Gunung Berbatu Tinggi! 4 Bawa pulang dari Kemenangan 6 Avalanche’s Game

0 daripada 4

  Foto AP/John Bazemore

  Raja sudah mati. Daulat Tuanku.

  Colorado Avalanche menewaskan Tampa Bay Lighting 2-1 pada malam Ahad untuk memenangi Final Piala Stanley 2022 dalam enam perlawanan dan menamatkan larian dua tahun Lightning sebagai juara NHL.

  Gol Artturi Lehkonen dengan baki 7:32 dalam tempoh kedua terbukti menjadi pemenang permainan selepas Tampa Bay membuka jaringan pada babak pertama dan pemain Colorado Nathan MacKinnon menyamakan kedudukan hanya 1:54 kepada yang kedua.

  Cale Makar, yang memenangi Trofi Norris awal minggu ini sebagai pertahanan terbaik liga, telah dianugerahkan Trofi Conn Smythe sebagai pemain paling berharga dalam playoff.

  Dia adalah pemain pertama dalam sejarah liga yang memenangi Anugerah Hobey Baker sebagai pemain kolej terbaik negara dan Trofi Calder sebagai rookie terbaik NHL, selain Norris, Conn Smythe dan Piala Stanley.

  Pasukan hoki B/R melihat Permainan 6 dan menyusun senarai yang boleh dibawa pulang. Tatal ke seluruh untuk melihat apa yang kami hasilkan, dan letakkan satu atau dua pemikiran anda sendiri dalam ulasan.

1 daripada 4

  Daripada bintang muda dalam liga, MacKinnon berada di antara yang terbaik.

  Tetapi walaupun anda antara kumpulan yang mendakwa Connor McDavid atau Auston Matthews lebih unggul daripada penyerang Colorado Avalanche, dia secara rasmi mempunyai sesuatu yang mereka tidak miliki.

  Piala Stanley.

  Selepas lima siri perlawanan di mana dia hanya menjaringkan satu gol daripada 28 pukulan, pilihan keseluruhan No. 1 2013 itu melenturkan ototnya yang bersedia untuk kejuaraan dengan menjaringkan gol ikatan permainan pada awal babak kedua dan membantu pada separuh masa kemenangan Piala tempoh kemudian.

  Dia menamatkan playoff dengan 13 gol, mengikat Evander Kane dari Edmonton untuk pendahuluan liga, dan 24 mata, yang ketiga dalam pasukan di belakang pemenang Conn Smythe, Makar dan rakan sebaris Mikko Rantanen.

  Kini berusia 26 tahun, MacKinnon telah menjadi pemain mata setiap perlawanan dalam musim biasa selama lima tahun berturut-turut dan kini telah menghasilkan pada kadar itu dalam kesemua enam penampilan playoff bersama Colorado, mencatatkan 93 mata dalam 70 perlawanan.

  Sebagai perbandingan, Matthews mempunyai 33 mata dalam 39 perlawanan playoff kerjaya dengan Toronto Maple Leafs, manakala McDavid memperoleh 55 mata dalam 37 perlawanan bersama Edmonton.

2 daripada 4

  1656403735 465 Gunung Berbatu Tinggi 4 Bawa pulang dari Kemenangan 6 Avalanches

  Foto AP/David Zalubowski

  Joe Sakic ialah pemain yang memenangi Piala Stanley di Colorado.

  Tetapi langkah yang dia lakukan untuk mengumpulkan pasukan kejuaraan terbaru Avalanche sebagai pengurus besar memerlukan pujian yang sama hari ini.

  Di antara pemain yang menjulang Piala pada malam Ahad, beberapa datang dalam pergerakan tarikh akhir perdagangan yang dibuat Sakic untuk menyokong pemain teras tempatan seperti MacKinnon dan Makar.

  Artturi Lehkonen telah digubal oleh Montreal dan telah menghabiskan sebahagian daripada enam musim bersama Kanada, termasuk penampilan di Final 2020-21 menentang Lightning, sebelum Sakic membawanya pada 21 Mac dalam perjanjian untuk pemain liga kecil Justin Barron dan yang kedua -pilihan bulat pada 2024.

  Veteran Josh Manson dan Andrew Cogliano, yang telah bergabung untuk lebih daripada 1,500 perlawanan NHL, telah dibawa pada minggu yang sama dari Anaheim dan San Jose, masing-masing, untuk tangkapan kolektif yang termasuk seorang pemain dan dua pilihan draf.

  Beberapa minggu sebelum musim 2021-22, Sakic memperoleh penjaga gol Darcy Kuemper dari Arizona untuk dua pilihan dan seorang pemain, dan, setahun sebelumnya, dia merampas pemain pertahanan Devon Toews dari New York Islanders untuk dua pilihan dan segera menandatanganinya dengan empat pilihan. -tahun, perjanjian $16.4 juta.

  Semua memainkan peranan penting, dengan pemain skate bergabung untuk 19 gol dan 24 bantuan dalam larian playoff 20 perlawanan dan Kuemper 10-4 dalam 16 bermula dengan 2.57 gol berbanding purata dan peratusan menyelamatkan .902.

3 daripada 4

  1656403735 657 Gunung Berbatu Tinggi 4 Bawa pulang dari Kemenangan 6 Avalanches

  Foto AP/Phelan Ebenhack

  Tiada pemain Avalanche yang diragui lebih daripada Kuemper.

  Dia memenangi dua perlawanan pertama dengan sedikit tekanan berterusan ke atasnya tetapi ditarik dari Permainan 3 selepas melepaskan lima gol dan menyerah hanya gol lembut yang cukup untuk membuat orang berfikir bahawa jarum telah berpindah ke pasukan Tampa Bay ketika siri itu berlangsung.

  Kemudian permainan 6 berlaku.

  Dan sementara Kuemper hampir tidak perlu menjadi Vezina Trophy yang berkualiti dalam menghentikan 22 daripada 23 pukulan, dia bertahan dengan baik selepas membenarkan gol pertama permainan kurang daripada empat minit.

  Dia hanya dipanggil sembilan kali pada detik kedua dan kemudian hanya empat kali pada kali ketiga, tetapi dia merejam Nikita Kucherov dari dekat pada saat-saat yang semakin berkurangan dan tidak pernah kelihatan tidak selesa atau tidak pada tempatnya ketika Petir dengan sia-sia cuba menekan tindakan itu.

  Ryan Sikes @ryan_sikes10

  Kuemper dengan penjimatan besar pada masa sekali Kucherov pic.twitter.com/2Eshsha3Ns

  Dalam enam perlawanan, dia menghentikan 138 daripada 152 pukulan (.908 peratusan menyelamatkan) dan mempunyai 2.45 gol berbanding purata. Dan dalam Sukan 4-6, walaupun kesilapan sekali-sekala, angka itu meningkat kepada .934 dan 1.89, masing-masing, berbanding Andrei Vasilevskiy dari Tampa Bay, yang mencatatkan .933 dan 2.21 dalam regangan yang sama.We would love to give thanks to the writer of this short article for this amazing content

Gunung Berbatu Tinggi! 4 Bawa pulang dari Kemenangan 6 Avalanche’s Game


Visit our social media accounts and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/