Gred dagangan Jerami Grant: Omboh dihantar ke Trail Blazers untuk pilihan pusingan pertama masa hadapan, setiap laporan

The Piston Detroit telah bersetuju untuk menukar hadapan Jerami Grant kepada Blazer Jejak Portland sebagai pertukaran untuk pilihan pusingan pertama 2025 (melalui Milwaukee Bucks dan dilindungi No. 1-4) dan pertukaran pilihan berbilang, menurut Adrian Wojnarowski.

Paling ketara, Pistons dan Blazers telah bertukar pilihan pusingan kedua dalam draf tahun ini. Pistons kini mempunyai No. 36 keseluruhan, manakala Blazers mempunyai No. 46 keseluruhan. Selain itu, Pistons akan menerima pilihan pusingan kedua 2025 daripada Blazers dan pilihan pusingan kedua 2026 (paling menguntungkan antara Blazers dan Pelikan New Orleans). Detroit juga akan menerima pengecualian perdagangan $21 juta sebagai sebahagian daripada perjanjian itu.

Grant memasuki tahun terakhir kontraknya dan bukan bahagian jangka panjang untuk membina semula Pistons yang kini akan terus maju dengan Cade Cunningham dan $43 juta dalam ruang terhad untuk agensi bebas. Geran bergerak sentiasa masuk akal, tetapi menghairankan Pistons tidak dapat memperoleh lebih banyak pulangan. Mungkin mereka boleh mendapat daripada pesaing terdesak jika mereka menukar Grant pada tarikh akhir musim lalu.

Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa Grant layak untuk dilanjutkan di luar musim ini dan akan mencari perjanjian bernilai sebanyak $112 juta dalam tempoh empat tahun. Di samping itu, dia mahu menjadi pemain serangan yang diketengahkan. Kemungkinan terdapat beberapa pasukan yang sanggup membayar Grant dan memberinya peranan yang diingininya, yang boleh mengakibatkan nilai dagangan yang rendah. Blazers jelas salah seorang daripada mereka, dan kini telah menambah pemain hadapan yang serba boleh ke dalam campuran ketika mereka cuba untuk menggunakan semula Damian Lillard.

Mari kita nilai perdagangan:

Piston menerima:

  • Pilihan pusingan kedua 2022 melalui Portland
  • Pilihan pusingan pertama 2025 melalui Milwaukee (No. 1-4 dilindungi)
  • Pilihan pusingan kedua 2025 melalui Portland
  • Pilihan pusingan kedua 2026 (pilihan yang lebih baik antara Portland dan New Orleans)
  • Pengecualian perdagangan $21 juta

Perkongsian Jerami Grant-Detroit Pistons tidak pernah lama untuk dunia ini. Apabila Grant menandatangani perjanjian tiga tahun, $60 juta pada musim panas 2020, dia mahukan peluang untuk membuktikan dia lebih daripada seorang pemain pertahanan dan penembak 3 mata yang pantas. Pistons mahukan seseorang yang boleh mengambil tanggungjawab menyerang dan mempunyai nilai dagangan di bahagian belakang.

Walaupun dua musim lalu tidak begitu banyak dari segi kemenangan, gandingan itu akhirnya menjadi positif untuk kedua-dua pihak. Grant menunjukkan dia boleh mengendalikan peranan yang lebih penting dan memperoleh hari gaji yang lebih besar dalam proses itu. The Pistons mendapat banyak pilihan draf tambahan untuk seseorang yang tidak akan menjadi sebahagian daripada rancangan mereka untuk jangka panjang.

Pada pandangan pertama, ini kelihatan seperti pulangan yang rendah untuk Grant, dan wajar untuk tertanya-tanya sama ada Pistons boleh mendapat lebih banyak balasan daripada pesaing yang terdesak jika mereka telah memindahkannya pada tarikh akhir perdagangan musim lalu. Mana-mana pasukan yang berdagang untuk Grant perlu bersedia membayar kontraknya yang seterusnya dan memberinya jenis peranan yang dia cari atas kesalahan, walau bagaimanapun, dan hakikat bahawa mereka menerima perjanjian ini adalah petunjuk yang baik tentang jenis tawaran itu. di luar sana.

Akhirnya, Pistons mendapat pusingan pertama yang mereka cari — walaupun mereka tidak akan dapat menggunakannya selama tiga tahun — beberapa peluang tambahan pada pusingan kedua yang telah membersihkan satu tan ruang topi. Tidak jelas apa, jika ada, mereka akan lakukan dengan fleksibiliti itu pada musim panas ini, tetapi mereka berada pada kedudukan yang lebih baik untuk masa depan yang sepatutnya cerah dengan Cade Cunningham mendahului.

Gred: B

Trail Blazers menerima:

gambar-gambar kepala

  • Pilihan pusingan kedua 2022 melalui Detroit

Selepas lapan penampilan playoff berturut-turut, Trail Blazers merangkul kereta kebal musim lalu selepas pembedahan perut Damian Lillard. Tersingkir CJ McCollum, Larry Nance Jr., Robert Covington dan Norman Powell, yang menghasilkan keputusan hampir 2-21 musim ini dan pilihan keseluruhan No. 7.

Tiada siapa yang mahu ini menjadi pembinaan semula berbilang tahun, walaupun, terutamanya dengan Lillard kini berada di bahagian yang salah iaitu 30. Senarai pada dasarnya adalah senarai kosong di luar Lillard dan beberapa pemain muda, dan rancangannya adalah untuk membina pasukan yang boleh bersaing untuk tempat playoff sekali lagi dengan segera.

Langkah pertama ialah keluar dan memperoleh Grant, yang Lillard bela, mengikut Wojnarowski. Grant sepatutnya sangat sesuai sebagai penyerang serba boleh yang akan segera memperbaiki pertahanan berliang mereka dan boleh mengambil sebahagian daripada tanggungjawab serangan daripada bahu Lillard. Mempunyai ancaman pemarkahan sebenar di bahagian sayap akan menjadi perubahan rentak yang bagus untuk Blazers, yang telah bergantung pada gelanggang belakang kecil untuk sekian lama.

Yang terbaik untuk Blazers, mereka tidak perlu berputus asa untuk mendapatkan pemain yang akan menjadikan pasukan mereka lebih baik. Pilihan pusingan pertama tiga tahun di hadapan lebih bermakna kepada pasukan Piston yang sedang membina semula berbanding pasukan Blazers yang cuba menang sekarang. Pilihan dan pertukaran pusingan kedua hanyalah semacam apa sahaja.

Kursus perniagaan seterusnya untuk Blazers ialah memikirkan cara menambah lebih banyak bakat pada senarai. Grant adalah permulaan yang hebat, tetapi dia dan Lillard tidak akan dapat melakukannya sendirian. Untuk tujuan itu, perlu diperhatikan bahawa pasukan itu bergantung pada pilihan No. 7 untuk mencuba dan menambah seorang veteran. OG Anunoby ialah satu pilihan yang berpotensi, menurut Chris Haynes.

Gred A-We wish to give thanks to the author of this post for this outstanding content

Gred dagangan Jerami Grant: Omboh dihantar ke Trail Blazers untuk pilihan pusingan pertama masa hadapan, setiap laporan


Visit our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/