Gred perdagangan Dejounte Murray: Hawks mendapat ‘A’ kerana menggandingkan All-Star dengan Trae Young; Markah Spurs tidak lengkap

The San Antonio Spurs telah bersetuju untuk menukar Dejounte Murray kepada Atlanta Hawks sebagai pertukaran untuk Danilo Gallinari, tiga pilihan pusingan pertama masa depan dan pertukaran pilihan pusingan pertama masa depan, Bill Reiter dari Ibu Pejabat Sukan CBS mengesahkan Rabu. Spurs akan mendapat pilihan pusingan pertama 2023 melalui Charlotte Hornets, dan pilihan pusingan pertama 2025 dan 2027 tanpa perlindungan melalui Hawks. Pertukaran pilihan antara Spurs dan Hawks akan berlaku pada 2026.

Murray, pilihan pusingan pertama lewat pada 2016, muncul daripada musim terbaik dalam kariernya, di mana dia mendahului liga dalam mencuri dan membuat All-Star Game buat kali pertama. Dia mencatatkan purata 21.1 mata, 8.3 rebound, 9.2 assist dan dua steal, sambil merembat 46.2 peratus dari padang. Kesemua markah itu adalah kerjaya tertinggi. The Hawks kini akan menggandingkannya dengan Trae Young untuk membentuk salah satu gelanggang belakang muda terbaik dalam liga.

Bagi Spurs, mereka berpaling ke arah pembinaan semula — yang mereka harapkan akan menyediakan mereka dengan pilihan pertama dalam Draf NBA 2023, dan peluang untuk mengambil Victor Wembanyama. Lelaki bertubuh besar Perancis berusia 7 kaki 2, 18 tahun itu dilihat secara meluas sebagai prospek generasi, dan telah pun mengagumkan sebagai seorang profesional di negara asalnya.

Mari kita nilai perdagangan.

Hawks

Terima:

Selepas mengejut mereka ke pusingan akhir Persidangan Timur pada 2021, Hawks nampaknya menjadi pasukan yang semakin meningkat. Sebaliknya, mereka mengambil langkah ke belakang musim lalu dan terpaksa melakukan kebangkitan besar menentang Cleveland Cavaliers dalam kejohanan play-in hanya untuk menyelinap ke playoff sebagai pilihan No.

Pada bulan Januari, ketika pasukan itu masih tergelincir di bawah .500, GM Travis Schlenk memberikan temu bual yang menarik di mana dia mengakui terlalu banyak membaca dalam larian playoff 2021 mereka. “Mungkin saya perlu mengurangkan jangkaan saya untuk pasukan ini,” Schlenk berkata. “Saya perlu menerima tanggungjawab itu bahawa mungkin bukan idea yang bagus untuk membawa semua orang kembali. Itu adalah tanggungjawab saya.”

Pada ketika itu adalah jelas bahawa apa sahaja yang berlaku dalam beberapa bulan terakhir musim lalu, Hawks berada dalam musim panas transformasi. Untuk kreditnya, Schlenk tidak menunggu lama untuk melaksanakan kata-katanya, dan telah memperoleh salah satu penjaga muda paling serba boleh dalam liga.

Sejauh mana Hawks akan dapat mencabar pesaing yang berakar umbi di bahagian atas Timur masih belum dapat dilihat — dan bergantung pada langkah lain yang mereka lakukan pada musim panas ini — tetapi mereka jauh lebih baik sekarang berbanding sebelum perdagangan . Berikut adalah pandangan tentang rangsangan yang diberikan Murray kepada mereka berdasarkan unjuran saintis data SportsLine Stephen Oh:

Tanpa Murray

41.2

54.6%

1.6%

Dengan Murray

44.0

71.6%

4.8%

Kesan

+2.8

+17.0%

+3.2%

Murray, yang mendahului liga dalam mencuri musim lalu, adalah antara pertahanan perimeter terbaik di sekelilingnya, sebahagian besarnya berkat lebar sayapnya yang luar biasa 6 kaki 10. Dia akan dapat menampung beberapa isu Trae Young di bahagian bola itu, dan akan meningkatkan sendiri pertahanan Hawks yang menduduki tempat ke-26 dalam liga musim lalu dan membenarkan 113.7 mata setiap 100 penguasaan.

Di samping itu, Murray adalah seorang playmaker yang berbakat dan muncul daripada musim menjaringkan gol paling cekapnya. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa dia lebih baik menamatkan pusingan rim atau menjaringkan gol dari jarak pertengahan, dan merembat hanya 32.7 peratus dari tanah 3 mata musim lalu. Itu mungkin menimbulkan aspek yang paling menarik dalam perdagangan, iaitu ia seolah-olah memerlukan Young bermain bola lebih daripada yang pernah dia lakukan dalam kerjayanya.

