Faktor X, ramalan untuk NHL Game 7s hari Sabtu

Walaupun pusingan pertama playoff Piala Stanley 2022 telah memasukkan beberapa terlalu banyak pukulan mengikut kesukaan kami, ia juga telah menyediakan sekurang-kurangnya tiga Permainan 7, “konvensyen ketegangan” muktamad.

Menurut ESPN Stats & Information, Sabtu akan menjadi kali pertama sejak 30 April 2014, bahawa akan ada tiga Permainan 7 dimainkan pada hari yang sama, dan ia juga akan menjadi kali pertama dalam sejarah NHL bahawa dua Permainan 7 akan dimainkan. dihoskan oleh pasukan Kanada pada hari yang sama.

Untuk membantu anda bersedia menghadapi Boston Bruins-Carolina Hurricanes (4:30 petang ET, ESPN), Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs (7 malam ET, TNT) dan Los Angeles Kings-Edmonton Oilers (10 malam ET, ESPN), kami sedang memecah laluan kepada kemenangan untuk setiap pasukan, mengenal pasti faktor X dalam ketiga-tiga pertandingan dan membuat ramalan skor akhir.

Lompat ke:
KERETA-BOS
TOR-TB
EDM-LA

Faktor X ramalan untuk NHL Game 7s hari Sabtu1652465851 963 Faktor X ramalan untuk NHL Game 7s hari Sabtu

4:30 petang ET | Tonton secara langsung di ESPN

Penjaring terbanyak: Brad MarchandBruins (4 G | 7 A)
Tony DeAngeloTaufan (1 G | 7 A)

Laluan ke arah kemenangan untuk Boston: Berita terbaik untuk Bruins di sini ialah mereka tidak akan rugi. Carolina telah menjadi pasukan yang lebih baik dalam siri ini secara keseluruhan. Mereka adalah pilihan yang lebih tinggi yang akan masuk. Namun Boston masih mempunyai peluang untuk mara melepasi mereka.

Semua tekanan berada pada Carolina untuk beraksi dalam Permainan 7. The Bruins hanya perlu keluar dan bermain. Dan itu akan menjadi kuasa besar Bruins. Mereka mempunyai pengetahuan veteran dari Patrice Bergeron dan Brad Marchand. Mereka mempunyai bakat menjaringkan gol David Pastrnak dan Taylor Hall. Mereka mempunyai penjaga gol yang kukuh dari Jeremy Swaymandan bahagian belakang yang diketuai oleh bakat Charlie McAvoy. Untuk memenangi Permainan 7, Boston hanya perlu menjadi dirinya sendiri. — Shilton

Laluan ke arah kemenangan untuk Carolina: Inilah sebabnya mengapa musim biasa penting. Hurricanes kembali ke Raleigh sambil menjilat luka mereka, tetapi mengetahui bahawa mereka telah benar-benar menguasai Bruins di atas ais rumah dalam siri ini.

Mereka telah mengatasi mereka 15-4, tetapi yang lebih penting, mereka telah menjaringkan gol awal dan kerap. Carolina mendahului 2-0, 3-0 dan 4-0 dalam kemenangan di tempat sendiri. Mereka telah mengambil lebih sedikit penalti dalam ketiga-tiga perlawanan di tempat sendiri. Mereka telah mendapat penjaga gol yang lebih baik, kerana Antti Raanta mempunyai peratusan simpanan .974 di Raleigh. Mereka boleh mendapatkan perlawanan yang mereka inginkan menentang dua barisan teratas Bruins. “Jelas sekali di tempat sendiri anda mendapat perubahan terakhir, yang merupakan satu kelebihan. Tetapi anda masih perlu datang untuk bermain,” kata pertahanan Jacob Slavin. Dengan kelantangan dan keganasan peminat rumah mereka, mereka akan datang untuk bermain. — Wyshynski

Faktor X Shilton: Ini boleh berpunca daripada penjaga gol. Carolina telah memainkan keseluruhan siri tanpa permulaan Frederik Andersen. Raanta telah hebat semasa ketiadaannya, dan Swayman juga begitu baik sejak mengambil alih Linus Ullmark. Swayman sedang menunggangi kemenangan tertinggi dalam Game 6, dan keyakinan itu boleh dibawa dengan cara yang besar untuk Bruins.

Faktor X Wyshynski: Padanan baris. Jurulatih Rod Brind’Amour mengibarkan bendera putih di Boston apabila ia datang untuk mendapatkan Sebastian Aho jauh dari duo Bruins Bergeron dan Marchand. The Bruins mempunyai perubahan terakhir, dan Bergeron memainkan sebahagian besar minitnya menentang barisan teratas Hurricanes. Dalam tiga kemenangan mereka sebelum ini, Carolina dihantar keluar Jordan Staal‘s line sebagai tindakan balas terhadap Bergeron dan Marchand, sambil menjauhkan Aho daripada mereka. Lakukan itu sekali lagi, dan mungkin garis Aho itulah perbezaan dalam Permainan 7.

