Jayson Tatum menuntut untuk menjaga Paolo Banchero: ‘Begitulah cara anda menunjukkan rasa hormat’

ORLANDO — Jayson Tatum kelihatan jengkel. Garis sempadan marah.

Dengan baki tiga minit pada suku kedua, pasukan Celtics telah memberikan 60 mata kepada seorang yang muda Sihir pasukan. Paolo Bancheropilihan utama dalam Draf NBA terbaharu, baru sahaja melepasi Noah Vonleh untuk baldi dan busuk. Walaupun Banchero bermula dengan tidak cekap dari padang, dia mula membina lebih banyak rentak menentang orang besar Boston.

Tatum mahu menutupnya. Dia mahu menyedarkan rakan sepasukan Celtics. Dan dia mahu memastikan pasukannya tidak tewas. Jadi, ketika Banchero berdiri di garisan lontaran percuma, Tatum menuntut untuk mengawal bintang Magic muda itu.

“Saya tidak meminta kebenaran,” kata Tatum selepas pasukannya menang 126-120.

Tatum tidak perlu bertanya. Apabila dia menyatakan perasaannya, Celtics tunduk kepada kehendaknya. Dia memulakan penguasaan Orlando seterusnya yang melekat pada Banchero di blok rendah. Apabila Banchero menyentuh bola satu perlawanan kemudian, Tatum mengambilnya di separuh gelanggang dan memburunya. Selepas bertahan dengan Banchero melalui beberapa gerakan menggelecek, Tatum melucutkan bola daripada Banchero dan menepisnya keluar dari sempadan kaki Banchero.

Permainan itu nampaknya memberi tenaga kepada Celtics, yang menamatkan separuh masa dengan pecutan 10-4 sebelum membina satu lagi larian pada permulaan suku ketiga.

“Kami agak membiarkan mereka selesa,” kata Tatum. “Tidak kira siapa pun, mana-mana NBA pemain yang selesa dan mereka melakukan pukulan, mereka mula bermain dengan yakin, dan kemudian anda menyertai permainan bola. Dan itulah yang berlaku malam ini. Dan saya rasa mereka terlalu selesa pada mulanya. Jadi saya memutuskan untuk menjaganya. Saya berbangga dengan pertahanan, seperti yang kita semua lakukan.”

Walaupun dalam arena jalan raya, Tatum meninggalkan gelanggang Pusat Amway untuk melaungkan MVP selepas menamatkan dengan 40 mata pada pukulan 14-untuk-21. Di samping dia menjaringkan bola, desakan untuk mempertahankan Banchero lebih banyak menunjukkan pemikiran Tatum pada awal musim. Pada perlawanan kedua berturut-turut, dia boleh membiarkan Celtics pantai tetapi enggan membiarkan mereka berpuas hati dengan usaha yang lemah. Dalam beberapa cara, dia bukan sahaja menetapkan nada untuk malam Sabtu, tetapi untuk keseluruhan musim. Dengan satu permintaan, Tatum menjelaskan bahawa setiap perlawanan penting baginya. Bahawa dia tidak akan berdiri untuk sebarang tergelincir. Bahawa kekalahan di peringkat akhir telah membentuk pendekatannya untuk musim ini dan meyakinkannya untuk mengambil segalanya dengan serius.

Tatum terus menjaringkan sembilan mata pada 2:31 pertama suku ketiga, seterusnya memberikan kawalan Celtics. Mereka tidak dapat menarik diri daripada Magic tetapi berasa lebih gembira dengan pelaksanaan mereka pada separuh masa kedua.

“Tekanan bola yang lebih baik,” kata Joe Mazzulla. “Titik pickup kami. Saya fikir kami melakukan kerja yang hebat pada separuh masa kedua untuk meningkatkan tekanan kami dan bermain dengan cara itu secara konsisten.”

Malcolm Brogdon bersetuju.

“Sangat penting (menang),” kata Brogdon. “Ini adalah pasukan muda yang kami lawan malam ini, tetapi mereka berbakat. Tetapi mereka tidak mempunyai banyak jangkaan setakat menang. Jadi adalah penting untuk kami mendapat kemenangan ini. Ini, saya fikir, kemenangan yang lebih penting daripada itu Miami menang, hanya untuk menunjukkan bahawa kami matang, berpengalaman, dan bersedia untuk mengambil langkah seterusnya tahun ini.”

