Howe: Mengapa Mac Jones yang didakwa ‘masalah sikap’ adalah salah ciri Patriots QB

Jangan salah anggap daya saing dengan sikap.

Naratif bocor berkembang pada minggu lepas Patriots quarterback Mac Jonesyang tidak suka dengan apa-apa yang pasukan telah berkembang untuk menghargai tentang pilihan pusingan pertama 2021 mereka sejak mereka sejajar setahun setengah yang lalu.

Menurut beberapa laporan, Jones kini mempunyai masalah sikap dan ego yang besar, dan ia kononnya bertembung dengan kakitangan kejurulatihan.

Sebelum minggu lalu, tiada satu pun daripada perkataan ini pernah digunakan untuk menggambarkan Jones, menurut banyak perbualan dengan orang dari organisasi dan mereka yang rapat dengan quarterback. Dan sejak naratif ini memulakan kehidupannya sendiri minggu lalu, semua perwatakan ini telah ditembak jatuh sekali lagi oleh beberapa orang yang sama.

Sekarang, mari kita sandarkan beberapa tahun dan lihat semula sejarah untuk mengutarakan beberapa perkara.

Bekas jurulatih sekolah menengah Jones, mendiang Corky Rogers, terkenal menuntut pemain suku belakangnya, malah pernah mengancam untuk meletakkan Jones di bangku selepas hantaran mendarat kerana Rogers mahu dia membuangnya ke tempat lain. Mereka sering bergaduh tetapi secara kekeluargaan. Latihan keras tidak selalu dialu-alukan, tetapi ia dihormati.

Kemudian, Jones melepaskan peluang biasiswa lain untuk komited ke Alabama walaupun beberapa jurulatih dan penasihat tidak dapat memahaminya. The Crimson Tide sudah mempunyai quarterback Jalen Sakit dan komitmen daripada rekrut lima bintang Tua Tagovailoajadi peluang Jones untuk bermain tidak pernah dijamin.

Semasa dia menunggu masanya di Alabama, Jones menganggap tanggungjawabnya dengan pasukan pengakap seperti versi permainannya sendiri. Dalam satu tempoh larian-berat tertentu terhadap pertahanan permulaan yang menyusun barisan untuk bersedia menghadapi lawan yang akan datang, Jones terus mengubah permainan di barisan, melontar dalam-dalam dan meraikan dengan penerimanya selepas setiap serangan besar.

Pihak pembelaan mengadu kepada ketua jurulatih Nick Saban, yang menjerit kepada Jones untuk mengetepikan dan berpegang kepada skrip. Jones membalas sesuatu dengan kesan, “Jika anda tidak menyukainya, beritahu pembela anda untuk menghentikannya!” Saban marah di padang, tetapi jurulatih Alabama ketawa mengenainya selepas latihan.

Kisah itu menyerlahkan semangat kompetitif Jones yang diminati oleh kedua-dua jurulatih Alabamanya dan, akhirnya, mereka di New England juga.

Tetapi itulah jenis cerita yang mudah diputarkan dengan cara lain. Sebagai contoh: Dalam usaha untuk meningkatkan egonya sendiri – bukannya membantu menyediakan pertahanan untuk permainan mereka yang akan datang – Jones menjadi penyangak semasa latihan, memanggil permainannya sendiri dan menjerit kepada Saban bahawa pertahanannya harus memikirkan cara untuk menghentikannya.

Lihat bagaimana ia boleh berfungsi?

pergi lebih dalam

Semasa Jones menunggu giliran yang tidak pernah dijanjikan, Alabama menambah Bryce Young yang merekrut uber ke bilik QB, tetapi Jones tidak berpindah. Dia memperoleh pekerjaan sandaran pada 2019 dan melegakan Tagovailoa yang cedera pada pertengahan musim, kemudian dia menewaskan Young untuk tugas permulaan pada 2020. Jones dipuji kerana kegigihannya sepanjang proses itu, dan itu terbukti menjadi keputusan yang menarik untuk pasukan. yang menilai dia sebelum draf itu. Mereka melihat seorang pemain yang tidak mempunyai ego dan tidak merasakan hak.

Di luar musim lalu, Jones melakukan program penyaman udara terlebih dahulu untuk mendapatkan binaan yang lebih ramping. Dia secara rutin adalah salah seorang pemain pertama yang tiba di Stadium Gillette, sering tiba di sana sebelum jurulatih. Itu tidak terdengar seperti seseorang yang semakin gemuk dan gembira selepas penampilan Pro Bowl dalam musim barunya.

Dan ketika Patriots mengusahakan sistem serangan baharu – mencampurkan buku permainan dan memudahkan bahasa dalam era pasca Josh McDaniels – Jones dipuji kerana komunikasi kolaboratifnya. Dia akan memberitahu mereka — secara paksa, kadang-kadang — lakonan atau konsep yang dia lakukan dan tidak suka berdasarkan keupayaan mereka untuk melaksanakannya, tetapi semua pihak yang terlibat mempunyai suara dalam proses itu.

Ini adalah semua dilaporkan semasa offseason, dan Jones sebahagian besarnya dipuji untuknya. Sekarang, mengikuti rookie Bailey ZappeDebut cemerlang, tiba-tiba terdapat naratif yang membentuk bahawa Jones tidak berpuas hati dengan hala tuju kesalahan itu. Mungkin, anda boleh mengambil idea bahawa dia tidak menyukai permainan tertentu dan memutarkannya ke dalam sesuatu yang lain, tetapi, menurut mereka yang rapat dengan quarterback, itu akan menjadi regangan yang tidak ikhlas.

pergi lebih dalam

Akhirnya, Jones mengalami terseliuh buku lali yang tinggi empat minggu lalu ketika menentang burung gagak, dan dia terlepas tiga perlawanan terakhir. Pemain suku itu mencari pelbagai pendapat mengenai rancangan pemulihannya dan akhirnya memutuskan untuk tidak menjalani pembedahan. Menurut pegawai liga yang mengetahui situasi itu, jurulatih Patriots, Bill Belichick tidak menolaknya ke arah prosedur, bertentangan dengan naratif lain yang menunjukkan kedua-dua pihak bertelagah tentang pemulihannya.

Jones akan mengekalkan kawalan kerja permulaannya sebaik sahaja dia cukup sihat untuk mengharungi permainan penuh, dan yang dijangkakan malam Isnin menentang Beruang. Persembahan Zappe sejak tiga minggu lalu sangat mengagumkan dan memberangsangkan, tetapi tiada seorang pun di Stadium Gillette mempertimbangkan dengan serius menyusun semula carta kedalaman, menurut pegawai liga yang mengetahui situasi itu.

Tidak logik bagaimana sesuatu boleh berpusing di luar kawalan seperti ini. Jika Jones dipuji untuk setiap contoh ini seperti yang berlaku, mari kita tidak menulis semula sejarah sekarang dalam percubaan untuk menjual mata yang tidak wujud.

(Foto Mac Jones: Paul Rutherford / USA Today)

We wish to give thanks to the author of this post for this amazing content

Howe: Mengapa Mac Jones yang didakwa ‘masalah sikap’ adalah salah ciri Patriots QB


Visit our social media profiles as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/