Jalan cerita utama untuk Siri Dunia Astros-Phillies

Perlawanan untuk Siri Dunia ke-118 ditetapkan. Dengan kemenangan Siri Kejuaraan Liga mereka hari Ahad, Astros dan Phillies akan berhadapan dalam Fall Classic, yang dibuka pada hari Jumaat di Minute Maid Park. Untuk Philadelphia, ini adalah wilayah yang tidak dikenali — Phils tidak bermain dalam Siri Dunia dalam 13 tahun. Bagi Astros, yang sedang mencari untuk menjadi pasukan pertama era Wild Card untuk mengendalikan jadual dalam Postseason (dan yang pertama sejak Reds 1976), wilayah itu sangat biasa.

The Phillies memenangi thriller4-3, ke atas Padres dalam Permainan 5 NLCS terima kasih kepada homer inning kelapan yang dramatik oleh siri MVP Bryce Harper di Citizens Bank Park. Beberapa jam kemudian, Astros digilap dari sapuan Yankees dengan kemenangan 6-5 di Bronx untuk mencapai Siri Dunia buat kali keempat dalam tempoh enam tahun yang lalu.

Berikut ialah tujuh jalan cerita utama semasa kita menantikan Permainan Siri Dunia 1:

Adakah kepahlawanan Harper akan diteruskan?

Harper telah menjadi tumpuan sejak dia membuat muka depan Sports Illustrated sebagai fenomena berusia 16 tahun. Pada tahun-tahun semenjak itu, dia memenuhi gembar-gembur dalam semua cara kecuali pasukannya tidak menemui kejayaan dalam pasca musim. Itu berubah pada bulan ini, dan MVP NL dua kali adalah sebab yang besar.

Homer ikonik Harper dalam penentuan panji Ahad menghadkan NLCS di mana dia mencapai .400 (8-untuk-20) dengan tiga beregu, dua homer dan lima RBI. Untuk keseluruhan pasca musim, dia mencecah .419 (18-untuk-43) dengan enam beregu, lima homer dan 11 RBI.

Sukar untuk mempercayai lelaki itu baru sahaja mencecah usia 30 tahun minggu lalu. Pada hari Ahad, Harper mencapai homer terbesar dalam hidupnya, separuh daripadanya telah dibelanjakan di bawah pengawasan kolektif dunia besbol. Adakah dia akan terus menyemarakkan lagi larian Cinderella Phillies sehingga ke kejohanan Siri Dunia?

Kyle Schwarber manakah yang akan kita lihat dalam Siri Dunia?

Melalui dua pusingan pertama pasca musim, Schwarber adalah 1-untuk-20 dengan lapan strikeout. Tetapi kelawarnya kembali hidup di NLCS, apabila dia melakukan 6-untuk-15 (.400) dengan tiga homer — termasuk letupan 488 kaki raksasa dalam Permainan 1, yang paling lama dipukul di Petco Park — dan enam berjalan kaki.

Schwarber akan bermain dalam Siri Dunia keduanya selepas memenangi semuanya bersama Cubs pada 2016. Dia mencapai .412 dalam Fall Classic itu menentang Cleveland, dan Phillies berharap mereka akan melihat sesuatu yang lebih serupa dengan persembahan kali ini, yang akan bermakna kesinambungan daripada apa yang beliau lakukan dalam NLCS.

Bolehkah Zack Wheeler dan Aaron Nola memulakan Phils dengan pantas?

Kami tahu bahawa kakitangan melontar Astros lebih dalam daripada dalam, seperti yang ditunjukkan oleh Houston sepanjang playoff ini. Barisan Phillies, walaupun dengan kelawar panas Harper, Schwarber dan Rhys Hoskins, akan mendapat hasil yang terbaik untuknya.

Tetapi di sisi lain lejar, bolehkah Wheeler dan Nola meletakkan Philadelphia di tempat yang hebat pada masa Siri Dunia kembali ke Citizens Bank Park untuk Permainan 3?

Pepatah lama ialah jika anda memulakan siri playoff dengan dua perlawanan di jalan raya, anda akan berpuas hati dengan perpecahan. Tetapi cara Wheeler dan Nola telah melancarkan postseason ini, selain daripada perlawanan kasar Nola dalam NLCS Game 2, bukanlah perkara yang sukar untuk membayangkan Phils mencuri dua perlawanan di Houston.

Wheeler mempunyai 1.78 ERA dalam empat permulaan pasca musim ini, manakala Nola tidak menyerahkan larian yang diperolehi dalam dua permulaan (12 2/3 inning) antara Siri Kad Liar NL dan NLDS sebelum terkena untuk enam larian dalam Permainan 2 NLCS.