Ramalan markah akhir: Shilton: 3-2 Bruins
Wyshynski: 5-3 Taufan


1652465851 734 Faktor X ramalan untuk NHL Game 7s hari Sabtu1652465851 130 Faktor X ramalan untuk NHL Game 7s hari Sabtu

7 malam ET (TNT)

Penjaring terbanyak: Nikita KucherovKilat (2 G | 6 A)
Austin MatthewsDaun Maple (4 G | 4 A)

Laluan menuju kemenangan untuk Teluk Tampa: The Maple Leafs boleh bercakap semua yang mereka mahu tentang menjadi pasukan yang lebih baik dalam siri ini dan kegagalan playoff masa lalu mereka — tidak memenangi siri playoff sejak 2004 — terkubur pada masa lalu. Tetapi ia adalah Permainan 7. Ia adalah Toronto Maple Leafs. Ini adalah kali pertama semua siri Lightning terpaksa menanam benih keraguan dalam fikiran lawan mereka dan melihat apakah anggota badan bengkok yang tumbuh daripada mereka.

Secara taktikal, Lightning perlu memainkan pertahanan yang lebih ketat di hadapan Andrei Vasilevskiy dan tidak boleh membenarkan Leafs menjaringkan berbilang gol berturut-turut seperti yang mereka lakukan dalam dua perlawanan terakhir. Jalan menuju kemenangan sudah jelas. Ia telah dibakar sebelum ini oleh Steven Stamkos, Victor Hedman, Ryan McDonagh, Brayden PointNikita Kucherov, Alex Killorn dan Andrei Vasilevskiy. The Lightning memenangi Game 7 untuk mara ke Final Piala Stanley musim lalu. The Leafs adalah 0-8 dalam Auston Matthews/Mitch Marner era apabila mempunyai peluang untuk menghapuskan lawan mereka. — Wyshynski

Laluan ke arah kemenangan untuk Toronto: Sejarah menyedihkan The Leafs baru-baru ini kerana tidak dapat mara dalam playoff sepatutnya cukup motivasi untuk menyelesaikan tugas dalam Permainan 7. Toronto adalah pasukan yang lebih baik dalam Permainan 6. Kalah dalam masa lebih masa adalah pil yang sukar untuk ditelan memandangkan banyak peluang mereka mempunyai. Vasilevskiy adalah sensasi dalam jaring, dan Toronto akan menjangkakan perkara itu akan berlaku sekali lagi dalam Permainan 7. Sudah tentu Lightning telah membuktikan dalam dua tahun terakhir mereka tahu bagaimana untuk menang di pentas besar.

Namun Toronto telah mengatasi Tampa lebih kerap daripada tidak dalam siri ini. Bintang teras pasukan — Matthews, Marner, William Nylander dan John Tavares — semuanya telah menjadi penyumbang penting dalam dua perlawanan terakhir. Jack Campbell kembali pada titik dalam bersih. Jika Leafs hanya boleh mengekalkan status quo itu, dan mencabar Vasilevskiy sedikit lagi dengan lalu lintas di hadapan, mereka mempunyai peluang besar untuk meneruskannya. — Shilton

Faktor X Shilton: Ia bukan seorang pemain kerana ia adalah keupayaan untuk mengendalikan keadaan. Siri ini telah ditakrifkan oleh ayunan momentum — yang besar. Dengan penalti dipanggil, dan tidak. Dengan peluang yang diraih, dan terlepas. Tampa mempunyai silsilah Piala Stanley di sini, tetapi Toronto tidak seharusnya membiarkan hal itu menakutkan mereka. Campbell mempunyai peratusan simpanan sub-.900 dalam siri ini (.893) — tetapi begitu juga Vasilevskiy (.885). Hampir semuanya setakat ini telah dipadankan secara sama rata. Permainan 7 akan diputuskan memihak kepada pasukan mana yang boleh kekal tenang, sejuk dan paling lama dikumpulkan.

