Dubs pantas menafikan kemas kini wartawan ESPN tentang Curry

Awal petang Jumaat, wartawan Mercury News Shayna Rubin menyampaikan berita itu Pahlawan Negeri Emas pengawal Stephen Curry kaki kirinya yang cedera tidak akan dinilai semula sehingga musim biasa berakhir. Implikasi tweet itu jelas: Curry akan terlepas baki musim biasa (lima perlawanan), yang menimbulkan persoalan sama ada dia akan bersedia untuk playoff.

Reaksi serta-merta dan menggembirakan terhadap tweet Rubin adalah ramai peminat Warriors bertanya sama ada ini adalah jenaka April Fool. Sudah tentu, bukan kerana dia melindungi pasukan itu untuk hidup dan membuat jenaka April Fool tentang pasukan yang anda lindungi akan menjadi rabun yang tidak dapat difahami. Tetapi sebahagian daripada keraguan peminat mungkin ada kaitan dengan realiti malang berita NBA pada tahun 2022: Sebilangan besar scoop masa besar disampaikan oleh Adrian Wojnarowski dari ESPN dan Shams Charania dari Stadium.

Woj dan Charania mendominasi permainan scoops, hasil daripada scoops menjadi kepentingan mereka sahaja. Kaedah penyumberan mereka telah dipersoalkan, kerana mereka dan beberapa pemburu scoop negara lain telah menunjukkan kesediaan untuk merangka cerita namun sumber mereka – biasanya ejen atau eksekutif pasukan – mahu.

Tetapi Woj khususnya mempunyai pengikut yang ramai iaitu 5.2 juta orang di Twitter, jadi pada masa yang jarang berlaku apabila dia dipukul sehingga menumbuk sesuatu cerita, tweet susulannya yang tidak dapat dielakkan sering dianggap sebagai kata terakhir mengenai subjek itu. Lima belas minit selepas tweet Rubin pada hari Jumaat, Woj mengharungi saga Curry, menandai rakan sekerjanya Kendra Andrews dengan penilaian yang agak berbeza situasi: Curry mungkin masih kembali semasa musim biasa, dan dia akan dinilai semula dalam seminggu, yang masih sempit sebelum musim biasa berakhir.

Laporan Wojnarowski, seperti Rubin, memetik beberapa sumber yang tidak dinamakan. Jadi siapa yang betul?

Rubin, bukan Woj. Dalam beberapa minit selepas tweet Woj, Warriors mengeluarkan kenyataan mengesahkan tiada kemas kini Kari sehingga 11 April, iaitu selepas musim biasa berakhir. Tiada lindung nilai dalam kenyataan Dubs, sama seperti tiada lindung nilai dalam Rubin, atau wartawan lain yang tidak lama kemudian menimpali mengenai situasi itu: Curry akan keluar untuk baki musim biasa, dan tiada apa-apa yang menunjukkan dia akan dinilai semula dalam “seminggu”, iaitu 8 April, bukan 11 April.

Namun begitu, pada 1:01 petang, Wojnarowski dan Andrews bersama-sama artikel yang mengesahkan pengumuman Warriors bahawa Curry akan terlepas baki musim biasa. Mereka tidak memetik Rubin kerana memecahkan cerita itu, dan Wojnarowski juga tidak cuba menjelaskan intelnya yang berubah dalam tempoh masa 40 minit. Artikel ESPN juga secara samar-samar mengulangi bahawa Curry akan dinilai semula dalam “seminggu,” walaupun itu tidak selaras dengan tarikh 11 April Dubs.


Akhirnya, ini bukan masalah besar; anda juga boleh memanggilnya “nitpicking,” dan saya tidak akan membantah penilaian anda. Tetapi inilah perkaranya: Apabila Rubin, seorang wartawan tempatan, mengeluarkan berita yang kini telah terbukti betul, dia disambut dengan rasa tidak percaya dan malah permusuhan daripada orang-orang yang dengan cepat memihak kepada Wojnarowski, pemain scoops-getter negara. Jadi biarlah ini sebagai peringatan mesra: Para pemain sukan negara tidak sempurna, dan apabila mereka tersilap (walaupun sedikit kesilapan seperti ini!) mereka tidak akan berusaha keras untuk meminda rekod itu — walaupun mereka sepatutnya.

We want to say thanks to the author of this post for this outstanding web content

Dubs pantas menafikan kemas kini wartawan ESPN tentang Curry


Take a look at our social media profiles and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/