Draymond: NBA harus mengundi pemilikan Sarver

Penyerang Golden State Warriors All-Star Draymond Green menyeru pemilik NBA untuk mengadakan undian untuk menamatkan kedudukan Robert Sarver sebagai pemilik Phoenix Suns.

“Saya meminta supaya ada undian,” kata Green Podcast “The Draymond Green Show”.yang diterbitkan Selasa.

Peraturan liga memerlukan undian tiga perempat daripada lembaga pengelola untuk mengeluarkan pemilik.

“Adalah sedikit membingungkan saya bahawa kita akan masuk ke arena tahun depan,” kata Green dalam podcastnya. “The Phoenix Suns akan masuk ke arena tahun depan, dia akan duduk di tepi padang dan kami akan terus bermain. Jadi satu perkara yang saya perlukan ialah seseorang untuk menjelaskan kepada saya mengapa ia berlaku. OK untuk menyingkirkan [LA Clippers owner Donald] Sterling, tetapi tidak mungkin untuk memaksa Robert Sarver menjual selepas apa yang kita baca?

“… Saya minta supaya ada undian. Jika itu satu-satunya cara, mari kita lihat apakah angka-angka itu. Mari kita lihat apa itu.”

Sarver, yang juga merupakan pemilik majoriti WNBA Phoenix Mercurytelah digantung satu tahun dan didenda $10 juta minggu lalu selepas siasatan mendapati bahawa dia menggunakan perkataan N sekurang-kurangnya lima kali “apabila menceritakan kenyataan orang lain.”

Sarver juga terlibat dalam “kelakuan tidak saksama terhadap pekerja wanita,” termasuk “komen berkaitan seks” dan komen yang tidak sesuai pada penampilan pekerja.

Perak mengharamkan Sterling seumur hidup, walaupun undi tidak pernah diambil di kalangan pemilik NBA untuk menamatkan kedudukannya sebagai pemilik. Clippers akhirnya dijual.

Green berkata hukuman liga untuk Sarver tidak mencukupi, dan pemain telah “dibuang daripada liga dengan harga yang lebih rendah.”

“Untuk digantung selama satu tahun dan didenda $10 juta, maksud saya, satu-satunya cara anda digantung selama satu tahun dan didenda $10 juta ialah jika anda pemilik aset dan anda tidak boleh dipecat,” kata Green. “Kerana saya fikir sesiapa sahaja dalam NBA yang — dan terutamanya dari sudut pandangan pejabat hadapan, seperti mungkin bukan pemain, walaupun kami telah melihat pemain dibuang liga dengan harga yang lebih rendah — akan 1,000% dipecat jika separuh perkara yang keluar daripada penyiasatan ke atas Robert Sarver keluar mengenai orang lain.”

NBA menugaskan penyiasatan susulan kisah ESPN pada November 2021 yang memperincikan dakwaan perkauman dan perkauman selama 17 tahun Sarver sebagai pemilik.

Sarver didapati telah menggunakan perkataan-N sekurang-kurangnya lima kali “dalam mengulangi atau kononnya mengulangi apa yang dikatakan oleh orang kulit hitam — empat daripadanya selepas diberitahu oleh kedua-dua orang bawahan kulit hitam dan kulit putih bahawa dia tidak boleh menggunakan perkataan itu, walaupun dalam pengulangan yang lain,” laporan NBA menyatakan.

“No. 1, jika anda menggunakan perkataan N untuk menerangkan semula sesuatu yang dikatakan seseorang atau [are] bercerita bahawa seseorang telah memberitahu anda atau [you are] menggunakan perkataan itu, kerana orang lain melakukannya — hentikannya,” kata Green. “Itu mengarut. Kerana tahap keselesaan yang anda perlukan untuk menggunakan perkataan itu sekali lagi tidak mengesahkan atau menjadikannya OK untuk Robert Sarver menggunakan perkataan N.”

Green mempersoalkan bagaimana seseorang seperti Sarver boleh memimpin sebuah organisasi yang kejayaannya “cukup dibina di belakang orang Afrika Amerika.”

“Bila dia balik tahun depan, sebab baru setahun, adakah semuanya kembali normal?” Green bertanya. “Adakah lelaki itu sepatutnya membatalkan semua yang mereka lihat dan dengar? Adakah lelaki itu sepatutnya berasa selesa untuk terus bekerja dengan lelaki ini?”

Green memuji Perak untuk “pendirian yang telah mereka ambil selama bertahun-tahun,” tetapi beliau berkata hasil siasatan ini “semacam gagal mencapai apa yang sepatutnya.”

“Untuk berfikir bahawa seseorang seperti Robert Sarver yang bertindak dengan cara itu boleh terus mewakili kami? Itu memang bagus—,” kata Green. “Anda tidak boleh terus mewakili lebih ramai orang daripada anda dengan pandangan itu, dengan bercakap dengan orang seperti dia, dengan melayan orang Afrika Amerika dan wanita seperti yang dia ada, itu tidak OK.

“Lelaki ini boleh kembali ke dalam kumpulan seolah-olah dia masih mewakili kita? Dan seolah-olah dia sebahagian daripada kita? Itu tidak boleh begitu. Kerana bagi kita, terutamanya sebagai orang Afrika Amerika, saya tidak selesa, saya ‘ Saya sangat tidak selesa. Dan mengetahui bahawa, dalam kedudukan itu, anda pada dasarnya boleh melakukan apa sahaja yang anda mahu, dan kerana anda memiliki aset, anda tidak boleh dihukum?”

We would love to give thanks to the writer of this short article for this remarkable web content

Draymond: NBA harus mengundi pemilikan Sarver


Check out our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/