Gred dagangan: Omboh mencuri Bojan Bogdanovic, mencapai larian rumah dengan perjanjian; langkah yang mengecewakan untuk Jazz

Jualan api diteruskan: The Utah Jazz akan memperdagangkan penyerang Bojan Bogdanovic kepada Detroit Pistons untuk lelaki besar Kelly Olynyk dan pengawal Saben Lee, menurut The Athletic. Tiada pilihan draf bertukar tangan dalam perjanjian itu.

Jika ini adalah pergerakan utama terakhir Piston di luar musim, maka mereka telah membentuk semula putaran dengan ketara. Ia adalah perebutan bakat, pertama sekali, tetapi ia juga mengimbangi senarai. (Walau bagaimanapun, Detroit masih perlu membuat beberapa pemotongan sebelum permulaan musim; dalam berita berkaitan, Kemba Walker masih secara teknikal dalam pasukan.)

Untuk Jazz, ini kurang menarik. Bogdanovic adalah jenis pemain yang mungkin dilihat oleh pesaing sebagai pemain yang hilang. Gajinya $19.3 juta mungkin menjadi penghalang dalam perbincangan perdagangan, tetapi mengejutkan bahawa mereka menerima perdagangan yang tidak termasuk sebarang pampasan draf. (Sebaliknya, Utah hampir tidak mempunyai pilihan draf, selepas berdagang Rudy Gobert, Donovan Mitchell dan Royce O’Neale pada awal musim ini.)

Mari kita nilai perdagangan.

Gred dagangan omboh: A+

Detroit menerima:

gambar-gambar kepala

Bogdanovic yang berusia 33 tahun memantapkan kesebelasan utama untuk pasukan membina semula yang cuba mengorak langkah ke hadapan. Jika saya Cade Cunningham, saya akan gembira. Bogdanovic tidak memerlukan bola untuk menjadi berkesan, tetapi dia memberikan Pistons satu lagi sumber serangan apabila mereka memerlukannya. Dia akan memberi lebih banyak ruang kepada Cunningham untuk beroperasi apabila mereka berada di gelanggang bersama-sama dan membantu pasukan itu kekal berfungsi apabila Cunningham berada di bangku simpanan.

Veteran itu boleh menjadi model untuk Saddiq Bey, dan kedua-dua penyerang akan saling melengkapi. Tidak jelas sama ada Jaden Ivey akan bermula serta-merta, tetapi berempat Cunningham-Ivey-Bey-Bogdanovic akan memberikan pandangan yang menarik kepada kakitangan kejurulatihan Dwane Casey: dinamik pada serangan, boleh ditukar pada pertahanan.

Bogdanovic mencatatkan purata 18.1 mata dalam 30.1 minit dengan 59.9 peratus pukulan sebenar musim lalu. Dia cekap dari mana-mana di gelanggang dan membuat 40.7 peratus daripada 3snya yang terbuka luas, mengikut NBA.com. Dia bukan pemain pertahanan berkurung, terutamanya menentang pemain perimeter yang lebih pantas, tetapi dia kuat, pintar dan, di Utah, dia sering mendapati dirinya mempertahankan bintang.

Kehilangan Olynyk bermakna tiada lagi regangan 5 pada senarai, tetapi ia mengurangkan kesesakan di gelanggang hadapan. Jika Detroit tidak bergerak lagi, Jalen Duren, Nerlens Noel, Isaiah Stewart dan Marvin Bagley III akan bertarung selama beberapa minit. Hanya dengan menukar dua pemain untuk satu dikira sebagai kemenangan, juga, memandangkan kemelut senarai.

Jika Pistons tidak berminat dengan pilihan loteri tinggi yang lain, ini adalah curi yang jelas. Semua pemain yang terlibat dalam kontrak tamat; sekiranya Detroit bermula dengan buruk dan memutuskan untuk keluar, ia boleh menukar Bogdanovic sebelum tarikh akhir dagangan.

Gred perdagangan jazz: D+

Utah menerima:

gambar-gambar kepala

gambar-gambar kepala

Di Utah, Olynyk yang berusia 31 tahun akan bersatu semula dengan bekas Celtics presiden Danny Ainge. Dia juga akan menyediakan beberapa struktur untuk pasukan yang, seperti yang dibina sekarang, mempunyai banyak penjaring dan kekurangan pengedar. Olynyk bukan jenis ancaman yang sama seperti Bogdanovic, tetapi dia boleh pingsan dari jawatan tinggi dan membuat pemain besar lawan melangkah keluar. Jika dia kekal sihat dan produktif musim ini, pejabat hadapan mungkin boleh menukarnya kepada pesaing.

Tidak jelas sama ada Lee, 23, berada dalam rancangan Utah atau termasuk dalam perdagangan sebagai pengisi gaji. Dalam dua musimnya, dia telah menunjukkan kebolehan untuk melukis, tetapi hanya membuat 26.5 peratus daripada percubaan 3 mata pada volum rendah. Jazz terlalu sarat dengan pengawal, tetapi itu boleh berubah dalam beberapa minggu akan datang.

Jadi mengapa Utah melakukan ini? Sebagai Yossi Gozlan dari HoopsHype berkata, perdagangan memotong $5 juta daripada bil cukai mewahnya, memberikan pejabat hadapan lebih fleksibiliti kerana ia mempertimbangkan langkah seterusnya, dan ia mewujudkan pengecualian perdagangan $6.75 juta. Juga, sebagai Salt Lake TribuneAndry Larsen menyatakan, Jazz mempunyai masalah senarai yang sama sekali berbeza daripada Detroit: hampir tidak ada pemain besar, ramai pemain yang boleh bermain di tempat 3 dan 4. Jika Olynyk bukan pemula malam pembukaan, saya akan terkejut.

Utah mungkin mendapat gol pertama lewat dalam perjanjian Bogdanovic, per yang Salt Lake Tribune, tetapi berbuat demikian memerlukan pasukan untuk mengambil gaji. Jazz memilih sedikit fleksibiliti tambahan daripada peluang untuk mendapatkan sesuatu yang lebih baik sekitar tarikh akhir. Ia bukan a merosakkan bergerak, tetapi ia adalah yang pertama mereka membuat luar musim ini yang nampaknya tidak bernilai.We want to thank the writer of this article for this awesome material

Gred dagangan: Omboh mencuri Bojan Bogdanovic, mencapai larian rumah dengan perjanjian; langkah yang mengecewakan untuk Jazz


You can find our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/