Mazzulla sebenarnya terdengar gembira Celtics mengalami tunggangan yang lebih hebat menentang Orlando. Selepas dua kemenangan menawan untuk membuka musim biasa, menentang dua lawan berkualiti, dia mahu pemain memahami bahawa beberapa malam akan menjadi lebih mencabar. Kadangkala pasukan lain akan bermain permainan yang hebat. Kadang-kadang Celtics tidak akan mempunyai prestasi terbaik mereka. Semasa permainan itu, mereka masih perlu mencari jalan kembali kepada siapa mereka mahu menjadi. Mazzulla menganggap Celtics menunjukkan “kepimpinan yang hebat” dengan meningkatkan fizikal mereka selepas permulaan pertahanan yang perlahan.

“Hanya kerana kami mempunyai dua perlawanan yang baik, kami tidak boleh mencipta jangkaan ini bahawa perkara akan sentiasa berjalan seperti yang kami kehendaki,” kata Mazzulla. “Dan kami akan sentiasa berasa selesa. Ia tidak akan menjadi begitu. Saya fikir rakan-rakan kami melakukan kerja yang hebat untuk kekal seimbang, tenang. Mereka saling mencabar. Dan kami tahu apa yang perlu kami lakukan. Saya fikir sebahagian daripada pasukan yang hebat adalah membina kesedaran tentang bila kita bermain dengan baik dan bila kita tidak, dan kemudian bagaimana kita kembali menjadi diri kita sendiri. Dan saya fikir kami melakukan kerja yang hebat pada masa rehat.”

Mazzulla memanggil Blake Griffinterjunan separuh masa kedua selepas bola lepas menjadi kemuncak permainan. Derrick White menjaringkan 27 mata, termasuk dunk jarang yang mengejutkan beberapa rakan sepasukannya. Tatum telah membantu dalam mengubah arus tetapi tahu Celtics memerlukan tenaganya. Baginya, langkah itu menunjukkan ketegasan yang semakin meningkat. Dia hampir pasti tidak akan menuntut untuk mengawal pemain pada awal kariernya tetapi kini memahami betapa tindakannya boleh memberi kesan kepada seluruh Celtics. Itulah kuasa bintang, baik dan buruk.

Tatum tidak selalu menghalang Banchero, yang dilihat sebagai bintang baru. Mereka berdua cukup mengenali antara satu sama lain. Sebagai rakan produk Duke, Tatum berkata dia “sering bercakap” dengan Banchero dan “sangat gembira” melihat kejayaan rookie berusia 19 tahun itu. Menyedari gabungan jarang Banchero dari segi ketinggian, pukal, dan kebolehan untuk “melakukan segala-galanya di atas lantai,” Tatum berkata dia sangat menghargai anak muda itu bukan sahaja sebagai pemain tetapi sebagai seorang individu. Itu tidak menjadi masalah kepada Tatum apabila Celtics mula goyah pada hari Sabtu. Dia tahu dia perlu melakukan sesuatu untuk memulihkan pertahanan pasukannya. Dengan Celtics dalam regangan pertahanan terburuk mereka pada musim muda, Tatum beralih untuk mempertahankan Banchero.

“Itulah cara anda menunjukkan rasa hormat,” kata Tatum. “Saya tidak akan biarkan ia mudah. Saya akan bertanding. Anda perlu pergi ke seseorang tidak kira sama ada dia berumur 19 atau 30. Tiada siapa yang mengambil mudah pada saya tahun pertama saya.”

Tiada siapa yang akan mengambil mudah tentang Tatum sekarang. Tidak mengapa. Dalam kebanyakan kes, dialah yang menetapkan syarat cabaran hari ini.

(Foto Jayson Tatum bertarung dengan Paolo Banchero dari Magic dan Wendell Carter Jr. untuk bola lepas pada suku kedua: Nathan Ray Seebeck / USA Today)

We would like to thank the author of this short article for this awesome content

Jayson Tatum menuntut untuk menjaga Paolo Banchero: ‘Begitulah cara anda menunjukkan rasa hormat’


Check out our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/