Ham: Tidak akan meletakkan pemain dalam bahaya

LOS ANGELES — Jurulatih Lakers Darvin Ham berkata dia dan Russell Westbrook telah “bergerak” dan mempunyai “persefahaman” selepas pengawal mata mencadangkan keputusan Ham untuk membawanya keluar dari bangku simpanan pada pramusim boleh menyumbang kepada kecederaan hamstring kecil yang dialaminya.

Ham, bagaimanapun, menolak sebarang sindiran bahawa penggilirannya dalam kekalahan akhir pramusim Lakers kepada Sacramento Kings — di mana Westbrook bermain hanya lima minit dari bangku simpanan sebelum keluar dengan hamstring kiri yang tegang — ada kaitan dengan kemunduran fizikal.

“Biar saya jelas dengan perkara ini,” kata Ham sebelum pasukannya menjadi tuan rumah LA Clippers pada hari Khamis. “Lakers, saya sendiri, kakitangan saya, kami sama sekali tidak akan, membentuk atau membentuk pemain atau pekerja dalam bahaya. Dari segi fizikal, mental, rohani. Kami tidak berpegang pada itu. Kami bukan tentang itu. Itu bukan siapa kita.”

Susulan kekalahan Lakers pada pembukaan musim 123-109 kepada Golden State Warriors pada hari Selasa, Westbrook berkata dia “benar-benar” percaya bahawa datang dari bangku simpanan ketika menentang Sacramento boleh menyebabkan kecederaan.

“Saya telah melakukan perkara yang sama selama 14 tahun berturut-turut,” katanya merujuk kepada memulakan 1,005 daripada 1,022 perlawanan dalam kariernya. “Sejujurnya, saya tidak tahu apa yang perlu dilakukan sebelum perlawanan. Sejujurnya, saya cuba memikirkan cara untuk kekal hangat dan longgar. … Itu sesuatu yang saya tidak biasa.”

Ham berkata kedua-duanya berkongsi “perbincangan ringkas” mengenai kenyataan itu. Ham kembali ke Westbrook dalam kesebelasan utama menentang Warriors dan sekali lagi menentang Clippers.

“Kami meneruskan, kami mendapat persefahaman,” kata Ham. “Sebagai jurulatih pasukan ini, kami akan melakukan yang terbaik untuk pasukan kami mencapai kejayaan yang boleh. Dan saya biarkan sahaja.”

Ham berkata dia memahami “penghormatan” dan “rutin” penting kepada bekas MVP liga itu tetapi mengakui matlamat berpaksikan yang dia akan memerlukan Westbrook untuk bertemu.

“Dia sudah lama. Dia menjadi pemain peringkat tinggi untuk masa yang sangat lama. Jadi, saya tahu tentang apa itu dan bagaimana itu,” kata Ham. “Tetapi sebaliknya, anda perlu bersedia untuk melakukan apa sahaja yang pasukan anda perlukan untuk anda lakukan. Dan itu dinamakan profesional. Jadi, bagaimanapun kami memilih untuk menggunakannya, perlu ada kesanggupan di sana untuk berkorban untuk rakan sepasukan anda. dan kebaikan keseluruhan pasukan jika tindakan itu akan membawa kepada kejayaan.”

Westbrook bermain 31 minit menentang Golden State dan menamatkan dengan 19 mata pada 7-untuk-12 pukulan, 11 rebound, 3 assist, 1 steal dan 4 turnover.

Ham berkata dia mempunyai “rancangan yang baik” untuk peranan Westbrook bergerak ke hadapan, tetapi menambah, “berdasarkan prestasi, minit boleh naik, minit boleh turun.”

Ham juga berkata dia tidak mempunyai masalah dengan Westbrook mengatakan apa yang dia katakan kepada pemberita selepas perlawanan Warriors, atau dengan LeBron James‘ penilaian terus terang bahawa “kami bukan pasukan yang dibina dengan menembak hebat” — walaupun komen mereka ditafsirkan sebagai kritikan terhadap kakitangan kejurulatihan dan pejabat hadapan.

“Ia adalah liga orang dewasa,” kata Ham. “Perkara akan diperkatakan sama ada ia ditujukan kepada seseorang atau tidak. Saya mengendalikannya dengan tenang. Saya telah mengelilingi perkara ini selama 26 tahun. Saya telah berada dalam pasukan yang tenang dan saya pernah berada dalam beberapa pasukan yang lantang . Tetapi saya sangat menghormati mereka. Saya percaya mereka sangat menghormati saya. Tiada apa-apa yang diambil kira secara peribadi. Kami menanganinya dan kami teruskan.”

We would like to say thanks to the writer of this short article for this outstanding material

Ham: Tidak akan meletakkan pemain dalam bahaya


You can find our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/