Inilah sebabnya musim NFL 2022 membuktikan QB yang lebih tua telah secara rasmi menyerahkan obor kepada generasi muda

NFL sering dianggap sebagai permainan lelaki muda, tetapi sejarah terkini di kedudukan paling penting – quarterback – telah mencadangkan sebaliknya. Enam daripada lapan QB pemenang Super Bowl terakhir mengangkat Trofi Lombardi berusia lebih 30 tahun, dan seorang daripada dua yang lain — Nick Foles, pada 2017 — berumur 29 tahun. Memang, Tom Brady yang tidak dapat ditandingi dan kelihatan awet muda bertanggungjawab untuk empat kejohanan berbeza dalam tempoh itu. Tetapi memasuki 2022, Brady (45), Aaron Rodgers (38) dan Matthew Stafford (34) yang diperbaharui seolah-olah mengesahkan bahawa ketuanan QB masih dimiliki janggut kelabu seperti senjata muda.

Brady mempamerkan lengan yang lebih kuat menghampiri pertengahan 40-an berbanding pertengahan 20-an, Rodgers datang berusaha untuk mengikat Brett Favre dengan anugerah MVP ketiga berturut-turut, dan meriam Stafford akhirnya disampaikan di pentas besar yang dikelilingi oleh domba jantan‘ barisan semua bintang. The Broncos dan Colts mengambil perhatian, membelanjakan wang yang besar dan/atau memilih untuk menambah Russell Wilson (33) dan Matt Ryan (37), masing-masing.

Lebih separuh daripada musim 2022, adalah wajar untuk mencadangkan gelombang veteran itu, sebenarnya, semakin surut. Dalam sembilan minggu cepat, hierarki kuasa QB telah mengalami transformasi dramatik, menggantikan hampir semua orang lama dengan pendatang baru, dan mengesahkan masa depan kedudukan itu terletak pada generasi muda.

Pertimbangkan bahawa, memasuki Minggu 10, tujuh daripada 10 pemain terbaik dalam kami Kedudukan Kuasa QB 2022 berumur 27 tahun atau lebih muda; separuh adalah 25 atau lebih muda; dan separuh bermain dengan kontrak baru:

Abaikan susunan untuk latihan ini, dan fokus pada kolektif: QB paling hangat dalam permainan hari ini kebanyakannya muda, sekurang-kurangnya berbanding dengan “jangka hayat” yang lebih lama berbanding dengan jawatan lain. Purata umur 10 QB ini ialah 28.5. Buang Brady, anomali, dan hampir dua tahun lebih muda: 26.6.

Sementara itu, pendedahan Seattle, Geno Smith, bukanlah pemula biasa anda yang berusia 32 tahun, setelah menghabiskan bahagian yang lebih baik dari sebelumnya. tujuh musim di bangku simpanan. Dan inilah penyepaknya, dengan atau tanpa Geno dan Brady: kerana ini adalah beberapa QB terbaik pada masa ini, dan itulah paling daripada mereka boleh dibayangkan sama ada dalam atau masih menghampiri kecemerlangan mereka, peringkat jelas telah ditetapkan untuk golongan elit melebihi 30 QB untuk mengatasi bilangan mereka.

Setiap kuda akhirnya kehilangan tenaga, seperti yang dibuktikan oleh persaraan penting baru-baru ini di Pittsburgh (Ben Roethlisberger, 2022); New Orleans (Drew Brees, 2021); dan Indianapolis (Philip Rivers, 2021). Dan, untuk menjadi jelas, hanya orang bodoh yang akan meramalkan kematian sebenar mesin seperti Brady, yang terutamanya kekal dalam 10 teratas yang disebutkan di atas. Tetapi walaupun Brady kekal utuh di tengah-tengah persediaan Buccaneers yang berpotensi merosot, dan walaupun dia tidak melawat semula bersara (kali ini untuk sebenar) selepas tahun 2022, dia bersendirian di kalangan kuasa besar yang semakin tua yang secara munasabah mengunjurkan sebagai bahan teratas untuk masa hadapan.

Rodgers adalah perkara terbaik seterusnya dalam hal itu, dan seperti Brady, keputusannya yang jelek pada tahun 2022 lebih berkaitan dengan keputusan yang buruk. Pembungkus pelakon sokongan daripada kehilangan bakat fizikal secara tiba-tiba. Tetapi dia mungkin hampir bersara seperti Brady; pulangan pada tahun 2023 terasa tidak dapat dielakkan untuk mengelakkan pemulangan yang berpotensi memburukkan, namun bermain dengan baik pada usia 40-an bukanlah jaminan.

