Jalen Brunson merancang untuk meninggalkan Mavericks, menandatangani dengan Knicks kini dilihat sebagai ‘kepastian’

The Dallas Mavericks telah menjangkakan Jalen BrunsonKemungkinan pemergian selama beberapa minggu, beberapa sumber liga memberitahu The Athleticdan kini dilihat sebagai satu kepastian bahawa pengawal berusia 25 tahun itu akan menandatangani dengan New York Knicks apabila agensi percuma dibuka pada hari Khamis.

Walaupun pasukan itu memasuki offseason dengan mempercayai Brunson lebih suka kembali ke Dallas, difahamkan bahawa apa yang New York boleh tawarkan – kontrak yang menguntungkan, lebih banyak peluang dan hubungan keluarga – telah menjadi faktor yang mempengaruhi keputusan Brunson yang akan berlaku.

Setakat ini, tidak jelas sejauh mana wang akan menjadi faktor dalam keputusan Brunson — ESPN melaporkan bahawa Dallas akan menawarkan kurang wang setiap tahun daripada tawaran empat tahun, $100-plus juta yang disediakan New York — berbanding faktor pesaing yang lain, seperti bapa Brunson, Rick menyertai kakitangan kejurulatihan Knicks dan beberapa hubungan rapat lain Brunson dengan organisasi New York. Tetapi pemain dan eksekutif Mavericks telah memahami peningkatan kemungkinan pemergian Brunson sebagai ejen bebas tanpa had dalam beberapa minggu lalu. (Khamis lalu, Marc Stein telah laporan penting pertama di luar musim mengenai kemungkinan.) Dalam organisasi Mavericks, perbualan telah beralih daripada menandatangani semula Brunson kepada menggantikan produksinya, serta kemungkinan perjanjian tandatangan dan perdagangan melibatkan Brunson yang sekurang-kurangnya boleh menghalang Dallas daripada kehilangannya secara percuma. .

Seperti Mavericks, Brunson juga mungkin telah memasuki musim luar ini kerana percaya dia akan kembali ke Dallas, kata sumber, dan tidak jelas bila dan mengapa perasaan itu berubah. Jika terdapat satu aspek yang tidak selesa pada musim lalunya, di mana Brunson menikmati kejayaan cemerlang sebagai pilihan kedua Mavericks, ia adalah keputusan pasukan untuk menahan tawaran lanjutan sebelum musim – dan kemudian, sekali lagi, semasa itu. Tidak jelas sama ada Brunson akan benar-benar menandatangani perjanjian empat tahun, $55.5 juta, yang paling layak ditawarkan oleh Dallas pada tahun itu. Manakala Rick Brunson memberitahu ESPN pada April bahawa anaknya akan bersedia untuk menandatanganinya pada bulan Januari, terdapat kepercayaan besar di sekeliling liga bahawa, pada ketika itu, Brunson telah memainkan dirinya ke wilayah yang lebih menguntungkan. Walau apa pun, sambungan itu tidak pernah ditawarkan secara rasmi.

Pemergian rasmi Brunson dari Mavericks akan dilihat sebagai satu tamparan, walaupun ia baru-baru ini dijangkakan. Apabila musim Mavericks berakhir di pusingan akhir Persidangan Barat bulan lalu, pengurus besar pasukan Nico Harrison berkata menandatangani semula Brunson adalah keutamaan utama pasukan. Pada bulan-bulan penutup musim ini, Dallas menerima keupayaannya untuk menggilirkan tiga pengawal playmaking, sesuatu yang memacu larian pasca musim pasukan yang lebih dalam daripada yang dijangkakan. Adalah mengejutkan bagi pasukan untuk tidak meniru pendekatan itu musim depan, yang memerlukan penggantian Brunson dalam beberapa cara.

Seperti sedia ada, Dallas akan memasuki musim depan dengan senarai kira-kira $7 juta melebihi ambang cukai mewah, menjadikan mereka pasukan pembayar cukai buat kali pertama sejak 2010-11 NBA musim. Itu telah menjadi hujah utama untuk mengekalkan Brunson pada apa-apa kos, walaupun ia akan menyebabkan Mavericks jauh melebihi penalti bercukai yang akan mereka bayar pada masa ini jika senarai tetap sama.

Namun, Dallas dijangka kekal di atas garis cukai mewah di luar musim ini dengan pergerakan selanjutnya dijangka. Ia menjadi jelas, bagaimanapun, bahawa masa depan yang mereka sediakan adalah masa depan tanpa Brunson di dalamnya.

(Foto: Kevin Jairaj / USA TODAY Sports)

We wish to thank the author of this article for this amazing content

Jalen Brunson merancang untuk meninggalkan Mavericks, menandatangani dengan Knicks kini dilihat sebagai ‘kepastian’


We have our social media pages here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/