Gred pemain: Permainan 6

Boom.

Dan seperti itu, yang Pahlawan Negeri Emas kembali ke Pusingan Akhir Persidangan Barat untuk kali keenam dalam tempoh lapan tahun.

Ia tidak cantik. Ia selalunya hodoh. Tetapi Dubs masih menutup pintu dengan penekananmenewaskan Memphis Grizzlies 110-96 dalam Game 6 untuk meneruskan.

Perolehan akan memberi mimpi buruk kepada kakitangan kejurulatihan, tetapi buat masa ini kami meraikan Permainan 6 Klay, kepahlawanan Kevon Looney, dan beberapa kecemerlangan Andrew Wiggins.

Dan kami menilai pemain, berdasarkan jangkaan kami terhadap setiap pemain.

Nota: Peratusan tembakan benar (TS) purata liga musim ini ialah 56.6%

Draymond Green

39 minit, 14 mata, 15 lantunan, 8 bantuan, 1 mencuri, 4 pusing ganti, 4 kesalahan, 6-untuk-14 pukulan, 0-untuk-3 bertiga, 2-untuk-2 lontaran percuma, 47.0% TS, +19

Ia bukan prestasi pemarkahan yang cekap, tetapi ia masih menyeronokkan untuk melihat skor Green dalam dua angka. Segala-galanya nampaknya berfungsi dengan lebih baik apabila dia bersedia untuk menembak, dan apabila dia bersedia untuk menyerang.

Pusing ganti adalah mengerikan – rasanya seperti dia mempunyai tujuh atau lapan. Dan pertahanan atas bola tidak begitu baik seperti yang kita jangkakan. Tetapi Dray masih merupakan salah seorang pemain terbaik yang masih hidup, dan berhak mendapat sokongan yang besar untuk hasil pemulihannya.

Gred: B

Bonus selepas permainan: Mengetuai pasukan dalam bantuan.

Andrew Wiggins

41 minit, 18 mata, 11 lantunan, 1 curi, 3 blok, 2 faul, 2 pusing ganti, 7-untuk-16 pukulan, 3-untuk-5 bertiga, 1-untuk-2 lontaran percuma, 53.3% TS, +20

Seperti banyak Warriors, ia bukanlah babak pertama yang baik untuk Wiggins. Tetapi separuh masa kedua adalah antara bola keranjang terbaik yang pernah dia mainkan.

Dia mengetuk dalam banyak pukulan besar, dan mempunyai rentetan penguasaan bola di mana dia mengambil bola.

Pertahanannya luar biasa, dan dia berada di mana-mana di atas kaca. Sekiranya ini hanya gred separuh kedua, dia akan menjadi A+ yang mudah.

Namun begitu…

Gred A

Bonus selepas permainan: Mengetuai pasukan dalam tambah/tolak.

Kevon Looney

35 minit, 4 mata, 22 rebound, 5 assist, 1 block, 2 turnover, 4 foul, 2-for-7 shooting, 28.6% TS, +10

Sebelum kita memuji Looney atas prestasi cemerlangnya, kita perlu memuji Green dan Steph Curry kerana bersuara menentang desakan aneh kakitangan kejurulatihan untuk memulakan pemain yang sebenarnya mereka tidak mahu bermain, seperti yang mereka lakukan dengan Jonathan Kuminga dalam Sukan 4 dan 5.

Steven Adams mengetuai Grizzlies dengan 10 lantunan. Looney mempunyai 11 menyinggung perasaan melantun. Dia adalah haiwan, dan sebab utama mengapa Dubs mempunyai 70 (70!!!) lantunan dalam permainan ini.

Looney adalah satu kuasa. Dan walaupun jaringannya tidak kukuh, dia melakukan banyak perkara untuk memudahkan serangan. Memandangkan peranannya telah berubah dari malam ke malam, kami tidak boleh mengatakan cukup tentang tugas yang dilakukannya, kembali ke kesebelasan utama, bermain 35 minit, dan mendominasi catan.

Gred: A+

Bonus selepas permainan: Mengetuai pasukan dalam melantun.

