Jim Harbaugh berkata dia menjangkakan ‘tuduhan jenayah’ untuk pemain Michigan State

Komen

Jurulatih Michigan Jim Harbaugh berkata pada hari Isnin bahawa dia menjangkakan “tuduhan jenayah” akan muncul daripada penyiasatan keganasan yang tercetus di terowong stadium Sabtu selepas Wolverinenya menewaskan pelawat Michigan State.

Mengambil perhatian “penyiasatan polis yang sedang dijalankan,” Harbaugh berkata: “Apa yang berlaku di dalam terowong itu adalah mengerikan. Memang memualkan untuk menonton video, yang ada di media sosial sekarang.”

Video kejadian dari sudut berbeza menunjukkan beberapa pemain Sparta kelihatan menyerang Ja’Den McBurrows dan Gemon Green dari Michigan. Pada hari Ahad, Jurulatih Negeri Michigan Mel Tucker mengumumkan penggantungan selama-lamanya terhadap empat pemain: pemain pertahanan kedua baju merah Itayvion “Tank” Brown, pemain belakang baju merah kedua sudut Khary Crump, Angelo Grose keselamatan remaja dan pemain pertahanan baharu Zion Young.

“Kami di sini bukan untuk membuat sebarang alasan untuk tingkah laku hari Sabtu,” kata Tucker pada sidang akhbar Isnin. “Mereka tidak boleh diterima.”

Empat pemain Michigan State digantung selepas bergaduh dengan Michigan

“Perlu ada akauntabiliti,” kata Harbaugh kepada pemberita awal hari itu. “Perlu ada siasatan penuh, teliti, tepat pada masanya.

“Saya tidak boleh bayangkan bahawa ini tidak akan menyebabkan pertuduhan jenayah,” sambungnya. “Video itu buruk, dan jelas apa yang berlaku. Ini sangat terbuka dan tertutup. Seperti yang mereka katakan, tonton pita itu.”

Dalam video yang dikongsi sejurus selepas permainan tamat, Brown, Grose dan Young boleh dilihat menolak dan kelihatan menumbuk dan menendang McBurrows. Rakaman dari kamera ABC/ESPN yang dipasang di terowong yang muncul pada hari Isnin kelihatan menunjukkan Green dipukul dengan topi keledar Spartan, dengan Crump terlibat dalam pergaduhan itu. Dalam rakaman itu, seorang lagi pemain Michigan State yang tidak digantung serta-merta, penjaga garisan/pertahanan Jacoby Windmon, boleh dilihat memakai topi keledarnya dan meraih Green.

Harbaugh berkata, penempatan kamera ABC/ESPN pada “ketinggian yang lebih tinggi” membolehkannya menunjukkan “lebih banyak perkara yang berlaku” semasa kejadian itu.

“Saya datang dari sini dari perspektif menjadi ibu bapa,” kata Harbaugh. “Lelaki muda ini diamanahkan kepada saya oleh keluarga mereka untuk program kami, dan kami mempunyai tanggungjawab kepada setiap pemain untuk melayan mereka seperti kami sendiri, dan saya mengambil tanggungjawab itu dengan sangat serius. Permohonan maaf tidak akan menyelesaikan tugas dalam hal ini. Seharusnya ada akibat yang serius untuk banyak individu yang bersalah.”

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan lewat malam Ahad oleh jabatan olahraga Spartan, Presiden Michigan State Samuel L. Stanley Jr. berkata beliau “amat sedih dengan kejadian ini dan tingkah laku yang tidak boleh diterima yang digambarkan oleh ahli program bola sepak kami.”

“Bagi pihak Michigan State University, saya memohon maaf kepada Universiti Michigan dan atlet pelajar yang cedera,” Stanley menyambung. “Tiada provokasi yang boleh membenarkan tingkah laku yang kita lihat dalam video. Persaingan boleh menjadi sengit tetapi tidak boleh menjadi ganas.”

