Hubungan Jalen Brunson dengan Derrick Rose boleh membawanya ke jurulatih Knicks: HS

Nilai Derrick Rose mungkin melebihi apa yang dia boleh hasilkan di lantai untuk Knicks. Kehadirannya sahaja boleh menyumbang kepada keutamaan mereka dalam agensi bebas.

Pengawal veteran itu adalah satu lagi penghubung antara Knicks dan pengawal mata yang diidamkan Jalen Brunsonikatan mereka menjejak kembali ke tahun-tahun pembentukan Brunson di Illinois apabila Rose menjadi bintang point guard Bulls dan Brunson mempunyai impian untuk bermain di NBA suatu hari nanti.

“Jalen akan pergi ke kemudahan Bulls dan berlatih dengan pemain Bulls,” Pat Ambrose, jurulatih Brunson di Sekolah Tinggi Adlai Stevenson yang kekal rapat dengannya, memberitahu The Post dalam temu bual telefon. “Di situlah dia berkawan baik dengan Derrick Rose. Jadi cerita anda semakin mendalam dengan Knicks. Derrick melihat bahawa Jalen muda adalah pemain yang sangat, sangat baik dan Derrick adalah kanak-kanak Chicago, dan benar-benar mula membimbing Jalen dari segi bola keranjang.”

Pada masa itu, bapa Brunson, Rick, adalah seorang penolong kakitangan jurulatih Tom Thibodeau, peranan yang sama sekarang dengan Knicks. Ia adalah satu lagi lapisan, di atas hubungan Brunson dengan Thibodeau, presiden Leon Rose dan eksekutif William Wesley – sebagai tambahan kepada fakta anak Rose, Sam, adalah ejen Brunson – yang mungkin memihak kepada Knicks kerana mereka ingin mendapatkan pemain berbakat. Berusia 25 tahun yang akan datang dari tahun kerjaya.

Jalen Brunson dan Derrick Rose
Imej Getty; AP

mereka mula mencipta ruang topi gaji pada Khamis untuk membayar Brunson wang yang besar, berdagang keluar dari pusingan pertama dan menyerahkan Kemba Walker kepada Pistons, mencipta ruang yang kini bernilai $18 juta. Masih ada kerja yang perlu dilakukan, dengan Alec Burks dan Nerlens Noel berpotensi untuk berpindah, jadi Knicks boleh membuat bekas bintang Villanova itu tawaran yang menarik. Brunson dibesarkan di selatan New Jersey sebelum berpindah ke Lincolnshire, Ill., untuk sekolah menengah dan masih mempunyai akar di kawasan itu, memiliki rumah di Jersey Shore. Ibunya, Sandra, adalah peminat bola sepak Giants.

“Saya pasti Leon Rose akan memainkan semua hubungan itu,” kata Ambrose. “Saya tidak akan terkejut [if he wound up with the Knicks]. … Perkara positif untuk Knicks ialah dia memilih untuk pulang ke rumah satu masa [for college] dan ada kejayaan. Mungkin dia memilih untuk pulang semula.”

Jurulatih kemudian menambah: “Dia suka Dallas, saya tahu dia suka Dallas. Tetapi dia seorang [New] Lelaki Jersey/New York.”

Keutamaan Brunson masih perlu dilihat. Dalam memilih kolej, dia memilih Villanova berbanding Michigan State dan Illinois atas pelbagai sebab, menurut Ambrose. Seperti yang dikatakan jurulatihnya, Brunson menyukai idea untuk kembali ke timur laut dan menyertai program yang menang. Ia tidak mengganggunya bahawa sebagai McDonald’s All-American dia pada mulanya akan mengambil tempat duduk belakang kepada Ryan Arcidiacono dan tidak mempunyai bola di tangannya dari lompatan, seperti yang dia lakukan di sekolah lain. Sikap tidak mementingkan diri itu boleh mengatasi Knicks, kerana mereka akan menjual juara kebangsaan dua kali itu dengan peluang untuk peranan yang lebih besar.

Sementara itu, Mavericks berada di tempat yang jauh lebih baik sebagai francais selepas mara ke Pusingan Akhir Persidangan Barat dengan Brunson memainkan peranan utama, walaupun sebagai pemain sayap Luka Doncic.

“Menjadi lelaki yang saya tidak akan katakan akan menjadi perkara yang terbaik untuknya,” kata Ambrose. “Meletakkan bola di tangannya, mana-mana pemain NBA mahukan itu, tetapi dia mahu menang. Saya tahu kemenangan adalah penting baginya dan saya tahu bahawa sesuatu yang dia benar-benar membanggakan dirinya ialah menyebabkan kemenangan dan membuat kemenangan. Itu sentiasa menjadi tumpuannya.”

Jelas sekali masih terdapat banyak ketidakpastian seminggu sebelum permulaan tempoh agensi percuma. Knicks masih perlu mengosongkan lebih banyak ruang topi. Walaupun Ambrose berkata dia tidak akan terkejut jika Brunson menamatkan Knicks, bekas pemain bintangnya juga menikmati bermain untuk Mavericks, yang boleh menawarkannya lima tahun berbanding empat Knicks. Di Dallas, bekas pilihan pusingan kedua itu telah berkembang menjadi pemain NBA yang kuat dan keluar dari larian playoff yang panjang di mana dia agak bintang pelarian, dengan purata 21.6 mata setiap perlawanan.

Ia juga tidak jelas berapa banyak wang yang sanggup dibayar oleh Mavericks untuk mengekalkan Brunson, jika mereka akan pergi ke halaman tambahan seperti Knicks kelihatan bersedia untuk melakukannya.

“Bukan begitu banyak yang bercakap tentang wang, tetapi berapa banyak lagi wang?” Ambrose tertanya-tanya. “Jika Dallas sedikit menghinanya dengan tawaran bola rendah dan New York menunjukkan ia benar-benar mahukan dia, ia boleh mengubah keadaan.

“Dia juga seorang lelaki muda yang tahu bahawa dia boleh membantu membina seorang pemenang, dia boleh bekerja pada itu, dan masa depan dalam NBA boleh menjadi agak sekejap, sama ada ia kecederaan atau draf dan perkara-perkara seperti itu. Dia jelas mengenali Tom Thibodeau dengan baik dan tahu lelaki itu tahu cara membina pemenang.”

Knicks dilaporkan telah menambah pemain kedua dalam kontrak Exhibit 10 dalam penyerang Garrison Brooks. Brooks sepanjang 6 kaki 9 itu menghabiskan tahun lalu di Mississippi State, di mana dia purata 10.4 mata, 6.6 lantunan dan merembat 34.2 peratus dari jarak 3 mata. Beliau sebelum ini menghadiri North Carolina.

Khamis malam, Knicks menandatangani pengawal Jean Montero dengan perjanjian Exhibit 10. Montero 6-kaki-2 berasal dari liga sekolah menengah baharu, Overtime Elite, yang membayar pemain. Kontrak Exhibit 10 termasuk jemputan ke kem latihan dan liga musim panas.

We would like to thank the writer of this article for this remarkable content

Hubungan Jalen Brunson dengan Derrick Rose boleh membawanya ke jurulatih Knicks: HS


Take a look at our social media profiles and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/