Eagles QB Jalen Hurts dominan dalam kemenangan 24-7 ke atas Viking

PHILADELPHIA — Jalen Hurts berguling ke kanannya, bergegas ke garisan tepi dan tergagap-gagap melangkah ke garisan 5 ela, di mana dia dibalut oleh seorang pemain pertahanan bersama seorang lagi dalam pengejaran. Sakit memusingkan badannya, menundukkan kepalanya, menyeret dua pemain pertahanan bersamanya dan menyerlah masuk untuk larian mendarat 26 ela yang penuh adrenalin yang hampir mematahkan permainan.

Cuma mungkin, atau lebih Eagles boleh berharap, terdapat banyak lagi permainan seperti itu di hadapan.

Hurts mempunyai 301 ela dalam separuh masa pertama dalam permainan penembusan karier mudanya, menamatkan dengan tiga jumlah gol ketika dia membawa Philadelphia menang 24-7 ke atas Minnesota Vikings pada malam Isnin.

“Persembahan masa besar di pentas masa besar,” kata jurulatih Eagles Nick Sirianni.

Quarterback Philadelphia Eagles, Jalen Hurts (1) berlari ke padang semasa separuh masa pertama perlawanan bola sepak NFL menentang Minnesota Vikings, Isnin, 19 September 2022, di Philadelphia.

Foto AP/Matt Rourke

Cuba untuk membuktikan dia boleh bermain seperti QB francais terbaik dalam NFL, Hurts kelihatan benar-benar tidak dapat dihalang daripada pemanduan pembukaan.

Sakit melanda lima penerima pada hantaran 5-untuk-5 – diserlahkan oleh serangan 19 ela kepada AJ Brown – dan menamatkan pemanduan sendiri dengan larian mata 3 ela. Dalam kemenangan pembukaan menentang Detroit, Hurts gagal menyempurnakan hantaran pada lima percubaan dan Eagles membelokkan bola pada pemanduan pertama permainan.

Balikkan bola semasa turun?

Itu seolah-olah hanya khabar angin terhadap Viking. TD itu hanyalah pelepasan untuk Hurts yang berusia 24 tahun melempar, berlari, memaksakan kehendaknya dengan semua alat yang ada terhadap pertahanan Viking yang tidak dapat menyelesaikannya dalam permulaan kariernya yang ke-21. Dia menamatkan dengan hantaran 333 ela dan satu touchdown, dan 57 ela dan dua mata di atas tanah.

“Satu lagi persembahan cemerlang. Dia melemparkan beberapa bola yang sukar dipercayai. Dia membuat banyak permainan,” kata pusat Eagles, Jason Kelce. “Ini adalah permainan yang sangat hebat dan lengkap untuknya.”

Pada permainan pertama suku kedua, Hurts menyambung dengan Quez Watkins yang terbuka lebar untuk TD 53 ela dan mendahului 14-0.

“Ia sentiasa datang mengikut masa dan seiring dengan berlalunya masa, anda mendapati lebih selesa dengan apa yang anda lakukan,” kata Hurts.

Darius Slay, yang mempunyai dua pemintasan terhadap Kirk Cousins ​​yang malang, telah memanggil setiap trio penerima berbakat Eagles sebagai Batman.

Terdapat, Brown, Batman “swole” yang mempunyai lima tangkapan sepanjang 69 ela; DeVonta Smith ialah Batman “kurus” yang mempunyai tujuh untuk 80 ela; dan Watkins ialah Batman “pantas” yang menyalakan penunu untuk skor mudah (dan jumlah ela menerima 69 ela).

Kenapa mereka semua Batman?

“Tiada Robins. Kami tidak mempunyai rakan sampingan,” kata Slay.

Sakit hati dengan TD 26 ela dengan 1:58 berbaki pada separuh masa dan Jake Elliott masih mempunyai masa untuk menendang 38 ela dan Eagles mendahului 24-7 pada separuh masa.

