang ini, dan pada masanya gelanggang ini cukup bagus. Ia baru berusia beberapa tahun, dan boleh memuatkan kira-kira 9,000 peminat. Ia cukup bagus untuk NHL, dan gelanggang itu menjadi tuan rumah musim pertama penyertaan baharu liga di Detroit.

Yang tidak begitu baik: Tunggu, yang sayap merah bermain musim pertama mereka di … Kanada?

Semacam, ya. Mereka belum menjadi Red Wings — mereka adalah Cougars sehingga 1930 — tetapi mereka tidak mempunyai gelanggang layak NHL di Detroit. Jadi mereka menghabiskan musim pertama mereka menyeberangi sungai di Windsor sementara mereka menunggu kerja selesai di Olympia.

By the way, The Barn adalah masih berdiri hari ini, walaupun ia tidak menjadi tuan rumah hoki lagi. Dan nampaknya ia cuba menyesuaikan diri dengan gelanggang NHL awal yang lain, kerana baru-baru ini terbakar.

Adakah ia lebih baik daripada Mullett Arena?: Lihatlah, Mullett mungkin bukan lokasi yang ideal, tetapi sekurang-kurangnya ia berada di negara yang betul.


Bangunan: Tempat letak kereta di Las Vegas. Seperti dalam, di luar. Apabila ia adalah 85 darjah.

kebaikannya: Ini hanya berlaku sekali, malah itu adalah perlawanan pramusim, jadi ini bukan rumah sepenuh masa sesiapa. Maksud saya, ayuh, hoki di Vegas? Seolah-olah itu akan berlaku.

Yang tidak begitu baik: Hoo budak lelaki, di mana untuk bermula. Tiada ruang yang mencukupi untuk membina gelanggang bersaiz peraturan. Mereka tidak tahu membuat garisan biru dengan cat, jadi mereka menggunakan kain, tetapi kemudian ais itu cair kerana mereka cuba menutupnya dengan terpal yang berat. Tiada bilik persalinan, jadi pemain terpaksa menukar khemah. Dan pada lewat permainan terdapat serangan serangga, dan pepijat itu terperangkap dalam ais yang separuh cair supaya pemain dapat mendengar bunyi dentuman ketika mereka meluncur di atasnya.

Adakah ia lebih baik daripada Mullett Arena?: Adakah anda membaca perenggan terakhir itu? Ini kedengaran hebat, saya harap Kesatria Emas bermain di tempat letak kereta setiap perlawanan.


Bangunan: The Stampede Corral, rumah kepada Api Calgary dari 1980 hingga 1983.

kebaikannya: Pertama sekali, “Stampede Corral” ialah nama yang hebat. Ia jauh lebih baik daripada Saddledome, yang bukan kubah jadi apa yang kita lakukan di sini?

The Corral adalah rumah pertama untuk Flames di Calgary, selepas francais itu berpindah dari Atlanta pada tahun 1980. Ia melakukan tugas dengan cukup baik, menganjurkan pasukan selama tiga musim sehingga Saddledome siap.

Yang tidak begitu baik: Kapasitinya hanya 7,424. Tunggu, bangunan yang hampir tidak bersaiz NHL di Kanada? Mendengarkan mereka, anda fikir setiap gelanggang di negara ini mempunyai 30,000 minimum.

Adakah ia lebih baik daripada Mullett Arena?: Maaf Arizona, tetapi pertempuran penamaan di sini adalah ketidakpadanan terbesar sejak Leafs vs. Coyotes. (Saya belum sempat menonton perlawanan itu, tetapi saya mengandaikan Leafs menang dalam satu pukulan.)


Bangunan: Penjara literal.

kebaikannya: Sayap Merah 1954 pergi ke Penjara Cawangan Marquette di Michigan untuk bermain permainan pameran menentang pasukan banduan yang terdiri daripada pembunuh, perompak bank dan pembakar, yang mungkin merupakan latihan yang baik untuk perpindahan pasukan itu ke Bahagian Norris.

Oh, dan gelanggang penjara berada di luar, menjadikan ini permainan luar pertama dalam sejarah NHL.

Yang tidak begitu baik: Ini bukanlah cara yang ideal untuk mempamerkan bintang seperti Gordie Howe, Ted Lindsay, Red Kelly dan Terry Sawchuk. Tetapi tiada siapa yang cedera, walaupun selepas Wings mendahului awal 18-0 (pada ketika itu semua orang bersetuju bahawa adalah lebih baik untuk berhenti mengekalkan skor). Dan ia tidak betul-betul membuang Wings daripada permainan mereka, kerana mereka terus memenangi Piala Stanley untuk apa yang akan menjadi yang ketiga daripada empat kali pada tahun 1950-an.

Adakah ia lebih baik daripada Mullett Arena?: Saya akan bersandar “tidak” pada yang ini.


Bangunan: ThunderDome. Tidak, betul-betul, itulah yang dipanggil. Ia adalah rumah kilat dari 1993 hingga 1996, selepas mereka menghabiskan musim sulung mereka di Dewan Ekspo, astaka ternakan yang ditukar yang boleh mempunyai tempat tersendiri dalam senarai ini.

kebaikannya: Kami telah berseronok dengan banyak gelanggang untuk kapasiti kecil mereka, tetapi itu tidak menjadi masalah di ThunderDome. Selepas menghabiskan musim pertama di Dewan Ekspo, yang hampir tidak dapat menarik 10,000 peminat, Lightning melompat pada peluang untuk bermain di tempat yang lebih besar. Mereka mendapat itu dan banyak lagi di kubah, yang menampung lebih 28,000 untuk hoki. Lightning mengisinya sekurang-kurangnya beberapa malam, dan memegang beberapa rekod kehadiran sehingga era luar datang. Mereka masih memegang rekod untuk kebanyakan peminat pada permainan playoffwalaupun.

Bangunan itu masih berdiri hari ini, dinamakan semula sebagai Tropicana Field dan paling dikenali sebagai rumah bagi Sinar Teluk Tampa.

Yang tidak begitu baik: Um, bukankah Rays pasukan besbol? ya. Ya mereka. Anda lihat, lama sebelum mereka mengadakan perlawanan di Wrigley atau Fenway, NHL membenarkan salah satu pasukannya menghabiskan tiga tahun bermain di stadium besbol.

Adakah ia berhasil? Tidak juga, walaupun bukan kerana kurang mencuba. Bangunan itu terlalu besar untuk dirasai seperti gelanggang hoki, jadi suasananya sunyi. Apabila ia penuh, ia mengagumkan dengan caranya yang tersendiri. Apabila ia tidak – dan biasanya tidak – maka tidak begitu banyak. Garis penglihatan tidak bagus, dan bunyinya kacau-bilau, tetapi pasukan itu berbelanja besar pada papan mata mahal yang besar yang membantu.

Secara keseluruhannya, ThunderDome tidak berfungsi sebagai gelanggang hoki, dan Lightning berpindah ke Arena Amalie yang jauh lebih unggul pada tahun 1996.

Adakah ia lebih baik daripada Mullett Arena?: Mullett mungkin bukan gelanggang hoki yang hebat, tetapi sekurang-kurangnya ia ialah gelanggang hoki.

(Foto ThunderDome: Ihsan Tampa Bay Lightning)

We would like to say thanks to the author of this short article for this amazing material

Down Goes Brown: Menyambut Mullett Arena dengan sejarah NHL di tempat pelik


We have our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/