Hope Solo ditangkap kerana didakwa DWI dengan dua kanak-kanak dalam kereta

WINSTON-SALEM, NC — Bekas penjaga gol bintang pasukan kebangsaan wanita AS Hope Solo ditahan selepas dia didapati pengsan di belakang roda kenderaan di North Carolina dengan kembarnya berusia 2 tahun di dalam, kata polis.

Laporan polis berkata Solo telah ditangkap pada hari Khamis di tempat letak kereta pusat beli-belah di Winston-Salem dan didakwa memandu dalam keadaan cacat, menentang pegawai awam dan salah laku penderaan kanak-kanak. Dia telah dibebaskan dari penjara dan mempunyai tarikh mahkamah pada 28 Jun, laporan itu menunjukkan.

Menurut waran tangkap, seorang pejalan kaki menyedari Solo pengsan di belakang stereng selama lebih sejam dengan enjin kenderaan dihidupkan dan dua kanak-kanak itu berada di tempat duduk belakang. Seorang pegawai yang bertindak balas boleh menghidu alkohol, dan waran itu berkata bahawa Solo menolak ujian ketenangan lapangan dan darahnya diambil sebaliknya.

Rich Nichols, seorang peguam yang berpangkalan di Texas yang mewakili Solo, mengeluarkan kenyataan pada hari Jumaat tetapi tidak menjawab soalan khusus mengenai pertuduhan itu dan berkata anak guamnya juga tidak akan menjawab.

Hope Solo telah ditangkap kerana DWI di North Carolina.
Jabatan Polis Winston-Salem

“Atas nasihat peguam, Hope tidak boleh bercakap tentang situasi ini, tetapi dia mahu semua orang tahu bahawa anak-anaknya adalah hidupnya, bahawa dia dibebaskan serta-merta dan kini berada di rumah bersama keluarganya, bahawa cerita itu lebih bersimpati daripada pertuduhan awal mencadangkan, dan dia menantikan peluangnya untuk mempertahankan pertuduhan ini,” kata Nichols.

Solo telah dipecat daripada pasukan kebangsaan berikutan Sukan Olimpik 2016 di Brazil selepas menggelar pasukan Sweden sebagai “pengecut” kerana mengambil sikap bertahan terhadap pemenang pingat emas bertahan, menamatkan kerjaya permainan yang dipuji yang turut dicemari kontroversi.

Dia digantung kerja selama 30 hari pada awal 2015 selepas dia dan suaminya Jerramy Stevens ditarik balik menaiki van milik US Soccer dan Stevens didakwa dengan DUI. Dia juga diletakkan di bangku simpanan selepas mempersoalkan secara terbuka keputusan jurulatih Greg Ryan untuk memulakan Briana Scurry menentang Brazil semasa Piala Dunia 2007, komen ramai yang melihat sebagai sedikit kritikan terhadap Scurry.

Hope Solo dan Jerramy Stevens bersama anak-anak mereka pada Mac 2021
Hope Solo dan Jerramy Stevens bersama anak-anak mereka pada Mac 2021
hopesolo / Instagram

Solo turut terlibat dalam sebuah pertengkaran dengan ahli keluarga pada tahun 2014 yang mengakibatkan Solo ditangkap, walaupun pertuduhan dalam kes itu akhirnya digugurkan.

Solo membuat 202 penampilan bersama pasukan kebangsaan, dengan 153 kemenangan dan rekod antarabangsa 102 perlawanan. Dia memenangi gelaran Piala Dunia dan dua pingat emas Olimpik bersama pasukan itu.

Semasa larian kejuaraan Piala Dunia 2015, dia membenarkan hanya tiga gol dalam tujuh perlawanan dengan lima perlawanan.

Hope Solo dan suami Jerramy Stevens keluar dari bilik mahkamah di Mahkamah Perbandaran Kirkland pada 4 November 2014
Hope Solo dan suami Jerramy Stevens keluar dari bilik mahkamah di Mahkamah Perbandaran Kirkland pada 4 November 2014.
Imej Getty

Dia telah dipilih ke Dewan Kemasyhuran Bola Sepak AS pada bulan Januari. Majlis pelantikan ditetapkan pada 21 Mei.

Solo berkahwin dengan Stevens, bekas pengakhiran ketat untuk Seattle Seahawks dan Tampa Bay Buccaneers, pada 2012. Pasangan itu mempunyai anak kembar, Vittorio Genghis dan Lozen Orianna Judith Stevens, dilahirkan pada 4 Mac 2020.

We wish to say thanks to the writer of this short article for this outstanding material

Hope Solo ditangkap kerana didakwa DWI dengan dua kanak-kanak dalam kereta


You can find our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/