Joel Embiid dari Sixers berkata dia tidak marah kerana tidak menjadi MVP, tetapi tidak tahu apa yang dia perlu lakukan untuk memenanginya

Philadelphia 76ers lelaki dewasa Joel Embiid mengalami malam yang menyakitkan pada hari Selasa, kerana dia cedera belakang dan memburukkan semula patah orbitnya semasa kekalahan Permainan 5 kepada Miami Heat dalam siri playoff pusingan kedua mereka. Untuk menambah penghinaan kepada kecederaan, Embiid kemudian ditanya oleh wartawan mengenai reaksinya terhadap laporan bahawa Nugget DenverNikola Jokic akan dinamakan MVP.

Embiid berkata bahawa dia tidak terkejut dengan berita itu, dan telah menjangkakan keputusan itu sejak tinjauan pendapat oleh Tim Bontemps dari ESPN menjelang akhir musim biasa menunjukkan kebanyakan pengundi cenderung kepada Jokic. Akibatnya, dia tidak terlalu kecewa.

Namun, Embiid berkongsi beberapa pemikiran yang lebih luas tentang proses pengundian dan siapa yang mendapat undian. Berbaloi untuk meneliti bahagian akhir jawapannya.

“Jelas sekali, tahniah kepada Nikola, dia berhak mendapatnya. Dia mengharungi musim yang menakjubkan. Tidak ada betul atau salah. Terdapat banyak calon. Ia mungkin pergi sama ada. Giannis, Devin Booker berada dalam pasukan terbaik dalam liga setakat ini, jadi saya rasa setiap tahun ini semua tentang apa sahaja yang anda putuskan, apa sahaja yang sesuai dengan naratif sejauh mana yang akan menang.”

Embiid betul kerana terdapat sekumpulan calon yang layak. Ia akhirnya bertukar menjadi perlumbaan dua orang antara dia dan Jokic, tetapi Giannis Antetokounmpo dengan mudah boleh memenangi trofi ketiganya dan anda boleh dengan mudah membuat kes untuk Devin Booker sebagai pemain terbaik dalam pasukan terbaik.

Dan walaupun ia tidak pernah diakui secara jelas, terdapat aspek naratif untuk anugerah itu. Kejayaan pasukan, karier pemain dan keputusan lepas penting; ia bukan hanya sebutan “pemain terbaik dalam liga”. sebab tu LeBron James tidak mempunyai 10 MVP dan tidak kira betapa hebatnya Jokic musim depan dia tidak mempunyai peluang untuk menang. Ironinya, aspek naratif adalah mengapa Embiid mungkin akan memenanginya musim depan selagi dia kekal sihat.

“Tetapi pada saya, satu-satunya perkara yang saya akan katakan tentang anugerah ini ialah, sehingga, saya tidak tahu bagaimana untuk menjelaskannya. Saya kembali kepada apa yang saya dengar di podcast. Bill Simmons pada dasarnya berkata ‘f— Jalen Green.’ Jika anda akan membenarkan orang jenis ini mengundi pada anugerah ini, itu tidak adil. Bagaimana jika Jalen Green berada dalam kedudukan untuk memperoleh supermax, atau saya tidak tahu, penampilan All-Star? Anda mempunyai seseorang yang berbunyi seperti itu dan mempunyai banyak kuasa. Dia boleh mempengaruhi ramai ahli media lain dan anda mendapat seseorang yang mengatakan perkara seperti itu, saya rasa ia tidak adil. Saya rasa ia tidak OK.”

Ini hanya sedikit berkaitan dengan perbincangan MVP sebenar dan kelihatan seperti pukulan umum kepada media. Perlu diingatkan juga bahawa sindiran Simmons khusus ini yang terus dirujuk adalah jenaka (mungkin tidak diingini) yang telah diambil sepenuhnya di luar konteks. Tetapi perkara yang lebih besar Embiid mengenai masalah dengan undian anugerah yang mempunyai implikasi kewangan kepada pemain dikongsi secara meluas.

“Itulah satu-satunya perkara yang akan saya katakan tentang anugerah itu. Saya tidak marah. Dua tahun terakhir berturut-turut saya meletakkan diri saya dalam kedudukan itu. Ia tidak berlaku. Ia hampir seperti pada ketika ini, ia Apa pun. Apa pun yang berlaku, berlaku. Tahun lepas saya berkempen mengenainya, tahun ini saya menjawab soalan apabila saya ditanya, dan seterusnya, anda tahu, beberapa tahun sebelum saya bersara hampir seperti saya tidak tahu apa lagi yang perlu saya lakukan untuk memenanginya. Bagi saya ia hanyalah apa-apa sahaja. Ini semua tentang — bukan kerana saya tidak menumpukan pada gambaran yang lebih besar tetapi ia benar-benar masa untuk benar-benar meletakkan semua tenaga saya ke dalam gambaran yang lebih besar iaitu untuk memenangi keseluruhannya.”

Embiid tertanya-tanya apa yang dia perlu lakukan untuk memenangi MVP sudah tentu adil, kerana dia lebih layak musim ini. Tetapi sebenarnya, dia melakukan apa yang dia sepatutnya lakukan dan mengawal apa yang dia boleh kawal. Satu-satunya perkara yang dia lakukan “salah” ialah bermain dengan baik pada musim yang sama dengan dua pemain hebat sejarah yang lain.

Aspek yang lebih menarik dalam petikan ini ialah Embiid mengakui betapa dia telah memikirkan tentang MVP. Dia mungkin tidak kecewa dengan keputusan sebenar, tetapi jelas keseluruhan proses itu sedikit sebanyak membebankannya. Mungkin beban akan diangkat dari bahunya jika dia boleh berhenti bimbang tentangnya musim depan.We would like to give thanks to the author of this short article for this incredible web content

Joel Embiid dari Sixers berkata dia tidak marah kerana tidak menjadi MVP, tetapi tidak tahu apa yang dia perlu lakukan untuk memenanginya


We have our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/