Hakim SANGAT DEKAT ke 61 sebagai tiket pukulan Yanks

NEW YORK — Empat kaki dipisahkan Hakim Harun daripada mencipta sejarah yang lazat pada malam Khamis di Stadium Yankee, pemanduan slugger inning kesembilan meledak dari kelawarnya dan melambung ke arah sarang Monument Park yang legenda itu. Mungkin, pada petang yang lebih panas, bola akan mendarat dekat dengan Roger Maris yang bersara No. 9. Kita tidak akan tahu.

Kerana bola terbang Hakim kehabisan wap, ia sebaliknya Josh Donaldson yang melakar kemenangan bermakna Yankees, memberikan hadiah saguhati bagi mereka yang terharu melihat Hakim mencecah homer ke-61nya. Single RBI Donaldson dalam ke-10 powered a kemenangan 5-4 mengatasi Red Sox, merangkul tempat Bombers pada postseason 2022.

“Ia belum berakhir, tetapi peluang untuk kita mendapat peluang bermain besbol selepas musim akan menjadi menyeronokkan,” kata Donaldson. “Saya fikir Judgie memilikinya dengan homer, tetapi ia bagus untuk dapat bermain untuk pasukan.”

Yankees ialah kelab playoff untuk tahun keenam berturut-turut — atau, untuk meletakkannya dalam konteks, rentetan yang berterusan sepanjang setiap musim penuh Hakim. Mereka telah mencapai pascamusim ke-24 dalam tempoh 28 tahun yang lalu, dan Aaron Boone adalah pengurus pertama yang mendapat tiket playoff dalam setiap lima musim pertamanya, menurut Biro Sukan Elias.

“Anda tidak pernah mahu mengambil mudah,” kata Boone. “Kami dalam tarian, dan kami mempunyai peluang sekarang.”

Hanya meraih tempat selepas musim tidak pernah menjadi matlamat untuk pasukan ini, yang telah menyasarkan gelaran Liga Timur Amerika sebagai objektifnya sejak hari pertama musim bunga. The Yanks’ nombor ajaib untuk pembahagian adalah enam daripada Blue Jays, dan oleh itu, sambutan rumah kelab mereka lebih kepada pengakuan yang disenyapkan.

Donaldson menerima tali pinggang kejohanan bersalut emas, gaya gusti, menunjukkan penyumbang paling berharga malam itu. Veteran itu menutup ucapannya dengan memberitahu rakan sepasukannya: “Selamat datang kembali ke playoff.”

“Terdapat banyak kerja keras sepanjang musim ini untuk sampai ke tahap ini,” kata Hakim. “Tetapi saya rasa anda boleh bertanya kepada sesiapa sahaja di dalam bilik ini — kerja itu belum selesai.”

Oh, tetapi ia boleh menjadi detik ajaib, ditakdirkan untuk Yankeeography episod dan muzik schmaltzy yang dipinjam daripada runut bunyi “The Natural”. Satu perubahan besar daripada menyamai rekod Liga Amerika Maris yang berusia 61 tahun untuk larian di rumah dalam satu musim, Hakim berjalan dalam tiga daripada empat penampilan pertamanya, mendengar peminat dengan kuat mencemuh tukang kendi yang tidak berani melemparkan biskut di bahagian tengah.

Hakim telah pun memberikan peringatan tentang mengapa dia harus menjadi Pemain Paling Berharga AL di bahagian atas kesembilan, melepaskan sebiji benih ke bes kedua dari dinding sebelah kanan yang menewaskan Tommy Pham yang cuba meregangkan satu gol ke dua.

“Anda mengeluarkannya dari pasukan kami,” kata Donaldson, “dan kami mungkin tidak duduk dalam kedudukan yang kami ada sekarang.”

Hakim menunjukkan kesabaran sekali lagi di bahagian bawah kesembilan, membuat kiraan menjadi 2-2 menentang Matt Barnes. Pelumba kanan Boston itu mencuba bola laju 95.8 mph yang menangkap terlalu banyak plat di bahagian atas zon serangan. Hakim melancarkannya — satu letupan meriam yang keluar dari kelawarnya pada kelajuan 113 mph — mendebarkan orang ramai seramai 43,123 orang yang kekal berdiri sepanjang setiap penampilan platnya.

Hakim menjatuhkan pemukulnya dan berlari dengan kelajuan tiga perempat, berharap ia boleh mencapai jaring di atas monumen. Pemadang tengah Kiké Hernández berlumba ke belakang, ke belakang, kemudian berhenti, cleatnya melekat kuat di atas trek amaran. Bola jatuh ke dalam sarung tangan Hernández, dan seluruh bandar kelihatan mengerang serentak.

“Baru masuk di bawahnya sedikit,” kata Hakim. “Ia adalah malam yang cukup berangin. Saya berharap ia meletup. Baru terlepas.”

Kata Boone: “Saya fikir ia akan menjadi agak menonjol untuk menghantarnya di Monument Park di luar sana.”

Benih untuk kemenangan ke-16 yang mendahului Liga Utama Yankees telah ditanam lebih awal. Walaupun Hakim kekal gagal dalam kariernya menentang Michael Wacha (0-untuk-15, 10 strikeout), Kyle Higashioka mengangkat lalat pengorbanan inning kelima dan Giancarlo Stanton merempaskan homer dua larian dari tangan kanan pada yang keenam.

Jameson Taillon bermula dengan cemerlang, menghamburkan empat pukulan dan meledak lapan daripada enam babak tanpa jaringan. Clarke Schmidt mengalami perlawanan yang goyah, membenarkan larian rumah solo Triston Casas dan homer tiga larian yang dipukul kepada Reese McGuire yang meletakkan Boston di hadapan, 4-3.

Stanton mencetuskan rali inning kelapan dengan single pendahuluan. Pelari cubit Tim Locastro mencuri kedua, mara di groundout dan menjaringkan gol pada lalat pengorbanan Harrison Bader untuk mengikat kedudukan 4.

Terdapat banyak untuk dilihat; cuma bukan apa yang kita semua tunggu.

“Bila-bila [Judge] muncul,” kata Taillon, “semua orang berlari ke luar untuk menonton at-bat. Tiada siapa yang mahu ketinggalan. Kami tahu ia akan berlaku pada satu ketika.”

We want to say thanks to the writer of this short article for this outstanding web content

Hakim SANGAT DEKAT ke 61 sebagai tiket pukulan Yanks


You can find our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/