Golovkin Berkata Dia Mungkin Tidak Akan Berlawan dengan Canelo Buat Kali Ke-4 Jika Dia Menang: “Ia Terlalu Mahal”

Gennadiy Golovkin ialah permata yang menguntungkan yang digali oleh HBO yang akhirnya berpindah ke DAZN sebaik sahaja rangkaian kabel premium itu menarik perhatian dunia tinju pada 2018.

Golovkin menandatangani perjanjian enam perlawanan, tiga tahun dengan DAZN pada Mac 2019 yang dijamin akan membayar artis kalah mati itu sekurang-kurangnya lapan angka pertarungan dan sehingga $100 juta secara keseluruhan. Pakej Golovkin juga termasuk ekuiti syarikat dalam DAZN dan tarikh terjamin untuk mengadakan rancangan Promosi GGG di rangkaian OTT – acara yang jarang berlaku.

Golovkin yang berusia 40 tahun telah bertarung empat kali di DAZN sejak Jun 2019 menentang Steve Rolls, Sergiy Derevyanchenko, Kamil Szeremeta, dan Ryota Murata.

Golovkin (42-1-1, 37 KO) akhirnya akan mendapat pertarungan yang dijanjikan sejak menandatangani perjanjian dengan perkhidmatan penstriman apabila dia berdepan Canelo Alvarez dalam pertarungan trilogi untuk merebut gelaran kelas menengah super yang tidak dipertikaikan pada 17 Sept. T-Mobile Arena di Las Vegas pada DAZN bayar setiap tontonan.

Pertarungan ketiga adalah empat tahun dalam pembikinan. Pasangan itu bertarung untuk seri berpecah pada 2017 dan Alvarez menyelinap pada 2018 dengan menjaringkan keputusan majoriti. Ramai peramal telah berhujah sejak Golovkin memenangi kedua-dua pertarungan.

Jika Golovkin mengalahkan Alvarez, adakah dia berminat untuk pertarungan keempat?

“Mungkin bukan kerana ia terlalu mahal. Untuk siapa? Untuk DAZN? Saya tidak percaya. Hanya untuk siapa? Untuk ESPN? Masa pertunjukan?” Golovkin memberitahu BoxingScene.com.

DAZN, Golovkin, dan Alvarez terpaksa mengatasi beberapa kebuntuan dan halangan sepanjang tahun untuk membuat pertarungan ketiga.

Alvarez sentiasa berada dalam kedudukan leverage sebagai pihak A dan mahu terus memaksa mata tawar-menawar pilihannya dan melekatkannya kepada musuh ketat Golovkin.

Selepas usaha agresif untuk mengejar tempat No. 1 dalam pasaran penyiaran tinju Amerika Syarikat, DAZN telah mengambil langkah serius ke belakang dengan tidak membuka buku cek secara bebas untuk pergaduhan seperti yang pernah dilakukan.

Sejak ia menandatangani perjanjian dengan kedua-dua pejuang, strategi DAZN juga telah beralih kepada strategi global yang digandingkan bersama-sama dengan pengenalan PPV selepas mengisytiharkan PPV “mati”.

DAZN juga kehilangan Alvarez apabila Alvarez memfailkan saman terhadap Golden Boy Promotions dan DAZN yang mengeluarkannya daripada perjanjian 10 pertarungan, $365 juta yang ditandatanganinya pada 2018.

Alvarez bertarung tiga kali pada DAZN sebelum tuntutan mahkamah, dan dia telah bertarung empat kali sejak dalam perjanjian pergaduhan. Alvarez juga pernah bertarung sekali di Showtime dalam tempoh itu.

Di tepi jalan Golovkin, DAZN meminta GGG untuk memotong gaji pada tahun 2020, yang dilakukan oleh pejuang Kazakhstan itu semasa mempertahankan mandatori gelaran kelas menengahnya menentang Szeremeta.

Golovkin dan DAZN sekali lagi terpaksa menuju ke meja tawar-menawar tahun ini dan bersetuju menerima saguhati untuk menjayakan pertarungan Alvarez selepas bintang Mexico itu secara lisan bersetuju dengan perjanjian dua perlawanan dengan Matchroom Boxing dan DAZN yang terdiri daripada menentang Dmitry Bivol pada bulan Mei , dan akhirnya, Golovkin pada bulan September.

Daripada mengambil perlawanan timbal balik segera dengan Bivol selepas menjatuhkan keputusan sebulat suara kepada pemain Rusia itu, Alvarez akhirnya memilih untuk menentang Golovkin dalam pertarungan yang telah lama ditunggu-tunggu.

Selepas laluan berliku-liku, Golovkin akhirnya mendapat apa yang dia mahukan selama ini, tetapi dengan pendapat yang suam-suam kuku tentang kemungkinan pertarungan keempat, dia membiarkannya terbuka untuk tafsiran di mana “The Big Drama Show” akan pergi selepas trilogi itu.

“Saya tidak pasti 100%. [if the third fight would ever happen],” kata Golovkin. “Terdapat beberapa perkembangan di mahkamah daripada Alvarez. Dia tidak cuba untuk mengambil perlawanan pada satu ketika dan menangguhkannya. Tetapi ada harapan. Sebaliknya, saya percaya adalah munasabah untuk dia bersetuju dengan perjuangan ini sekarang.”

Manouk Akopyan ialah seorang wartawan sukan, penulis dan wartawan penyiaran. Dia juga ahli Persatuan Penulis Tinju Amerika dan Persatuan Wartawan MMA. Dia boleh dihubungi di Twitter, Instagram, LinkedIn dan YouTube di @ManoukAkopyan, melalui e-mel di manouk[dot]akopyan[at]gmail.com atau di www.ManoukAkopyan.com.

We would like to give thanks to the author of this write-up for this amazing content

Golovkin Berkata Dia Mungkin Tidak Akan Berlawan dengan Canelo Buat Kali Ke-4 Jika Dia Menang: “Ia Terlalu Mahal”


Check out our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/