Steph Curry

40 minit, 29 mata, 7 rebound, 5 assist, 1 steal, 2 block, 3 turnover, 3 foul, 10-for-27 shooting, 6-for-17 threes, 3-for-4 throws percuma, 50.4% TS, +16

Curry sangat manis kepada Grizzlies selepas perlawanan. Dia memeluk Ja Morant dan Dillon Brooks. Dia bercakap dengan penuh semangat kepada media Morant, dan masa depan organisasi. Dia berkata dia menikmati kepicikan mereka.

Apa yang dia tidak katakan ialah betapa gembiranya dia melihat mereka di cermin pandang belakang. Memphis memainkan Curry lebih baik daripada mana-mana pasukan dalam NBA, dan itu sekali lagi dipamerkan pada hari Jumaat. Kari tidak dapat meneruskannya selama tiga setengah suku. Apabila dia akhirnya menemui pukulannya, baldi mula mengalir, dan dia meletakkan permainan itu.

Tetapi ia bukan permainan yang sangat bagus untuknya. Anda tahu, dengan piawaiannya yang tinggi. Ke pusingan seterusnya. Tidak mahu menjadi lelaki yang mempertahankannya di Persidangan Akhir.

Gred: C

Klay Thompson

42 minit, 30 mata, 8 rebound, 2 assist, 3 block, 3 turnover, 2 foul, 11-for-22 shooting, 8-for-14 threes, 68.2% TS, +14

Saya ingin memberikan Klay A+ untuk kerja media sosialnya yang dilakukan dari bilik persalinan selepas permainan.

Sungguh ikon.

Tetapi permainan ini juga layak mendapat A+. Adakah ia permainan terbaik Klay, secara statistik? Tak dekat pun. Tetapi apabila Warriors membalikkan bola seolah-olah tidak bergaya, dan dikurung oleh Memphis, Klay melakukan pukulan. Dan apabila mereka mula membina pendahuluan, Klay mengetuk pukulan. Dan apabila mereka mula meletakkan permainan itu, Klay mengetuk dalam pukulan.

Ia adalah permainan yang memerlukan sukar, sukar, sukar persembahan, dan Klay menyampaikannya.

Permainan 6 Klay selama-lamanya.

Gred: A+

Bonus selepas permainan: Mengetuai pasukan dalam mata.

Nemanja Bjelica

8 minit, 0 mata, 2 lantunan, 2 bantuan, 1 kekasaran, tembakan 0-untuk-1, 0-untuk-1 bertiga, 0.0% TS, -2

Bjeli tidak mendapat banyak masa bermain, tetapi saya fikir dia melakukannya dengan cukup baik. Dia menghempas kaca lebih daripada yang dicadangkan oleh nombornya, dan melakukan perkara yang baik pada kesalahan.

Gred: B

Damion Lee

11 minit, 3 mata, 2 lantunan, 1 pusing ganti, 1 kesalahan, tembakan 1 untuk 2, 1 untuk 2 bertiga, 75.0% TS, -4

Lee terpaksa memainkan peranan dalam permainan ini dengan semua kecederaan yang telah dikumpul oleh Dubs. Dia memegang sendiri, tetapi tidak kelihatan sangat baik. Dia mempunyai satu pusing ganti yang sangat teruk, tetapi sekali lagi, siapa yang tidak?

Gred: B-

Bonus selepas permainan: Tambah/tolak paling teruk dalam pasukan.

Jordan Pool

24 minit, 12 mata, 3 lantunan, 2 bantuan, 1 blok, 2 pusing ganti, 4-untuk-15 pukulan, 2-untuk-11 bertiga, 2-untuk-3 lontaran percuma, 36.8% TS, -3

Poole juga akan sangat, sangat gembira kerana tidak perlu menghadapi Grizzlies lagi sehingga musim depan. Dia dikurung sedikit dalam siri ini, dan hari Jumaat tidak terkecuali. Dia menambah kepada rasa sumbing, yang menyeronokkan, tetapi tidak menambah banyak di gelanggang.

Banyak baldi yang terlepas, beberapa keputusan pukulan yang buruk, dan tidak terlalu banyak kawalan.

Gred: D+

DNP hari Jumaat: Jonathan Kuminga, Moses Moody, Juan Toscano-Anderson

Hari Jumaat tidak aktif: Andre Iguodala, Gary Payton II, Otto Porter Jr., James WisemanWe want to say thanks to the author of this post for this awesome material

Gred pemain: Permainan 6


We have our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/