Julio Rodriguez Menjadi Senarai Hari Pembukaan Mariners

Julius Rodriguez tidak memberi Mariners banyak pilihan. Pasukan itu mengumumkan pada hari Isnin bahawa pemain luar berusia 21 tahun itu, yang hampir berada di kedudukan universal antara tiga prospek teratas MLB, telah membuat senarai Hari Pembukaannya.

Rodriguez melenyapkan cactus League pitching, muncul dalam sedozen perlawanan dan menebas .419/.471/.839 dengan tiga larian di rumah dan empat beregu menerusi 34 trip ke plat. Dia melekap pada tiga bes yang dicuri dalam empat percubaan, juga memancarkan tayarnya apabila dia mengelilingi bes itu pada larian rumah di dalam taman, dan membuat tiga pukulan melawan sembilan strikeout.

Persembahan musim bunga secara besar-besaran datang selepas kempen liga kecil yang serupa pada tahun 2021. Bermain sepanjang musim pada usia 20 tahun — dia berusia 21 tahun pada bulan Disember — Rodriguez membahagikan tahun antara Kelas-A Lanjutan dan Double-A, mengurangkan gabungan . 347/.441/.560 dengan 13 larian rumah, 19 beregu, dua triple dan 21 bes curi dalam hanya 340 penampilan plat. (Rodriguez terlepas masa semasa musim biasa untuk menyesuaikan diri dengan Republik Dominican dalam Sukan Olimpik.)

Dengan hanya 46 perlawanan Double-A di bawah tali pinggangnya, Mariners mungkin mempunyai kes yang boleh dipertahankan untuk mengekalkan Rodriguez di bawah umur untuk memulakan musim sekiranya dia menunjukkan sebarang tanda perjuangan di kem. Tetapi dengan prestasi cemerlang dalam Liga Kaktus dan mungkin sebahagiannya terima kasih kepada Insentif Promosi Prospek baharu dalam perjanjian tawar-menawar kolektif 2021-26, dia sebaliknya akan melompat ke peringkat Triple-A sepenuhnya dan mendapat peluang untuk membuktikan dia bersedia untuk menghadapi pitcher terbaik sukan ini.

Rodriguez berkira-kira untuk menyertai penggiliran luar padang yang turut merangkumi pemerolehan luar musim Jesse Winkerpemadang kanan veteran Mitch Haniger dan satu lagi blok bangunan yang digembar-gemburkan penuh harapan Jarred Kelenic. Rodriguez menjangkakan untuk melihat sebahagian besar masa bermain di gelanggang tengah semasa bahagian awal kariernya, walaupun kedua-dua Kelenic dan Haniger mempunyai pengalaman di sana juga. Ia adalah kumpulan luar yang berbakat mempunyai potensi serangan yang tinggi, walaupun kedua-dua Rodriguez dan Kelenic perlu membuktikan bahawa mereka mampu mengendalikan aksi liga yang besar pada usia yang begitu muda. Sekurang-kurangnya setakat ini, Rodriguez telah melaksanakan tugas itu pada hampir setiap langkah kerjaya profesionalnya.

Laporan pengakap tentang Rodriguez menyembur potensinya bukan sahaja untuk muncul sebagai wajah Mariners tetapi salah seorang pemain terbaik dalam semua MLB. Besbol Amerika terkenal Kuasa mentah 80 gred Rodriguez (pada skala 20-80) dan meletakkan 70 gred pada kedua-dua alat pukulannya dan kuasa dalam permainannya, dengan menyatakan bahawa walaupun bola panjangnya yang paling mengagumkan adalah ke bahagian tarik, dia boleh memukul bola keluar dari taman ke semua padang “dengan mudah yang mengejutkan.” Undang-undang Keith Athletic menggelarnya sebagai “pemukul pembersihan jangka panjang yang berpotensi yang akan mencabar anugerah MVP dengan 30-40 homer, OBP tinggi dan, sekurang-kurangnya, pertahanan yang kukuh dalam medan yang betul.” Superlatif sebegini mudah ditemui, kerana para pengakap dan penilai bakat semua bersetuju bahawa Rodriguez kelihatan seperti bintang dalam pembuatan.

Sama ada terjemahan itu serta-merta masih harus dilihat, sudah tentu, dan untuk semua jangkaan tinggi yang diletakkan pada Rodriguez, perlu diingatkan bahawa tidak setiap prospek yang bermasalah mencapai kejayaan. Mike Trout mencecah .220/.281/.390 dalam 40 perlawanan sebagai rookie. Ronald Acuna Jr. mempunyai .742 OPS melalui 42 perlawanan pertamanya. Vladimir Guerrero Jr. adalah lima peratus lebih baik daripada purata liga dengan kelawar sebagai rookie pada 2019. Hakikat bahawa Rodriguez berada pada kedudukan yang sangat tinggi sehinggakan dia boleh disebut bersama-sama bakat sebegitu sangat mengagumkan, tetapi tidak setiap prospek teratas itu pecah. ke bawah pintu liga besar dan memasukkan dirinya ke dalam perbualan MVP dari lompatan, ala John Soto.

Jika Rodriguez benar-benar berada dalam Majors untuk kekal, dia akan kekal di bawah kawalan kelab sepanjang musim 2027. Dia akan mencapai timbang tara selepas musim 2024, walaupun ada kemungkinan bahawa melalui kumpulan bonus yang baru dilaksanakan untuk pemain pra-timbangtara, dia akan meningkatkan pendapatannya melebihi tahap minimum standard (atau hampir dengannya) untuk pemain pra-arb. Itu bergantung pada prestasi keseluruhan Rodriguez dan penamatnya dalam pengundian Anugerah dalam beberapa musim akan datang. Jika dia berjaya, kemungkinan juga bahawa Mariners akan diberikan beberapa pilihan bonus dalam draf akan datang, di bawah “insentif promosi prospek” yang telah dinyatakan sebelum ini yang diletakkan di bawah CBA baharu.

Selain itu, promosi segera Rodriguez ke liga besar adalah alasan untuk peminat Mariners meraikannya. Jangkaan mengelilingi kelab itu telah meningkat dengan cepat dalam beberapa tahun kebelakangan ini, disebabkan oleh musim 90 kemenangan tahun lalu dan sistem ladang yang dibanggakan yang diketuai oleh pemadang tengah Hari Pembukaan baharu mereka. Harapan kedua-dua pasukan dan peminat adalah bahawa Rodriguez boleh memainkan peranan penting dalam menyekat apa yang telah menjadi kemarau playoff paling lama bukan sahaja di MLB tetapi di NBA, NFL dan NHL. Kali terakhir Mariners mara ke playoff, Rodriguez belum lagi menyambut hari lahirnya yang pertama. Jika Mariners benar-benar menembusi besbol Oktober tahun ini, terdapat peluang yang baik bahawa Rodriguez akan memainkan peranan yang besar — ​​tetapi buat masa ini, peminat hanya boleh berharap untuk mendapatkan pandangan pertama mereka pada asas francais yang berpotensi hanya lebih 72 jam dari sekarang .

Hector Gomez dari Z101 Deportes mula-mula melaporkan berita itu beberapa minit sebelum pengumuman rasmi Seattle (pautan Twitter).

Foto ihsan USA Today Sports Images.We would like to give thanks to the author of this short article for this awesome material

Julio Rodriguez Menjadi Senarai Hari Pembukaan Mariners


Take a look at our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/