Bagi Smith dan Kirk Cousins, yang memperoleh sedikit penghormatan tambahan kerana ketabahannya untuk pasukan 7-1, mereka adalah cerita yang bagus tetapi hampir tidak layak sebagai superstar jangka panjang. Tidak, kategori itu dimiliki hampir secara eksklusif kepada QB yang digubal pada 2017 atau lebih baru: Mahomes (2017), Allen (2018), Jackson (2018), Burrow (2020) dan Herbert (2020) semuanya adalah pertaruhan selamat untuk berada dalam perbualan MVP kedua-duanya sekarang dan untuk tahun-tahun akan datang. Tagovailoa (2020) dan, lebih-lebih lagi, Hurts (2020) telah berkembang dalam cara seismik untuk mendekati perbualan itu. Dan itu tidak mengambil kira kemungkinan yang lebih segar seperti Justin Fields (2021).

Sekarang tunggu sebentar, anda berkata: tidakkah ada QB lebih tua lain yang akan melangkah untuk mengisi kasut Bradys dan Rodgers dunia, mengesahkan semula kedudukan sebagai jawatan untuk negarawan tua? Dan untuk itu, kami katakan: jika ada, mereka tidak begitu jelas.

Berikut ialah senarai pemula semasa atau terkini yang tidak lengkap sekurang-kurangnya 28 tahun ke atas, tidak termasuk Brady dan Rodgers: Ryan (37), Stafford (34), Cousins ​​(34), Ryan Tannehill (34), Wilson (33), Smith (32). ), Derek Carr (31), Jimmy Garoppolo (31), Dak Prescott (29), Carson Wentz (29), Taylor Heinicke (29), Marcus Mariota (29), Jared Goff (28), Jameis Winston (28).

Ryan semakin bersara selepas disfungsi Colts mempercepatkan penurunan fizikalnya. Stafford dan Wilson sering kelihatan seperti versi yang paling kurang yakin diri mereka di tengah-tengah pemandangan baharu atau lubang barisan pada tahun 2022. Begitu juga untuk Carr dan Tannehill, kedua-dua pemain yang disegani tetapi tidak hebat untuk kejayaan permainan besar. Prescott, askar baja yang melakukan semua perkara kecil dengan baik, adalah yang paling mudah untuk membayangkan kekal di eselon atas pada kedudukannya. Tetapi walaupun kita bermurah hati memberikan bahawa satu atau dua daripada tanaman kebanyakannya doktor haiwan pertengahan ini akan kembali atau naik ke bentuk elit, tidak ramai yang berani mencadangkan landskap ini lebih menjanjikan daripada generasi muda. Kanak-kanak baru, dalam kes ini, adalah lebih baik.

Peralihan ini amat ketara kerana ia adalah sisihan daripada dekad yang lalu atau lebih daripada susunan pecking umum QB. Dalam 10 musim NFL yang lalu, sebagai contoh, majoriti lima QB teratas tahunan mengikut penarafan passer ialah 30 atau lebih. Selain bintang masa kini seperti Brady dan Rodgers yang masih berkembang maju, tingkap 2012-2021 menyaksikan 30-an seperti Brees, Ryan, Roethlisberger, Rivers, Peyton Manning, Tony Romo, Carson Palmer dan Eli Manning mendahului papan pendahulu tahunan pada kedudukan itu. Berbanding sekarang, di mana belia memacu pengeluaran QB, pemula seperti Wilson, Andrew Luck dan kemudiannya Mahomes muncul sebagai pengecualian.

Jadi ke mana kita hendak pergi dari sini? Selamat datang perubahan laut, mungkin nasihat terbaik, kerana beberapa bola sepak yang paling menghiburkan berpunca daripada serangan pemanggil isyarat baharu. Hanya jangan lupa untuk menghargai orang lama, kerana hari-hari mereka, lebih daripada sebelumnya, sekurang-kurangnya pada masa ini dalam sukan, kelihatan semakin terbilang. Obor itu, agak selamat untuk dikatakan, telah diluluskan.

We want to say thanks to the writer of this article for this awesome content

Inilah sebabnya musim NFL 2022 membuktikan QB yang lebih tua telah secara rasmi menyerahkan obor kepada generasi muda


Discover our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/