‘Hanya membebaskan’: Bassitt mengubahnya dengan 8 pusingan tutup

NEW YORK — Pada hari-hari berikutnya secara statistik salah satu daripada permulaan paling teruk dalam kerjayanya, Chris Bassitt bercakap dengan rakan sepasukannya yang lama, Mark Canha, yang menggesanya untuk berhenti melontar secara tentatif kepada pemukul. Bassitt meminta maaf kepada penangkapnya, Tomás Nido dan Patrick Mazeika, kerana tidak lebih langsung dengan mereka tentang rancangan permainannya. Dia meneliti data tentang kesilapan sebulan. Dia terbang semula dari Pantai Barat awal untuk berehat tambahan dan bersedia untuk permulaan seterusnya menentang Brewers.

Bassitt, secara ringkasnya, melakukan segala yang mungkin untuk membetulkan apa yang mencederakannya. Enam hari kemudian, dia bertindak balas dengan salah satu permulaan terbaik dalam kerjayanya, menyampaikan lapan babak penutupan dalam menang 4-0 pada petang Selasa di Milwaukee.

“Dia seorang yang hebat dalam kendi,” kata Canha. “Melaksanakan adalah bahagian yang paling sukar, bukan? Tetapi perubahan dalam mentaliti hanya akan banyak membantunya.”

Perbezaan yang paling ketara ialah balingan Bassitt pada setiap titik pada waktu malam. Bassitt melemparkan lebih banyak gol dalam kemenangan hari Selasa berbanding jumlah pukulan terakhirnya di San Diego. Itu termasuk pukulan pertama kepada 18 daripada 26 pemukul yang dihadapinya di Citi Field. Kadar mogoknya meningkat daripada 60 peratus kepada 71 peratus.

Bassitt tidak mengubah campuran picnya dengan cara yang terlalu bermakna, memercikkan beberapa bebola lengkung lagi, sedikit gelangsar. Tetapi dia menggunakan kesemua enam tawarannya secara agresif, membolehkan dia menghadapi bilangan minimum pemukul dalam empat babak pertama. Menjelang pukulan kelapan, Bassitt masih bermain-main, menewaskan empat daripada lima Brewer terakhir yang dihadapinya untuk melengkapkan perlawanan terpanjangnya sebagai Met.

“Anda boleh tahu awal-awal lagi, dia seorang yang agresif,” kata pengurus Buck Showalter. “Kami telah melihat tahap yang dia mampu lakukan, dan saya tahu betapa mengecewakannya dia di sini sejak kebelakangan ini. Tetapi lelaki seperti dia, anda hanya mempercayai moxie dan kemahuan yang mereka ada. Mereka memikirkannya dan mereka membuat pelarasan.”

Bagi Bassitt, ini bermakna menghabiskan masa yang ketara antara permulaan dengan Nido untuk “mendapatkan halaman yang sama.” Apabila penangkap biasa Mets James McCann mendarat dalam senarai cedera pada bulan Mei, Nido menjadi pemula nominal, tetapi Bassitt tidak pernah menghabiskan banyak masa bercakap dengannya tentang rancangan permainan atau pilihan peribadi. Sebaliknya, veteran itu menolak panggilan padang yang tidak terkira banyaknya di atas bukit itu, yang membawa kepada kekecewaan daripada kedua-dua lelaki itu. Sehinggalah perbualan mereka minggu lalu barulah mereka berdua mula memahami antara satu sama lain.

“Saya dapat memecahkan sepenuhnya apa yang sedang berlaku,” kata Bassitt. “Saya hanya fikir saya dan Nido sudah tiada. Kami tidak berada di halaman yang sama sama sekali. Semakin banyak saya bergaduh, semakin teruk dan lebih teruk saya lakukan.”

“Hari ini, kami pergi ke laluan yang berbeza dan ia berjaya,” tambah Nido.

Semua diberitahu, Bassitt menghasilkan ERA 7.62 dalam tempoh lima permulaan dari 19 Mei hingga 8 Jun, melontar ke Nido dalam empat daripada pertandingan tersebut dan Mazeika pada satu lagi. Bassitt tidak pernah memenangi perlawanan sejak 8 Mei.

Berikutan serangan tujuh kalinya terhadap Padres, orang kanan itu bergelut untuk menentukan masalahnya. Di situlah Canha, yang bermain bersamanya selama enam musim di Oakland, masuk. Menyedari betapa pasif Bassitt beroperasi dalam permulaan baru-baru ini, Canha menggesanya untuk mencabar pemukul dengan mempercayai barangannya di dalam zon serangan. Jurulatih pitching Jeremy Hefner menawarkan pemikiran yang sama, menyediakan senario seperti permainan semasa sesi bullpen Bassitt sebagai cara untuk mendorongnya menjadi lebih agresif.

“Saya nampaknya seperti dia cuba untuk berhati-hati,” kata Canha. “Saya mempunyai perasaan bahawa dia sudah mengetahui perkara itu dan sudah bersedia untuk membuat pelarasan, tetapi saya pasti senang untuk dia mendengarnya, hanya untuk sedikit jaminan bahawa orang lain melihat perkara yang sama.”

Walaupun ketika Brewers memukul bola pada hari Selasa, pertahanan Mets yang lebih baik tidak menghadapi masalah untuk mengendalikannya. Pada inning ketiga, Brandon Nimmo membuat tangkapan menyelam pada kapal yang tenggelam untuk merompak Hunter Renfroe daripada pukulan asas tambahan. (Statcast menjejaki kebarangkalian tangkapan pada 20 peratus.) Pada yang keenam, Luis Guillorme dan Francisco Lindor membuat pusingan yang bagus pada bola dua permainan ketiga Bassitt pada petang itu.

The Mets menerima semua kesalahan yang mereka perlukan pada awal malam, termasuk dua RBI oleh Pete Alonso untuk mengekalkan pendahulu Liga Kebangsaan, dengan 59. Tetapi permainan itu adalah mengenai Bassitt, yang kerjanya sepanjang minggu lalu membolehkannya menemui semula rentaknya.

“Saya benar-benar menyesal tidak melakukannya beberapa minggu lalu, tetapi saya tidak tahu,” kata Bassitt. “Saya membuat kesilapan penghakiman utama yang berlangsung selama beberapa minggu. Jadi malam ini … baru sahaja membebaskan.”

We would love to thank the writer of this write-up for this amazing content

‘Hanya membebaskan’: Bassitt mengubahnya dengan 8 pusingan tutup


Check out our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/