“Saya tidak fikir ia penting bagaimana kami menjaringkan gol selagi kami meletakkan mata di papan,” kata Hurts.

Dalam Minggu 2 yang penuh dengan kemunculan semula yang mustahil, mungkin tidak bijak untuk mengira Viking.

Tetapi Cousins ​​dan penerima luas Justin Jefferson – yang terkenal dilepaskan oleh Eagles dalam draf 2020 – tidak pernah mendapat apa-apa yang akan berlaku terhadap Eagles dan penyelaras pertahanan Jonathan Gannon yang memfitnah. Slay melakukan pemintasan kedua dalam permainan pada suku keempat apabila papan mata tidak lama kemudian memancarkan “Big Play Slay.”

“Ia kadang-kadang terasa, saya termasuk, seperti kami menekan sedikit,” kata jurulatih Vikings Kevin O’Connell.

Hurts mempunyai 50 ela bergegas dan 251 ela hantaran pada separuh masa pertama. Sepupu menamatkan permainan 27 untuk 46 untuk 221 ela dan tiga pemintasan. TD tunggalnya melakukan hantaran 2 ela kepada Irv Smith pada suku kedua. Jefferson mempunyai enam tangkapan untuk 48 ela seminggu selepas dia mempunyai 184 ela menerima dan dua TD dalam kemenangan menentang Green Bay.

“Saya tidak mengambil mudah perlawanan, tetapi dia adalah antara yang terbaik di dunia. Saya juga antara yang terbaik di dunia. Saya tidak sabar untuk perlawanan itu,” kata Slay mengenai Jefferson.

PHILLY CELEBS

Bryce Harper (memakai topi Eagles), James Harden (yang dihadiahkan bola oleh Slay selepas pemintasan pertamanya) dan Bradley Cooper (memakai kemeja-T Allen Iverson) adalah antara orang ramai yang menyanyikan lagu-lagu yang penuh sesak dan bergaduh. Pembuka rumah Eagles.

Harden dipam dengan cenderamatanya, menyiarkan foto Instagram tangan kirinya yang memegang bola dengan kapsyen “Beri Itu!” Bintang Philadelphia 76ers itu berswafoto dengan peminat sebelum dia pergi lewat permainan.

Harden menunggu di terowong untuk Slay menandatangani bola sepak itu. Harden dengan baik hati memberitahu Slay bahawa dia sepatutnya mempunyai lebih banyak pemintasan.

“Dia terkejut kerana saya memberikannya kepadanya,” kata Slay, yang menyatakan dia mengekalkan bola daripada pilihan kedua.

CINCIN FAMILIAR

Dick Vermeil menerima cincin Hall of Famenya pada separuh masa. Pada musim ketiganya di Philadelphia, jurulatih hebat itu membawa Eagles ke penampilan playoff pertama mereka dalam tempoh 18 tahun. Dia membimbing Eagles ke penampilan Super Bowl pertama mereka pada musim 1980 hanya untuk tewas kepada Oakland Raiders, 27-10.

BILIK JURULATIH

Keselamatan Viking Harrison Smith telah dinilai untuk gegaran otak.

SETERUSNYA

Viking: Pulang ke rumah Ahad untuk bermain Singa.

Eagles: Mulakan lawatan perjumpaan Ahad apabila mereka keluar untuk bermain Washington Commanders dan bekas QB Carson Wentz. The Eagles pulang ke rumah Ahad, 2 Okt. dan menentang Jacksonville Jaguars, diketuai oleh jurulatih Doug Pederson. Wentz dan Pederson, sudah tentu, memainkan peranan penting dalam membantu Eagles memenangi Super Bowl selepas musim 2017.

Hak Cipta © 2022 oleh The Associated Press. Hak cipta terpelihara.

We wish to thank the writer of this write-up for this incredible material

Eagles QB Jalen Hurts dominan dalam kemenangan 24-7 ke atas Viking


You can find our social media pages here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/