Pengarah Olahraga Negeri Michigan, Alan Haller berkata dalam satu kenyataan serentak bahawa penggantungan empat pemain itu “perlu” memandangkan “bukti yang membimbangkan” penglibatan mereka.

Tucker menawarkan satu lagi permohonan maaf pada sidang akhbar hari Isnin.

“Kami amat memohon maaf kepada kedua-dua universiti, persidangan, peminat kami, alumni, penyokong dan sudah tentu semua atlet pelajar kami, dahulu dan sekarang,” kata jurulatih itu, yang berada di musim ketiga ini bersama Spartans.

“Insiden yang melibatkan sekumpulan kecil pemain kami tidak mewakili budaya kami,” tambah Tucker.

Memetik siasatan polis dan universiti/Sepuluh Besar, Tucker enggan mengulas mengenai soalan wartawan mengenai sebutan Harbaugh tentang kemungkinan dakwaan jenayah dan sama ada ia “menjengkelkan” dia bahawa pemain Spartan lain tidak berbuat lebih banyak untuk menghentikan serangan itu.

Sebagai tindak balas kepada pemberita pada sidang akhbarnya, Harbaugh tidak menghuraikan mengapa McBurrows, seorang pertahanan pertahanan kedua, dan Green, seorang pertahanan pertahanan siswazah, berjalan melalui terowong menuju ke bilik persalinan pada masa yang sama dengan pemain Michigan State. Selepas perlawanan di Stadium Michigan Ann Arbor, pasukan pelawat dan kakitangannya akan mula meninggalkan padang dan memasuki terowong, diikuti oleh kontinjen Wolverines.

Pada separuh masa perlawanan awal Michigan di tempat sendiri, kemenangan ke atas Penn State, pemain Wolverines dan Nittany Lions mempunyai pertukaran panas. Jurulatih Penn State James Franklin kemudiannya menggambarkan penggunaan bersama satu terowong sebagai “masalah,” selepas itu Harbaugh menuduh Franklin telah “ketua pasukan” daripada konfrontasi itu. Franklin meminta “penampan” seminit atau dua sebelum pemain Michigan mengikuti pasukan pelawat ke dalam terowong dan meramalkan pada masa itu bahawa niat jahat yang muncul semasa lawatan pasukannya ke Stadium Michigan “tidak akan menjadi yang terakhir” daripadanya. baik hati.

Analisis: Pesaing Playoff Bola Sepak Kolej telah mengecil kepada, oh yeah, 13

Pada hari Isnin, Harbaugh meremehkan persediaan terowong sebagai masalah dan mengulangi bahawa “tindakan individu ini” dari Michigan State menjadi isu. Dia menambah bahawa dia tidak pasti jika Green, yang telah membuat 21 permulaan untuk Michigan sepanjang kariernya, akan tersedia untuk perlawanan seterusnya Wolverines 8-0, Sabtu di Rutgers.

“Ini merupakan pengalaman yang sangat traumatik untuk semua orang, terutamanya untuk Ja’Den dan Gemon,” kata Harbaugh, bekas pemain Michigan yang menonjol pada musim kelapan sebagai jurulatih.

Seorang peguam untuk Green, Tom Mars, memberitahu Associated Press bahawa mereka yang terlibat dalam menyerang anak guamnya akan “merasakan kemarahan undang-undang yang sepenuhnya.”

“Akibat yang teruk dalam kes ini akan menghalang orang lain yang mungkin menganggap mereka boleh melarikan diri dengan menewaskan pemain lawan secara kejam dan hanya mendapat tamparan di pergelangan tangan,” kata Mars. “… Apabila pemain bola sepak kolej dengan kejam menyerang ahli pasukan lawan dengan topi keledar mereka, mengakibatkan pemain itu mengalami gegaran otak dan kecederaan lain, permohonan maaf tidak akan mencukupi. Pasti ada akibat yang teruk untuk salah laku seperti ini.”We would like to say thanks to the writer of this short article for this incredible web content

Jim Harbaugh berkata dia menjangkakan ‘tuduhan jenayah’ untuk pemain Michigan State


Our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/