Jika Tatis mesti duduk, Padres memberinya sesuatu untuk ditonton

CHICAGO — Ia adalah pertengahan bulan Mac, dan Manny Machado baru sahaja mengetahui bahawa rakan sepasukannya dan rakan seperjuangan Padres Fernando Tatis Jr. dijangka terlepas masa penting kerana patah di pergelangan tangan kirinya.

Machado, walaupun lunas seperti biasa, membuat ramalan:

“Apabila dia memakai seragam itu, kami akan berada dalam situasi yang baik. Di tempat yang baik untuk mengalu-alukannya. Anda tidak memenangi kejuaraan dalam tiga bulan pertama musim ini. Anda boleh meletakkan diri anda dalam kedudukan yang sangat bagus. … Itulah yang akan kami cuba lakukan.”

Dan, budak lelaki, adakah mereka melakukannya.

Pada petang Selasa, Padres mengumumkan bahawa Tatis masih belum dibenarkan untuk menyambung semula mengayun kelawar, berikutan pusingan terbaru pengimejan pada pergelangan tangannya yang sakit. Pada malam Selasa, mereka memenangi satu lagi perlawanan tanpa dia — datang-dari-belakang Kemenangan 12-5 ke atas Cubs di Wrigley Field.

“Setiap lelaki menarik tali ke arah yang sama,” kata baseman kedua Jake Cronenworth, yang mencatat tiga pukulan malam kedua berturut-turut. “Mudah-mudahan, kita dapat [Tatis] kembali tidak lama lagi, dan dia boleh memberi kita sedikit percikan. Tetapi mereka bermain dengan sangat baik sekarang, dan kami terus membina setiap malam daripada apa yang kami lakukan.”

Apabila Machado membuat ramalannya tiga bulan lalu, ia kelihatan agak optimistik. Ini adalah pasukan yang datang daripada musim 79 kemenangan, kehilangan pemain terbaiknya dari tahun sebelumnya, dalam salah satu bahagian paling sukar dalam besbol. Namun, dengan kemenangan hari Selasa, Padres kekal dalam seri maya untuk tempat pertama dengan Dodgers.

“Sukar berada di tepi,” kata Tatis, yang bersenam di atas padang sebelum perlawanan. “Tetapi saya hanya berbangga dengan pasukan saya. Kami adalah salah satu pasukan terbaik dalam besbol tanpa saya.”

Dalam masa dan tempat yang berbeza, berita tentang kelewatan dalam pemulihan Tatis akan terasa menghancurkan organisasi. Tatis ialah superstar terkemuka Padres, salah seorang pemain paling menarik dalam keseluruhan sukan ini.

Tetapi Machado cerdik dalam penilaian Mac tentang kecederaan Tatis, walaupun seluruh dunia besbol kelihatan panik. Padres tidak akan memenangi sebarang siri playoff pada pertengahan Jun. Mereka hanya boleh meletakkan diri mereka dalam kedudukan yang kukuh untuk kepulangan Tatis, bila-bila masa sahaja.

Kami masih tidak mempunyai jawapan. Tetapi soalan itu tiba-tiba kelihatan kurang mendesak.

“Kami menjangkakan dia kembali — tinggal masalah bila,” kata presiden operasi besbol Padres, AJ Preller pada awal petang. “Saya tidak fikir ia berubah seperti, ‘Hei, kita perlu melakukan sesuatu dari sudut jadual.’ Lelaki, mereka telah bermain dengan baik, dan kami mencari banyak cara untuk memenangi perlawanan.”

Untuk sebahagian besar, ia adalah pitching dan pertahanan yang membawa San Diego semasa ketiadaan Tatis yang berpanjangan. Tetapi pada hari Selasa, kesalahan itu menunjukkan kemampuannya. Kidal Sean Manaea terkeluar selepas empat babak tambahan, permulaan terpendek musim ini. Padres, yang masih belum mengatasi defisit lebih daripada tiga larian, kembali meraung.

Luke Voit homered, menggandakan dan memandu dalam lima larian. Jorge Alfaro homered, juga, dan merupakan salah satu daripada enam Padres dengan pelbagai hits. Untuk malam kedua berturut-turut, Padres menerkam lembu Cubs yang letih selepas hanya menjaringkan satu larian menentang pemula mereka.

“Kami hanya percaya antara satu sama lain,” pemadang tengah Trent Grisham berkata. “Ia adalah pengumpulan banyak perkara, tetapi ia bermuara kepada: Kami percaya kami berada dalam setiap perlawanan. Kami tahu kakitangan pitching kami membantu kami. Kemudian kami mendapat sembilan percubaan.”

Di kalangan pemula Padres, hanya Machado yang tidak berjaya. Pemadang tengah Cubs, Christopher Morel merompak Machado dengan tangkapan menyelam yang cemerlang pada pukulan kesembilan, mengekalkan Machado satu pukulan malu daripada pencapaian ke-1,500 dalam kerjayanya.

Dalam ketiadaan Tatis, Machado telah menjadi kuasa yang berterusan yang Padres perlukan dia. Dia meletakkan nombor berkaliber MVP manakala selebihnya pelanggaran bergelut. Kini, selebihnya kumpulan itu — Voit dan Cronenworth khususnya — telah mula memikul beratnya.

Jadi apa yang berlaku seterusnya? Akhirnya, Padres akan menambah Tatis, salah seorang pemain sukan yang paling berkesan pada kedudukan di mana mereka tidak mendapat banyak pengeluaran musim ini. Mereka sudah pun menjadi pasukan tempat pertama, bermula dengan 63 perlawanan terbaik dalam sejarah francais. Adakah mungkin mereka boleh menjadi lebih baik?

“Kami masih mendapat bala bantuan,” kata Grisham. “Kami mempunyai ramai lelaki yang lapar dan ramai lelaki yang percaya antara satu sama lain. Siapa tahu ke mana ia boleh membawa kita?”

We would like to say thanks to the author of this post for this outstanding content

Jika Tatis mesti duduk, Padres memberinya sesuatu untuk ditonton


Visit our social media profiles as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/