Joe Burrow dari Bengal menyokong langkah kawalan senjata yang lebih ketat: ‘Anda perlu sekurang-kurangnya membuatnya lebih sukar’

BARUAnda kini boleh mendengar artikel Fox News!

Quarterback Cincinnati Bengals Joe Burrow menggesa penggubal undang-undang AS untuk menggubal undang-undang kawalan senjata api baharu untuk “menyukarkan” orang ramai membeli “senjata gila itu,” yang mungkin merujuk kepada senapang panjang.

Kenyataan bintang NFL itu datang semasa sidang akhbar hari Selasa, apabila dia berkata dia tidak percaya orang boleh “hanya berjalan masuk” kedai senjata api dan membeli senjata api dan perlu ada “proses yang ketat” untuk membeli pistol.

Quarterback Cincinnati Bengals Joe Burrow memanaskan badan sebelum perlawanan bola sepak NFL Super Bowl 56 menentang Los Angeles Rams, Ahad, 13 Feb. 2022, di Inglewood, Calif.
(Foto AP/Chris O’Meara)

Orang Amerika ingin membeli senjata api dari kedai senjata berlesen pada masa ini dikehendaki menjalani pemeriksaan latar belakang.

“Dengan semua yang berlaku, jika anda tidak akan mengharamkan segala-galanya, anda perlu sekurang-kurangnya menjadikannya lebih sukar untuk mendapatkan senjata gila yang digunakan oleh semua orang,” kata Burrow. “Saya tidak fikir anda sepatutnya boleh berjalan ke sana dan membeli satu. Anda mesti dapat melalui proses yang ketat untuk membeli sesuatu seperti itu, saya fikir.”

MCCONNELL NEGERI MENYOKONG UNTUK PERUNDANGAN KESELAMATAN SENJATA SENAT

“Mudah-mudahan, orang yang dibayar untuk membuat keputusan itu memikirkannya. Tugas saya adalah bermain bola sepak, tetapi harap ahli politik dapat memikirkannya,” sambungnya.

Komen Burrow datang selepas beberapa kejadian tembakan besar-besaran baru-baru ini di New York, Texas dan tempat lain.

Tokoh sukan lain seperti ketua jurulatih Golden State Warriors Steve Kerr telah bersuara menyokong langkah kawalan senjata api baharu dalam beberapa minggu kebelakangan ini.

“Bila kita nak buat sesuatu? Saya penat,” Kerr kata pada sidang media pada Mei selepas penembakan sekolah di Uvalde, Texas. “Saya sangat penat bangun di sini dan mengucapkan takziah kepada keluarga yang terkorban yang ada di luar sana. Saya sangat penat. Maafkan saya. Saya minta maaf. Saya bosan dengan detik-detik kesunyian. Cukup.”

STEVE KERR MENDAPAT EMOSI APABILA MEMBINCANGKAN PENAMBANGAN MASSA DI SEKOLAH RENDAH TEXAS

Steve Kerr dari Golden State Warriors bercakap kepada media semasa sidang akhbar sebelum Perlawanan Kedua Pusingan Akhir NBA 2022 menentang Boston Celtics pada 5 Jun 2022 di Chase Center di San Francisco, California.

Steve Kerr dari Golden State Warriors bercakap kepada media semasa sidang akhbar sebelum Perlawanan Kedua Pusingan Akhir NBA 2022 menentang Boston Celtics pada 5 Jun 2022 di Chase Center di San Francisco, California.
(Garrett Ellwood/NBAE melalui Getty Images)

A kumpulan senator mengumumkan rangka kerja kawalan senjata bipartisan pada hari Ahad. Cadangan itu termasuk pembiayaan untuk keselamatan sekolah, pelaburan dalam perkhidmatan kesihatan mental, pemeriksaan latar belakang yang diperluaskan untuk pembeli senjata api di bawah umur 21 tahun, geran untuk negeri yang melaksanakan undang-undang bendera merah, penalti untuk pembelian jerami senjata api dan perlindungan baharu untuk mangsa penderaan rumah tangga.

REPUBLIK SENAT YANG MENJALANKAN URUSAN DENGAN DEMS MENINGKATKAN UMUR PEMBELIAN SENJATA SERBU KE 21

Sepanduk digantung di sebuah tugu peringatan di luar Sekolah Rendah Robb pada hari Jumaat, 3 Jun.

Sepanduk digantung di sebuah tugu peringatan di luar Sekolah Rendah Robb pada hari Jumaat, 3 Jun.
(AP/Eric Gay)

Langkah itu juga akan menjelaskan definisi pengedar senjata api berlesen persekutuan.

Presiden Joe Biden berkata beliau akan menandatangani undang-undang itu menjadi undang-undang sekiranya ia diluluskan Dewan dan Senat.

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN APP BERITA FOX

“Dengan sokongan dua parti, tidak ada alasan untuk menangguhkan, dan tiada sebab mengapa ia tidak perlu segera bergerak melalui Senat dan Dewan,” kata presiden dalam satu kenyataan. “Setiap hari berlalu, lebih ramai kanak-kanak terbunuh di negara ini: lebih cepat ia datang ke meja saya, lebih cepat saya boleh menandatanganinya, dan lebih cepat kita boleh menggunakan langkah ini untuk menyelamatkan nyawa.”

We would like to thank the writer of this write-up for this incredible web content

Joe Burrow dari Bengal menyokong langkah kawalan senjata yang lebih ketat: ‘Anda perlu sekurang-kurangnya membuatnya lebih sukar’


You can find our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/