Hamlin Bills menghadapi pemulihan yang lama, jurucakap keluarga memberitahu AP

ORCHARD PARK, NY (AP) — Sungguh mengagumkan pemulihan Damar Hamlin, keselamatan Buffalo Bills masih menghadapi pemulihan yang panjang kira-kira tiga minggu selepas mengalami serangan jantung dan perlu dibangkitkan semula di padang semasa perlawanan di Cincinnati, wakil pemasarannya memberitahu The Associated Press pada malam Khamis.

“Damar masih memerlukan oksigen dan sedang memantau jantungnya secara berkala untuk memastikan tiada halangan atau kesan selepasnya,” kata Jordon Rooney. “Walaupun dia boleh melawat fasiliti pasukan, Damar tidak berada dalam kedudukan untuk melakukan perjalanan dengan kerap, dan memerlukan rehat tambahan untuk membantu badannya pulih.”

Rooney memberikan kemas kini untuk menekankan Hamlin masih menghadapi halangan sejak dilepaskan Pusat Perubatan Am Buffalo pada 11 Jan. Pembebasan Hamlin berlaku lima hari selepas doktornya berkata pemain itu bernafas sendiri, berjalan, bercakap dan tidak menunjukkan tanda-tanda kerosakan saraf.

Kemas kini Rooney juga memberi perspektif kepada komen yang dibuat oleh jurulatih Bills Sean McDermott, yang pada hari Rabu berkata Hamlin telah mula membuat lawatan tetap ke kemudahan pasukan. McDermott, bagaimanapun, menegaskan pemain berusia 24 tahun itu mengambil “langkah bayi pada satu masa,” sambil menambah, Hamlin “mencelupkan kakinya ke sini dan kembali ke jalan untuk kembali kepada dirinya sendiri.”

Hamlin belum membuat kemunculan awam kecuali seorang jurugambar gambar Matt Milano yang disiarkan di akaun Instagram rakan sepasukannya di kemudahan Bills pada hari Sabtu. Dan dia belum lagi bercakap secara terbuka kecuali untuk menghantar mesej di akaun media sosialnya.

Rooney berkata Hamlin sedang diawasi oleh ibu bapanya dan “tetap sangat optimis dan berterima kasih atas sokongan yang dia terima daripada rakan sepasukan dan jurulatihnya, Bills Mafia dan orang dari seluruh dunia.” Limpahan sokongan itu telah membawa kepada yayasan amal Hamlin, Chasing M’s, meningkatkan hampir $9 juta dalam bentuk derma.

Tanpa menyatakan dari mana, tambahnya, Hamlin akan bersorak untuk Rang Undang-undang pada hari Ahad, apabila Buffalo menjadi tuan rumah Cincinnati dalam playoff bahagian AFC.

Hamlin membuat tweet secara langsung sambil menonton Buffalo’s Kemenangan 35-23 akhir musim ke atas New England dari katil hospitalnya di Pusat Perubatan Universiti Cincinnati pada 8 Januari. Hujung minggu lalu, dia menulis tweet secara langsung sambil menonton dari rumah kemenangan Bills 34-31 ke atas Miami dalam playoff kad liar.

Permainan menentang Cincinnati membawa kepentingan tambahan. Ia menandakan pertemuan pertama antara kedua-dua pasukan sejak permainan mereka dibatalkan pada 2 Januari, apabila Hamlin rebah selepas dipukul tepat di dada ketika membuat apa yang kelihatan seperti terjahan rutin penerima Bengals Tee Higgins.

Keluarga Hamlin dan quarterback Bills Josh Allen telah mempertahankan Higgins dengan mengatakan dia tidak sepatutnya dipersalahkan atas apa yang berlaku.

Pada Khamis, Higgins berkata dia tidak boleh lebih menghargai sokongan keluarga, sambil menyatakan harapan Hamlin dapat menghadiri perlawanan itu supaya kedua-duanya dapat bertemu.

“Hanya gembira melihatnya,” kata Higgins. “Saya tidak bercakap dengannya. Hanya membiarkan keluarganya melakukan apa yang dia perlu lakukan dengan semua orang yang dia sayangi.”

Juga pada hari Khamis, Gabenor New York Kathy Hochul memberikan sokongannya kepada Hamlin semasa panggilan telefon dengan pemain. Dalam mesej yang disiarkan di akaun Twitternya, Hochul merujuk Hamlin sebagai “inspirasi,” dan memberitahunya “harapan dan doa 20 juta warga New York telah bersamanya sepanjang pemulihannya.”

Hamlin, yang berasal dari kawasan Pittsburgh, menjawab dengan menulis bahawa ia adalah pertemuan yang baik dengan Hochul dan dia “teruja untuk melihat bagaimana kerjasama kami pada masa hadapan akan membantu dan memberi kesan kepada ramai orang.”

___

Penulis Sukan AP Mitch Stacy di Cincinnati menyumbang kepada laporan ini.

___

AP NFL: danWe would love to thank the writer of this article for this awesome content

Hamlin Bills menghadapi pemulihan yang lama, jurucakap keluarga memberitahu AP


You can view our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/