Hakim? Ohtani? Siapa yang mendahului MVP?

Hakim-Ohtani? Ohtani-Hakim? Siapa No. 1 anda dalam perlumbaan MVP?

Dalam tinjauan pendapat MLB.com MVP terkini, masih terdapat satu pilihan antara Hakim Aaron dan Shohei Ohtani dalam Liga Amerika. Tetapi perlumbaan semakin ketat apabila kita memasuki minggu terakhir musim biasa.

Dalam Liga Kebangsaan? Paul Goldschmidt kelihatan seperti dia melarikan diri dengannya. Yang lebih mengagumkan memandangkan superstar lain yang merupakan pesaing MVP tahun ini.

Pengundi MLB.com diminta untuk meletakkan lima calon MVP teratas mereka dalam setiap liga berdasarkan apa yang telah berlaku setakat ini dan apa yang mereka jangkakan akan berlaku pada minggu-minggu akan datang. Pemain menerima mata undi pada skala 5-4-3-2-1 — lima mata untuk undian tempat pertama, empat mata untuk undian tempat kedua dan seterusnya, dengan 50 pengundi mengambil bahagian.

Berikut adalah keputusannya. (Semua statistik adalah sehingga Rabu.)

1. Aaron Judge, Yankees (36 undian tempat pertama)
Kemungkinan MVP DraftKings: -2000 (Taruh $2000 untuk memenangi $100)

Ya, kegemaran masih Hakim, siapa mengejar sejarah larian rumah. Hakim mempunyai sehingga 57 homer dengan hanya kurang 20 perlawanan lagi. Bolehkah dia menjadi pemukul 60-home run pertama sejak Barry Bonds? Bolehkah dia memecahkan 61 Roger Maris untuk rekod baharu Liga Amerika? Setiap Hakim at-bat mesti ditonton sekarang. Oh… dia boleh memenangi Triple Crown juga — Hakim mengetuai AL (dan Majors) dalam larian rumah dan RBI, dan menduduki tempat ketiga dalam purata pukulan.

2. Shohei Ohtani, Angels (14 undian tempat pertama)
Kemungkinan MVP DraftKings: 8.5 hingga 1

Ohtani begitu rapat dengan Hakim — dia lebih daripada dua kali ganda undian tempat pertama daripada tinjauan pendapat MVP MLB.com terakhir — adalah bukti betapa istimewanya bintang dua hala itu. AL MVP yang memerintah mempunyai 34 larian rumah sebagai pemukul dan 2.55 ERA dan 188 pukulan sebagai penyerang. Jika sesiapa boleh mencabar pemukul 60-home run untuk MVP, itu Ohtani.

3. José Ramírez, Penjaga
Kemungkinan MVP DraftKings: 100-berbanding-1

Ramírez naik satu tempat dari tinjauan terakhir ke tiga teratas, yang akan meletakkannya di landasan untuk menjadi finalis MVP buat kali keempat. Bintang The Guardians, yang mempunyai 27 homer, 111 RBI dan 72 hit tambahan pada musim ini, menduduki tempat ketiga dalam pengundian AL MVP pada 2017 dan ’18 dan merupakan naib juara pada 2020.

4. Yordan Alvarez, Astros
Kemungkinan MVP DraftKings: 100-berbanding-1

Alvarez telah menangani sakit tangan musim ini tetapi masih menjadi yang paling lembap untuk Astros tempat pertama, dengan 33 homer dan 1,000 OPS. All-Star kali pertama itu juga sedang mencari tempat dalam pengundian MVP buat kali pertama, dan dia juga boleh menjadi finalis.

5. Xander Bogaerts, Red Sox
Kemungkinan MVP DraftKings: 100-berbanding-1

Bogaerts mengambil tempat rakan sepasukannya Rafael Devers dalam tinjauan pendapat ini. The Red Sox shortstop, yang diletakkan dalam undian MVP empat kali dengan penamat tempat kelima terbaik kerjaya pada 2019, meraih .317 untuk menduduki tempat kedua dalam AL.

Orang lain yang menerima undian: Julio Rodríguez, Jose Altuve, Andrés Giménez, Mike Trout, Justin Verlander, Rafael Devers, Kyle Tucker, Vladimir Guerrero Jr., Alex Bregman, Dylan Cease, Bo Bichette, Emmanuel Clase

1. Paul Goldschmidt, Kardinal (47 undian tempat pertama)
Kemungkinan MVP DraftKings: -2500 (Taruh $2500 untuk memenangi $100)

Kisah memacu perlumbaan NL ialah sama ada Goldschmidt boleh memenangi bukan sahaja Anugerah MVP kerjaya pertamanya, tetapi juga Triple Crown. Baseman pertama Cardinals berada di kedudukan tiga teratas dalam semua kategori Triple Crown — purata pukulan, larian rumah dan RBI — dan boleh menjadi pemukul pertama memenanginya sejak Miguel Cabrera pada 2012 (begitu juga Hakim), dan pemukul NL pertama sejak seorang lagi Kardinal, Joe Medwick, pada tahun 1937.

2. Nolan Arenado, Kardinal (2 undian tempat pertama)
Kemungkinan MVP DraftKings: 35-berbanding-1

Cardinals mungkin mempunyai dua pemain terbaik dalam liga, kerana Arenado sedang menjalani satu lagi musim berkaliber MVP bersama Goldschmidt. Seperti Goldschmidt, Arenado tidak pernah memenangi Anugerah MVP, dengan lima penamat 10 teratas dalam kerjayanya. Dia mempunyai 29 larian rumah dan 96 RBI semasa bermain pertahanan cemerlangnya yang biasa di bes ketiga.

3. Freddie Freeman, Dodgers
Kemungkinan MVP DraftKings: 35-berbanding-1

MVP NL 2020 kembali dalam perbualan semula pada musim pertamanya bersama Dodgers. Freeman mendahului perlumbaan pemukul MLB dengan purata .329, dan 181 pukulannya adalah yang paling banyak dalam Majors. Freeman boleh merosakkan bidaan Triple Crown Goldschmidt jika dia memenangi gelaran pemukul.

4. Manny Machado, Padres (1 undian tempat pertama)
Kemungkinan MVP DraftKings: 75-berbanding-1

Machado telah selesai dalam 10 teratas undian MVP empat kali, dan dalam lima teratas tiga kali (dua kali dengan Orioles di AL pada 2015 dan ’16, dan dengan Padres di NL pada 2020). Bersaing dengan Arenado untuk gelaran baseman ketiga terbaik dalam liga, Machado mempunyai 28 homer dan 90 RBI.

5. Mookie Betts, Dodgers
Kemungkinan MVP DraftKings: 90-berbanding-1

Betts dan Freeman berada di sana dengan Goldschmidt dan Arenado sebagai pukulan 1-2 terbaik di NL. MVP AL 2018 bersama Red Sox sedang mencari yang pertama di NL selepas menamatkan saingan sebagai naib juara pada 2020, tahun pertamanya bersama LA Betts telah pun menetapkan kerjaya baharu yang tinggi dalam larian di rumah dengan 34 dan masih lagi.

Orang lain yang menerima undian: Austin Riley, Francisco Lindor, Pete Alonso, Sandy Alcantara, Edwin Díaz, Trea Turner, Dansby Swanson

We wish to give thanks to the author of this article for this incredible web content

Hakim? Ohtani? Siapa yang mendahului MVP?


We have our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/