Freddie Freeman Dilaporkan Menukar Agensi

Berikutan perlepasan yang masih menakjubkan dari Braves dalam agensi bebas, bekas MVP NL Freddie Freeman telah memecat ejen lamanya di Excel Sports Management, lapor Buster Olney ESPN. Freeman kini disenaraikan sebagai wakil diri dalam pangkalan data pusat MLB, dan, menurut Jon Heyman dari New York Post (pautan Twitter), MLBPA menghantar e-mel kepada ejen meminta mereka tidak menghubungi Freeman — kejadian biasa apabila pemain sedang dalam proses menukar perwakilan.

Freeman, bagaimanapun, tidak mencirikan sesuatu secara muktamad. The Dodger slugger mengeluarkan kenyataan kepada Mark Bowman dari MLB.com yang mencadangkan bahawa dia masih belum komited sepenuhnya untuk berpisah dengan wakilnya (pautan Twitter):

Hujung minggu lalu di Atlanta adalah masa yang sangat emosional untuk saya dan keluarga saya. Saya sedang menyelesaikan beberapa isu dengan ejen lama saya di Excel. Perwakilan saya kekal dalam keadaan lancar dan saya akan mengemas kini jika perlu.

Itu bukanlah penafian tegas terhadap laporan itu tetapi sekurang-kurangnya membuka ruang untuk hubungan itu diperbaiki dan kekal di tempatnya. Freeman sebahagian besarnya menangguhkan kenyataannya apabila menangani topik itu dengan wartawan LA mengalahkan (termasuk Bill Plunkett dari Orange County Register dan Jack Harris dari Los Angeles Times). All-Star lima kali itu berkata dia “mempelajari banyak” tentang proses ejen percuma selepas bercakap dengan “pihak lain” – mungkin merujuk kepada sembang selepas menandatangani dengan presiden operasi besbol Atlanta Alex Anthopoulos – tetapi menyebutnya “masa untuk meneruskan dan menumpukan pada memenangi kejuaraan dengan Dodgers.”

Olney melaporkan bahawa masa rundingan keluar dari penutupan liga amat mengecewakan Freeman, yang mempunyai tawaran tetap selama lima tahun dan $135MM daripada Braves sebaik sahaja pembekuan transaksi disenaraikan. Pelbagai tawaran balas daripada kem Freeman gagal menghasilkan perjanjian, dan Braves berputar untuk memperoleh/melanjutkan Matt Olson – urutan yang dikatakan telah mengejutkan Freeman. Sekeping Olney menerangkan dengan lebih terperinci mengenai urutan rundingan yang dikatakan bagi mereka yang ingin tahu tentang spesifik yang kelihatan.

Laporan dan kenyataan Freeman datang selepas siri hujung minggu yang penuh emosi yang menyaksikan Freeman kembali ke Atlanta buat kali pertama sejak menandatangani kontrak enam tahun yang sarat penangguhan, $162MM dengan Dodgers. Freeman ditetapkan untuk bercakap kepada media pada sidang akhbar di sana tetapi, apabila memasuki bilik, terpaksa melangkah keluar dan cuba untuk mendapatkan dirinya. Freeman yang beremosi secara lahiriah menahan air mata sambil menyatakan cinta seumur hidup untuk organisasi Braves walaupun menandatangani di tempat lain dalam agensi bebas. Dia emosi apabila menerima cincin Siri Dunianya daripada pengurus Brian Snitker juga, dan difahamkan tercekik apabila penyokong Atlanta menghujaninya dengan tepukan gemuruh ketika dia melangkah ke pinggan dalam pukulan pertamanya dalam siri itu.

Sama ada Freeman kekal dengan Excel atau memang mengupah perwakilan baharu tidak banyak memberi kesan kepada kebanyakan peminat yang bergerak ke hadapan — walaupun ia jelas menarik minat mereka yang bekerja dalam industri. Excel telah mewakili Freeman sepanjang kerjayanya, merundingkan lanjutan kontrak selama lapan tahun, $135MM yang masih kekal sebagai kontrak terbesar yang pernah ditandatangani oleh pemain dengan masa perkhidmatan antara tiga dan empat tahun Liga Utama walaupun telah ditandatangani semula pada 2014.

Excel mewakili berpuluh-puluh pemain liga besar, termasuk bekas rakan sepasukan Freeman dan bakal menjadi ejen bebas, Dansby Swanson. Ditanya oleh Justin Toscano dari Atlanta Journal-Constitution sama ada kisah Freeman mungkin membuatkan dia berfikir dua kali tentang agensinya, Swanson menjawab bahawa dia tidak akan meninggalkan Excel atau membiarkan sebarang keputusan yang dibuat oleh Freeman memberi kesan kepada pilihan perwakilannya sendiri (pautan Twitter).We want to say thanks to the author of this post for this awesome material

Freddie Freeman Dilaporkan Menukar Agensi


Explore our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/