Adakah terdapat sebarang peringkat yang terlalu besar untuk Jeremy Peña?

Pemula berusia 25 tahun itu telah menyampaikan beberapa hits terbesar Houston dalam playoff ini, termasuk homer solo yang terbukti menjadi perbezaan dalam kemenangan ALDS Game 3 18 inning untuk melengkapkan kemenangan ke atas Mariners.

Tambah dua lagi homer, termasuk letupan tiga larian yang besar dalam ALCS Game 4 di Stadium Yankee, tiga beregu dan beberapa pertahanan berkilauan di hentian pendek, dan anda mempunyai bakat sebagai salah satu postseason rookie yang hebat dalam sejarah. Peña, yang mencapai .303 setakat ini dalam playoff, dinamakan sebagai MVP ALCS dan kelihatan santai seperti seseorang yang berada di postseason ketiga atau keempat, apatah lagi yang pertama.

Dengan keyakinan yang dia pamerkan di atas padang dan apa yang dia tunjukkan setakat bulan ini, ia akan menjadi sangat menarik untuk mengikuti Peña dalam Klasik Musim Gugur pertamanya.

Adakah Jose Altuve akan keluar dari keseronokan selepas musim?

Altuve adalah komponen besar kejayaan Astros, dan fakta bahawa Houston adalah 7-0 selepas musim ini manakala dia telah memenangi 2-untuk-31 di plat adalah luar biasa. Sudah tentu, ia membantu bahawa Peña dan yang lain telah meningkat, tetapi kelab yang sehebat ini pun akan menghadapi kesukaran untuk memenangi semuanya tanpa sumbangan yang menyinggung perasaan daripada Altuve.

Astros berharap untuk melihat kembalinya Altuve yang mencecah .286/.361/.547 dengan 23 larian di tempat sendiri dalam kerjaya pasca musimnya memasuki bulan ini. Sementara itu, mereka juga ingin melihat Kyle Tucker berjaya — dia hanya mencecah .214 selepas musim ini. Yordan Alvarez, berikutan permulaan hebatnya ke playoff dengan dua homer, termasuk walk-off dalam Permainan 1 ALDS menentang Mariners, terus bermain 2-untuk-19 sebelum menyampaikan satu perlawanan pada lewat permainan ALCS Game 4 Houston ingin melihat dia panas semula.

Bolehkah bullpen Houston, sehebat itu, benar-benar mengekalkan ini?

Kami tahu bullpen Astros adalah dalam dan sangat bagus. Tetapi apa yang dilakukan oleh penyerang Houston pada musim lepas ini adalah luar biasa — dalam 33 babak antara ALDS dan ALCS, mereka hanya melepaskan tiga larian (0.82 ERA). Untuk memiliki dominasi seperti itu dari bullpen anda di belakang orang-orang seperti Justin Verlander, Framber Valdez et al. dalam pusingan permulaan membuatkan anda sukar untuk ditewaskan tidak kira betapa hebatnya barisan lawan.

Bolehkah pena Astros terus dipadamkan menentang Phillies dalam Siri Dunia? Jika jawapannya ya, ia akan menimbulkan masalah besar untuk Philadelphia.

Sesuatu yang perlu diberikan: Adakah Baker atau Harper yang akhirnya memenangi Siri Dunia yang sukar difahami itu?

Pengurus Harper dan Astros Dusty Baker bersama-sama dengan Nationals selama dua musim dari 2016-17, dan dalam kedua-dua tahun, Washington tidak dapat melepasi NLDS, tewas kepada Dodgers dan Cubs. Dan kedua-duanya memasuki Siri Dunia 2022 tanpa cincin.

Baker, dalam musim ke-25 sebagai pengurus Liga Utama, telah mengetuai lima kelab ke pasca musim — Giants, Cubs, Reds, Nationals dan Astros. Dia telah mencapai Siri Dunia dua kali sebelum tahun ini — dengan Astros pada 2021, apabila Houston tewas kepada Braves dalam enam perlawanan, dan pada 2002 dengan San Francisco, kekalahan tujuh perlawanan kepada Angels.

Harper, sementara itu, juga merupakan salah seorang superstar terhebat generasi ini, tetapi dia akan bermain dalam Fall Classic buat kali pertama.

Seseorang akan mendapatkan cincin Siri Dunia pertama itu. Siapakah yang akan menjadi?

We wish to thank the author of this write-up for this outstanding content

Jalan cerita utama untuk Siri Dunia Astros-Phillies


You can view our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/