Young, yang merembat 48.1 peratus pada tangkapan-dan-tembak 3-mata musim lalu (walaupun hanya satu pukulan setiap perlawanan), lebih mampu melakukannya. Walau bagaimanapun, ia memerlukan pembelian serius daripada pemain yang sudah biasa memegang bola di tangannya lebih daripada sesiapa sahaja dalam liga. Selain itu, ia akan menjadi menarik untuk melihat bagaimana ia akan menjejaskan kesalahan Hawks. Untuk semua isu pertahanan mereka, mereka menjaringkan gol sesuka hati musim lalu, menduduki tempat kedua dalam liga dengan 115.4 mata setiap 100 pemilikan di belakang pendekatan pick-and-roll yang mujarab Young.

Tetapi untuk apa-apa kesakitan yang mungkin ada musim depan, perdagangan ini tidak perlu dipikirkan untuk Hawks. Mereka mendapat All-Star berusia 25 tahun yang sedang meningkat naik untuk apa yang akan menjadi beberapa pilihan pusingan pertama lewat jika semuanya berjalan seperti yang dirancang.

Gred A

Spurs

Terima:

  • Danilo Gallinari
  • Pilihan pusingan pertama 2023 melalui Charlotte Hornets
  • Pilihan pusingan pertama 2025 melalui Atlanta Hawks (tanpa perlindungan)
  • 2026 pertukaran pilihan pusingan pertama melalui Atlanta Hawks
  • Pilihan pusingan pertama 2027 melalui Atlanta Hawks (tanpa perlindungan)

Apabila Spurs menukar Derrick White kepada Boston Celtics untuk Josh Richardson, Romeo Langford, pilihan pusingan pertama 2022 (yang menjadi Blake Wesley) dan pertukaran pilihan pusingan pertama 2028 pada tarikh akhir perdagangan musim lalu, ia agak mengejutkan. Kini, bagaimanapun, kita boleh melihatnya sebagai langkah pertama dalam penghapusan.

Mereka terus membongkar senarai mereka pada hari Rabu dengan memperdagangkan Murray, yang merupakan salah seorang penjaga muda paling menarik dalam liga, dan muncul daripada musim terbaik dalam kariernya. Tidak ada yang menyembunyikan niat mereka pada ketika ini: Spurs terjun terlebih dahulu ke dalam undian kemenangan Victor Wembanyama.

Sukar untuk menyalahkan mereka. Wembanyama, seorang lelaki Perancis berusia 7 kaki 2, 18 tahun, adalah salah satu prospek yang paling menarik untuk merentasi pentas dunia mungkin pernah ada. Gabungan saiz, panjang dan koordinasinya yang tidak masuk akal menjadikannya kuasa pertahanan yang merosakkan yang boleh mencabar setiap pukulan di rim dan lebih daripada menahan sendiri di perimeter. Secara ofensif dia adalah ancaman lob yang berterusan dan telah menunjukkan sentuhan mengagumkan dari bakul. (Untuk lebih, lihat pecahan ini oleh Kyle Boone kami sendiri.)

Jika kereta kebal Spurs berjaya, dan mereka mendapat pilihan No. 1 dalam Draf NBA 2023, maka ini boleh menjadi perdagangan yang mengubah liga. Wembanyama mempunyai peluang untuk menjadi yang istimewa. Walau bagaimanapun, perjanjian itu meletakkan banyak saham dalam memenangi loteri draf, yang bukan jaminan memandangkan kemungkinan baru yang diratakan.

Anda boleh mempunyai rekod terburuk dalam liga dengan 10 perlawanan dan masih mudah untuk memilih No. 3. Masih ada pemain yang bagus untuk pilihan itu, tetapi tiada Wembanyama. Jika itu berlaku, anda benar-benar mengharapkan Hawks runtuh dalam beberapa tahun — sesuatu yang kurang berkemungkinan sekarang kerana mereka mempunyai Murray.

Pilihan 2023 melalui Hornets berkemungkinan akan berada di pertengahan pusingan pertama, dan pilihan 2025 melalui Hawks menjangkakan akan berada di bahagian belakang pusingan pertama juga. Pertukaran pilihan 2026 dan 2027 pertama melalui Hawks terlalu jauh pada masa hadapan untuk dibincangkan dengan pasti, tetapi ada peluang yang baik kedua-duanya tidak begitu bermakna. Dalam senario yang sangat realistik itu, anda tidak mendapat banyak untuk seorang pengawal All-Star yang memasuki zaman jayanya.

Sudah tentu, Spurs tahu semua ini, sama seperti mereka tahu bahawa dengan mengekalkan Murray (dan White) mereka akan dibiarkan berputar roda mereka dalam keadaan biasa-biasa saja. Menyertai Wembanyama adalah satu risiko, tetapi potensi hasil boleh mengubah francais mereka selama-lamanya. Hanya masa yang akan menentukan jika pertaruhan mereka masuk.

Gred: Tidak lengkapWe wish to say thanks to the writer of this article for this remarkable material

Gred perdagangan Dejounte Murray: Hawks mendapat ‘A’ kerana menggandingkan All-Star dengan Trae Young; Markah Spurs tidak lengkap


Check out our social media profiles and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/