Jurulatih baharu Buccaneers Todd Bowles tidak akan takut untuk bercakap kesalahan dengan Tom Brady

TAMPA, Fla. — Todd Bowles mendapat laluan di NFL di bahagian pertahanan bola.

Dia tidak takut untuk bercakap yang menyakitkan hati.

Ketua jurulatih baharu Tampa Bay Buccaneers tidak akan segan berkongsi ideanya dengan penyelaras yang menyinggung perasaan Byron Leftwich dan quarterback Tom Brady.

“Saya ketua jurulatih. Saya boleh melakukan apa sahaja yang saya mahu,” kata Bowles pada Khamis, sehari selepas mengambil alih kerana Bruce Arians berpindah ke peranan pejabat hadapan. “Saya tidak akan memanggil sandiwara. Saya faham bahawa. Tetapi saya mempunyai input tentang bagaimana pertahanan cuba menyerang mereka. Saya mempunyai input tentang situasi tertentu yang berlaku pada separuh masa, dua minit atau ketiga atau pergi atau tidak dan jenis perkara itu. Itu tugas saya dan saya mempunyai kebebasan untuk melakukannya. Pada masa yang sama, saya sangat memahami dan menghormati Byron dan Tom dan mereka tahu itu. Saya fikir kami bermula dengan baik dari sudut komunikasi dan kami hanya perlu terus membina.”

Bowles mendapat peluang kedua selepas bermain 24-40 dalam empat musim dengan New York Jets dari 2015 hingga 2018. Dia juga merupakan ketua jurulatih sementara di Miami untuk tiga perlawanan pada 2011. Dia hanya menjadi minoriti ke-12 yang mendapat bimbingan ketua kedua peluang sejak 1963, menurut data dalam Laporan Kepelbagaian dan Kemasukan 2022 NFL.

Todd Bowles
Imej Getty

“Apabila saya mula-mula bermula di New York, anda cuba melakukan sesuatu dengan cara yang betul dan anda tidak melakukannya dengan cara anda, anda akhirnya menyesal. Jadi saya akan melakukannya dengan cara saya,” kata Bowles.

Arian menyertai Bowles pada sidang akhbar pengenalannya dan mengetahui bahawa Buccaneers akan melantiknya ke dalam Cincin Kehormatan pasukan musim ini. Brady juga turut hadir.

Arian, yang berusia 70 tahun tahun ini, berkata keputusannya untuk berundur sebagai jurulatih adalah mengenai “penggantian” dan memastikan dia menyerahkan pasukan kepada Bowles dengan peluang untuk berjaya. Apabila Brady tidak bersara pada 13 Mac, Arian menyedari masanya tepat.

“Penggantian adalah sangat penting bagi saya,” kata Arians. “Ini adalah impian saya sejak sekian lama. Lelaki yang mengenali saya, mereka tahu saya mahu salah seorang daripada lelaki saya mengambil alih.”

Arian menolak laporan tentang pergeseran dengan Brady, mengatakan ia “tidak boleh jauh dari kebenaran.”

Bowles dan Arian mempunyai hubungan yang lebih daripada 40 tahun. Bowles bermain keselamatan untuk Arians di Temple pada 1980-an dan merupakan penyelaras pertahanan pada kakitangan Arian di Arizona sebelum menyertainya di Tampa.

“Dia adalah tokoh kejurulatihan dan bapa yang paling berpengaruh yang pernah saya miliki dalam liga ini,” kata Bowles, sambil menambah bahawa ia adalah perasaan pahit apabila dia mendapat berita daripada Arians.

Bowles menjelaskan dia mempunyai personaliti yang berbeza daripada Arian.

“Satu-satunya perkara yang kita ada persamaan ialah kepala botak kita,” kata Bowles. “Dia merokok, saya tidak. Dia minum, saya tidak. Jadi, kami tidak pernah bergaduh antara satu sama lain.”

Arian mengetuai Buccaneers merangkul gelaran Super Bowl kedua mereka pada tahun 2020 dan gelaran NFC South pada tahun 2021. Dengan kembalinya Brady, Bowles mengambil alih pasukan yang mempunyai aspirasi kejuaraan.

“Pemain yang baik menghasilkan jurulatih yang baik supaya anda sentiasa mahu mempunyai pemain yang baik,” kata Bowles. “Saya tidak akan meminta maaf kerana mewarisi pasukan berbakat. Saya kurang berjaya dengan pasukan. Ia berbeza dengan fakta bahawa saya tidak fikir saya boleh pergi ke dalam ini cuba menjadi Bruce. Saya akan gagal teruk jika saya mencuba. … Saya boleh menjadi saya.

“Saya memahami banyak perkara yang saya pelajari daripada pengalaman bimbingan saya, terutamanya daripadanya jadi saya akan mengambil pendekatan itu. Satu perkara yang saya tahu ialah saya tahu saya boleh melatih pemain bola sepak tidak kira anda seorang All-Pro atau rookie. Semua pemain anda mahu dilatih dan membantu mereka menjadi lebih baik. Saya boleh membantu orang ramai menjadi lebih baik dan saya akan menggunakan pendekatan saya.”

We would love to give thanks to the author of this write-up for this outstanding content

Jurulatih baharu Buccaneers Todd Bowles tidak akan takut untuk bercakap kesalahan dengan Tom Brady


You can find our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/