Faktor X Wyshynski: Untuk semua perbincangan tentang rekod 17-0 Lightning yang luar biasa selepas kekalahan pasca musim, Maple Leafs perlu memecahkan rentak yang berbeza untuk mara ke pusingan seterusnya (lapan kekalahan berturut-turut dalam permainan yang akan memenangi mereka satu siri ). Vasilevskiy telah membuat penutupan dalam perlawanan terakhir lima kemenangan terakhir Tampa Bay, termasuk dua kemenangan merangkul Piala Stanley. Mari kita nyata: Dia tidak begitu hebat dalam siri ini, dengan peratusan penjimatan .885 di sebalik pertahanan yang agak bocor. Tetapi apabila Petir bersedia untuk menutup, dia telah menghempas pintu pada banyak siri pada masa lalu.

Ramalan markah akhir: Shilton: 4-2 Daun Maple
Wyshynski: 4-3 (OT) Daun Maple


1652465851 822 Faktor X ramalan untuk NHL Game 7s hari Sabtu1652465851 267 Faktor X ramalan untuk NHL Game 7s hari Sabtu

10 malam ET | Tonton secara langsung di ESPN

Penjaring terbanyak: Adrian KempeRaja-raja (2 G | 4 A)
Connor McDavidMinyak (3 G | 9 A)

Laluan menuju kemenangan untuk Los Angeles: “Kemenangan gol pertama” ialah salah satu klise yang lebih berdebu dalam playoff Piala Stanley, tetapi ia tidak dinafikan boleh digunakan dalam siri ini. Dalam tiga kemenangan Raja-raja, mereka telah meledak pertama; dalam tiga kekalahan mereka, mereka tidak. Menjaringkan gol terlebih dahulu membolehkan Raja-raja bersedia dalam postur pertahanan mereka. Padding yang memimpin membina jaring keselamatan apabila Connor McDavid tidak dapat tidak menjaringkan gol untuk Edmonton.

Tetapi untuk memenangi Permainan 7, mereka memerlukan dua perkara. Pertama, untuk meningkatkan tahap persaingan mereka agar menyamai para Oilers, yang merupakan pasukan yang lebih baik pada perlawanan 5 lawan 5 dalam Permainan 6. Selain itu, mereka juga memerlukan seseorang untuk meningkat menjadi pembuat perbezaan yang menyerang. Trevor Moore mempunyai tiga mata dalam kemenangan Permainan 1 mereka. Carl Grundstrom mempunyai tiga mata dalam kemenangan Permainan 4 mereka. Adrian Kempe mempunyai tiga mata dan pemenang permainan lebih masa dalam kemenangan Permainan 5 mereka. Siapakah yang akan menjadi hero kali ini? — Wyshynski

Laluan ke arah kemenangan untuk Edmonton: Berikan kepingan itu kepada Connor McDavid. Hanya bergurau (semacam). Bintang Edmonton telah membawa hari dalam siri ini, walaupun, dari McDavid (12 mata) hingga Evander Kane (tujuh gol) kepada Leon Draisaitl (lapan mata). Nama-nama besar itu perlu ditunjukkan sekali lagi, menentang pasukan Kings yang mempunyai kedalaman serangan yang hebat dan mampu mengunci pertahanan.

Dan kemudian ada Jonathan Cepat, yang telah menjadi penyingkap yang sama dan reyot dalam siri ini. Oilers suka menjana peluang tergesa-gesa, tetapi membuat Quick tidak selesa dengan lalu lintas dan lebih banyak komitmen terhadap permainan kitaran boleh membuahkan hasil lebih awal. Menutup mana-mana perlawanan akhir siri adalah usaha maraton. The Oilers perlu memperlakukan Game 7 seperti itu. — Shilton

Faktor X Shilton: Phillip Danault. Betapa baiknya dia untuk Raja-raja dalam siri ini, dan sepanjang musim, betul-betul? Dia mengecewakan Oilers berkali-kali dengan permainan bertahan yang menyesakkan. Danault melakukan segala-galanya untuk LA, sama ada ia memenangi perlawanan penting, menjaringkan gol tepat pada masanya atau berjaya bertarung untuk permainan yang longgar. Dia adalah definisi pembuat perbezaan, dengan keupayaan untuk mengubah Game 7 memihak kepada LA.

Faktor X Wyshynski: Adakah Quick mempunyai satu lagi prestasi vintaj dalam dirinya? Penjaga gol Kings itu bertarung dalam setiap kemenangan mereka, termasuk persembahan 31 penyelamat Permainan 4 yang menjadikan ini satu siri. Walaupun kami tidak menjangkakan usaha sedemikian dalam permainan ini, Quick ialah definisi faktor X. Jika dia hidup, dia akan menjadi perbezaan.

Ramalan markah akhir: Shilton: 4-3 Raja
Wyshynski: 3-2 Raja-raja

We would like to say thanks to the author of this short article for this amazing material

Faktor X, ramalan untuk NHL Game 7s hari Sabtu


Check out our social media accounts as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/