Jelajah PGA secara rasmi menggantung pemain golf yang menyertai acara sulung LIV Golf | CNNCNN

Selepas permulaan perasmian LIV Golf acara dekat London pada hari Khamis, Jelajah PGA pesuruhjaya Jay Monahan mengumumkan bahawa semua pemain golf yang bermain dalam siri pemisahan telah dimaklumkan bahawa mereka digantung dan sebaliknya tidak lagi layak untuk menyertai kejohanan Jelajah PGA.

“Seperti yang anda ketahui, pemain yang disenaraikan di bawah tidak menerima acara bercanggah yang diperlukan dan keluaran hak media – atau tidak memohon untuk dikeluarkan sama sekali – dan penyertaan mereka dalam acara Liga Golf Saudi/LIV Golf adalah melanggar Peraturan Kejohanan kami,” Monahan berkata dalam memo.

“Nasib yang sama berlaku untuk mana-mana pemain lain yang menyertai acara Liga Golf Saudi pada masa hadapan yang melanggar Peraturan kami.”

Pemain yang telah meletak jawatan keahlian mereka akan dikeluarkan daripada senarai mata Piala FedEx apabila markah Terbuka Kanada RBC disiarkan pada hari Ahad.

17 pemain golf yang disenaraikan, termasuk pemenang utama terdahulu Dustin Johnson, Phil Mickelson dan Sergio Garcia, tidak akan dibenarkan bermain dalam kejohanan Jelajah PGA sebagai bukan ahli melalui pengecualian penaja atau mana-mana kategori kelayakan lain, memo itu mengulangi.

Mickelson, yang sebelum ini memegang kelayakan seumur hidup untuk Jelajah PGA, berkata pada hari Rabu dia tidak bercadang untuk berhenti Jelajah kerana dia telah mendapat hak untuk menyertainya kerana dia mempunyai “keahlian seumur hidup yang telah dia perolehi, dan bekerja keras untuknya. ”

Phil Mickelson mempertahankan penyertaan LIV Golf yang dibiayai oleh Saudi

Setakat apa yang berlaku sekarang untuk Jelajah PGA, Monahan menambah dalam kenyataan itu: “Anda mungkin mempunyai lebih banyak soalan. Apa yang akan datang? Bolehkah pemain ini kembali? Bolehkah mereka akhirnya bermain PGA TOUR Champions? Percayalah bahawa kami bersedia untuk menangani soalan tersebut, dan kami akan mendekatinya dengan cara yang sama seperti kami menjalani keseluruhan proses ini: dengan bersikap telus dan menghormati peraturan PGA TOUR yang anda bantu sediakan.

“Pemain-pemain ini telah membuat pilihan mereka atas sebab berasaskan kewangan mereka sendiri. Tetapi mereka tidak boleh menuntut faedah keahlian, pertimbangan, peluang dan platform PGA TOUR yang sama seperti anda. Jangkaan itu tidak menghormati anda, peminat kami dan rakan kongsi kami. Anda telah membuat pilihan yang berbeza, iaitu mematuhi Peraturan Kejohanan yang anda bersetuju apabila anda mencapai impian untuk memperoleh kad PGA TOUR dan – lebih penting lagi – untuk bersaing sebagai sebahagian daripada organisasi terkemuka dalam dunia golf profesional.”

Siri LIV Golf disokong oleh Public Investment Fund (PIF) Arab Saudi – sebuah dana kekayaan negara yang dipengerusikan oleh Mohammed bin Salman, Putera Mahkota Arab Saudi dan lelaki yang dilaporkan oleh laporan perisikan AS bertanggungjawab untuk meluluskan operasi yang membawa kepada yang Pembunuhan wartawan Jamal Khashoggi pada 2018. Bin Salman telah menafikan penglibatan dalam pembunuhan Khashoggi.

Lawatan ini terdiri daripada lapan acara di seluruh dunia, bermula di London pada hari Khamis.

Dihadapkan oleh bekas No.1 dunia Greg Normansiri berasaskan pasukan itu berlangsung dari Jun hingga Oktober dengan matlamat, katanya, untuk “meningkatkan kesihatan golf profesional secara holistik pada skala global untuk membantu membuka potensi sukan (sic) yang belum diterokai.”

PIF Arab Saudi telah berjanji untuk menganugerahkan hadiah wang berjumlah $250 juta. Setiap daripada tujuh acara pertama akan mempunyai jumlah wang tunai $25 juta, dengan $20 juta dibahagikan antara pemain individu dan baki $5 juta dikongsi antara tiga pasukan teratas pada akhir setiap minggu.

Menjelang acara pertama di London, 12 pasukan telah diumumkan, serta kapten mereka. Pada hari Selasa, kapten memilih seluruh pasukan mereka dalam format draf yang serupa dengan draf NFL dan NBA.

Tidak seperti acara golf biasa, acara London berlangsung selama tiga hari bukan empat, dengan padang 48 orang bermula dengan senapang patah – semuanya pada masa yang sama – dengan harapan menjadi acara gaya yang lebih menarik dan penuh aksi.

Bertanding dalam format permainan pukulan tradisional, markah terendah akan menjadi pemenang.

LIV Golf menjawab keputusan Jelajah PGA untuk menggantung pemain pada hari Khamis, dengan berkata: “Pengumuman hari ini oleh Jelajah PGA adalah berdendam dan ia memperdalam jurang perbezaan antara Jelajah dan ahlinya. Sungguh merisaukan bahawa Jelajah, sebuah organisasi yang berdedikasi untuk mencipta peluang untuk pemain golf bermain permainan itu, adalah entiti yang menghalang pemain golf daripada bermain.

“Ini sudah tentu bukan perkataan terakhir mengenai topik ini. Era agensi bebas bermula kerana kami berbangga kerana mempunyai ramai pemain yang menyertai kami di London, dan seterusnya.”

We want to say thanks to the writer of this article for this amazing material

Jelajah PGA secara rasmi menggantung pemain golf yang menyertai acara sulung LIV Golf | CNN


Find here our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/