Georgia Tech memecat Geoff Collins selepas 1-3 permulaan musim keempat, AD juga disingkirkan di tengah-tengah pergolakan, setiap laporan

Georgia Tech jurulatih Geoff Collins dan pengarah olahraga Todd Stansbury dipecat pada hari Isnin, hanya dua hari selepas kekalahan 27-10 kepada UCF menghantar Jaket Kuning kepada 1-3 pada musim keempat Collins. Kedua-duanya dimaklumkan mengenai keputusan itu oleh presiden sekolah Angel Cabrera, menurut Jurnal-Perlembagaan Atlanta. Collins dijangka menerima pembelian dalam lingkungan $11.3 juta, menurut ESPN. Ketua jurulatih bersekutu Brent Key akan berkhidmat sebagai jurulatih sementara untuk baki musim ini, menurut The Athletic.

Kekalahan itu menyebabkan Collins kepada 10-28 (7-19 ACC) di GT dengan program itu bergelut untuk menunjukkan sebarang peningkatan sepanjang tempoh perkhidmatannya. Stansbury telah berkhidmat sebagai AD untuk Georgia Tech sejak 2016 selepas berkhidmat sebelum ini di Oregon State dan UCF.

Setelah diupah dari Kuil, Collins menghadapi tugas yang sukar: Memindahkan kesalahan Georgia Tech daripada serangan berasaskan pilihan yang dipasang oleh Paul Johnson selama 11 tahun menjalankan program itu. Itu memberikan Collins sedikit kelonggaran; walau bagaimanapun, Jaket tidak pernah mendapat tempat yang lebih baik daripada tempat ke-10 dalam ACC dalam jumlah pelanggaran manakala hanya memenangi tiga perlawanan dalam setiap tiga kempen pertamanya, dan mereka bergelut dengan hebat untuk memulakan musim 2022.

Luar musim lepas ini menyaksikan gelombang aksi portal perpindahan dengan Georgia Tech kehilangan beberapa pemain utama, termasuk bintang yang mengejar Jahmyr Gibbs untuk Alabama, sambil membawa masuk penyumbang untuk membantu meningkatkan senarai dalam musim yang mesti diperbaiki untuk Collins. Bagaimanapun, dalam tiga perlawanan menentang lawan FBS (Clemson, Ole CikUCF), Georgia Tech telah mengatasi markah 110-20.

Collins ialah jurulatih Power Five ketiga yang telah dipecat pada bulan pertama musim 2022 selepas Nebraska menyingkirkan Scott Frost dan Arizona State berpisah dengan Herm Edwards. Kedua-dua Frost dan Edwards berada di tahun kelima mereka dengan program masing-masing.

Strategi yang gagal

Apabila Collins datang ke Georgia Tech, dia melihat rekrut meninggalkan bandar Atlanta sebagai mungkin isu paling wujud yang dihadapi oleh program ini. Dia menyemarakkan program dengan membawa bandar ke hadapan dan menerima asas Atlanta seperti kod kawasan “404” dan Waffle House. Ia membawa sedikit kejayaan kerana 30 daripada 53 rekrut yang ditandatanganinya adalah dari Georgia.

Malangnya, beberapa pemainnya akhirnya mencapai potensi mereka di bawah bimbingannya. Jaket Kuning mendaratkan hanya dua pemain All-ACC pada 2021. Kedua-duanya pergi apabila Gibbs berpindah dan Quez Jackson menamatkan pengajian. Tech menduduki tempat dua terbawah dalam ACC dalam serangan, pertahanan, kesalahan menjaringkan, pertahanan jaringan dan juga sepakan gol padang. Mencuba untuk memberikan beberapa kemenangan pada jejak perekrutan adalah bagus, tetapi program ini telah mencapai titik terendah di bawah kepimpinan Collins.

Adakah pelaburan akan datang?

Salah satu faedah terbesar era pilihan Johnson ialah ia membenarkan Georgia Tech mengambil tempat duduk belakang di laluan perekrutan. Terutamanya di Tenggara yang bergelora, kekurangan pelaburan Jaket kelihatan seperti ibu jari yang sakit. Georgia Tech membelanjakan $27.2 juta untuk perbelanjaan khusus bola sepak sepanjang tahun akademik 2019-20, setiap Sportico. Itu meletakkan Jaket ke-40 di kalangan institusi awam, tempat di belakang Kansas State dan keenam daripada lapan sekolah awam di ACC. Sebagai perbandingan, saingan Georgia membelanjakan $48.5 juta setahun untuk bola sepak di buku.

Collins gagal menukar sizzle menjadi stik selama empat tahun di Georgia Tech. Pentadbiran mesti memutuskan apa yang mereka mahu program bola sepaknya untuk jangka panjang, dan apa yang mereka sanggup melabur dalam program itu untuk merealisasikannya — terutamanya dalam era di mana setiap pasukan Power Five di luar Sepuluh Besar dan SEC wujud di blok pencincang.

Karusel bimbingan terus berputar

Terdapat banyak soalan tentang bagaimana tempoh menandatangani awal dan portal pemindahan akan mengubah kitaran kejurulatihan. Dua tahun kemudian, tunggangan itu berputar lebih pantas berbanding sebelum ini. Hanya empat minggu memasuki musim, tiga program Power Five telah membuat perubahan. Tahun lepas, LSU dan USC kedua-duanya memecat jurulatih sebelum Oktober, begitu juga UConn dan Georgia Southern. Hebatnya, Georgia Southern dan Texas Tech kedua-duanya memecat jurulatih dan mengupah pengganti sepenuh masa luar sebelum musim ini berakhir.

Pemain hanya mempunyai empat tahun kelayakan untuk membuat tanda mereka dalam bola sepak kolej, tetapi program mengibarkan bendera putih pada musim lebih awal daripada sebelumnya. Ia akan menjadi menarik untuk melihat sama ada semua pergerakan ini akhirnya membawa kepada beberapa pagar untuk mengelak daripada mencemari kerjaya kolej terhad yang tidak terkira banyaknya pemain bola sepak kolej.We would like to thank the writer of this post for this remarkable web content

Georgia Tech memecat Geoff Collins selepas 1-3 permulaan musim keempat, AD juga disingkirkan di tengah-tengah pergolakan, setiap laporan


We have our social media pages here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/