Erling Haaland sekali lagi menjaringkan gol ketika Manchester City menghukum 10 pemain Wolves

Nampaknya tiada masalah pada mesin Erling Haaland. The Manchester City Penyerang itu mencatatkan 11 gol liga daripada tujuh perlawanan, dan 14 daripada sembilan dalam semua pertandingan, selepas menjaringkan gol dengan ketepatan robot dalam perarakan menentang Wolves. Peraduan berat sebelah telah ditewaskan oleh serangan oleh Jack Grealish dan Phil Foden tetapi nombor bodoh sempadan Haaland yang terus menaikkan kening dan menimbulkan rasa tidak percaya.

Bagi Haaland, musim ini setakat ini mencapai satu kelas induk gergasi dalam penamat. Dengan menjaringkan gol di sini Haaland menjadi yang pertama Liga Perdana pemain untuk menjaringkan gol dalam setiap empat perlawanan pertamanya di tempat lawan. Dia telah menjaringkan gol dalam setiap tujuh perlawanan terakhirnya dan secara peribadi telah mengatasi Chelsea, Manchester United dan 11 pasukan liga teratas yang lain. City mendahului dalam seminit dan keadaan menjadi buruk kepada Wolves apabila, ketinggalan dua gol, Nathan Collins dibuang padang pada minit 33 kerana sepakan kung fu liar ke atas Grealish. City kini tidak tewas dalam 22 perlawanan di tempat lawan Liga Perdana – rekod kelab.

Apabila pelawat mendahului dengan 55 saat pada jam, ia menandakan permulaan petang yang menyedihkan bagi mereka yang memakai emas lama. City mengalir ke kanan, Foden menolak bola ke arah Kevin De Bruyne yang tiada tandingannya, yang biasanya melakukan hantaran lintangnya dengan mahir.

Bola itu mengelak Haaland di tiang depan tetapi tidak Grealish di belakang, pemain sayap itu menewaskan Jonny hingga menumbuk untuk mencatatkan gol pertamanya sejak Mei sebelum beraksi dalam perayaan. Foden mencium dahi Grealish dan Pep Guardiola, yang minggu ini mempertahankan bentuk Grealishhanya mengambil beberapa teguk air.

Phil Foden menewaskan José Sá untuk gol ketiga. Gambar: Martin Rickett/PA

“Betul juga orang ramai bertanya soalan, saya sepatutnya menjaringkan lebih banyak gol dan mendapat lebih banyak bantuan,” kata Grealish. “Saya sentiasa akan mempunyai orang bercakap tentang saya kerana jumlah yang saya beli [£100m] tetapi jika anda melihat keseluruhan kerjaya saya, saya mungkin tidak mendapat markah sebanyak orang tertentu. Ia sesuatu yang saya mahu tambahkan kepada permainan saya.”

Pada masa Haaland membelai bola ke dalam jaring pada minit ke-16, setelah dibenarkan merayau ke ruang angkasa yang luas, perlawanan ini telah menjadi bukan acara. Perlawanan itu pastinya menarik untuk Wolves apabila Collins membuat cabaran yang tinggi dan terburu-buru ke atas Grealish yang menyebabkan pemain tengah City itu menyusu perut dan pinggulnya, dan Wolves dengan 10 orang. Collins tergelincir keluar dari padang, marah dan kelihatan tidak tenang ketika dia menuju ke terowong melalui hentian pit yang sia-sia dengan pegawai keempat, Tony Harrington, untuk membantah pendapatnya. Ekspresi kesakitan di wajah Bruno Lage mengatakan segala-galanya, tetapi untuk kredit mereka Wolves tidak runtuh. Kapten mereka, Rúben Neves, mengisi bahagian pertahanan tengah dan Gonçalo Guedes dan Daniel Podence terus menghalang, yang terakhir melepaskan rembatan hanya melepasi tiang. Tetapi City tidak perlu risau.

Nathan Collins dari Wolves menghadapi cabaran terburu-buru terhadap Jack Grealish.
Nathan Collins dari Wolves menyahut cabaran tergesa-gesa terhadap Jack Grealish yang mengakibatkan dia dilayangkan kad merah. Gambar: Carl Recine/Action Images/Reuters

Pelawat berada dalam kawalan sepenuhnya tetapi nampaknya semakin selesa mereka, semakin banyak Guardiola nampaknya untuk menangani kes pemainnya. Dia terkial-kial mengibas-ngibaskan tangannya di garisan tepi dengan gelagat seorang lelaki yang baru diberitahu bagasinya hilang. Menghampiri tanda sejam, sejurus selepas Guedes meleret-leretkan barisannya selepas dikeluarkan di dalam kotak oleh Rayan Aït-Nouri, Guardiola memejamkan matanya dan secara senyap-senyap merebus ketika City membenarkan Wolves berpegang pada idea untuk kembali. Adalah selamat untuk mengatakan harapan itu terpadam apabila Foden menggunakan sentuhan penyudah yang cekap pada satu lagi hantaran lintang yang lazat oleh De Bruyne ketika berbaki 21 minit.

Sebelum Collins berlumuran darah ke kepala, Pedro Neto melakukan rembatan tersasar selepas kerja baik oleh Guedes, yang masih mencari gol pertamanya sejak menandatangani kontrak dari Valencia. Dia mengesot melepasi John Stones dan menghantar pukulan yang diselamatkan Ederson di tiang terdekatnya. Haaland mungkin mencatatkan dua angka tetapi Wolves, yang hanya memenangi satu daripada 14 perlawanan terakhir liga utama mereka, hanya mengumpul tiga gol musim ini. “Apabila anda tidak menjaringkan gol, ia membimbangkan,” kata Lage. “Saya tidak gembira kerana kami kalah dalam perlawanan itu tetapi saya melihat isyarat yang baik.”

We would like to thank the author of this post for this outstanding web content

Erling Haaland sekali lagi menjaringkan gol ketika Manchester City menghukum 10 pemain Wolves


Find here our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/