Jurulatih Fins berkata Tua tidak dalam protokol gegaran

MIAMI — Ikan lumba-lumba quarterback Tua Tagovailoa tidak berada dalam protokol gegaran ketika pasukan itu bersiap sedia untuk perlawanan Khamis menentang Cincinnati Bengals, kata jurulatih Mike McDaniel pada Isnin.

Tagovailoa seketika meninggalkan kemenangan hari Ahad ke atas Buffalo Bills dan dinilai untuk gegaran otak selepas memukul belakang kepalanya di tanah semasa suku kedua. Dia tersandung semasa cuba berjoging kembali ke borak selepas permainan, mendorong Dolphins untuk menilai dia untuk gegaran di tepi dan akhirnya di bilik persalinan.

Selepas perlawanan, kedua-dua McDaniel dan Tagovailoa berkata ia adalah bahagian belakang quarterback yang menyebabkan dia tersandung, bukan kecederaan kepala. Tagovailoa berkata dia berasa seperti dia “menguatkan” punggungnya pada awal permainan dengan sneak quarterback yang direka, dan ia menyala lewat pada suku kedua.

Tagovailoa berkata dia melepasi protokol gegaran yang dimandatkan liga pada separuh masa dan dibenarkan kembali bermain.

Walaupun komen Tagovailoa dan McDaniel, Persatuan Pemain NFL memberitahu NFL ia mahu semakan protokol gegaran liga kerana kembali pantas Tagovailoa ke permainan. Bercakap kepada pemberita petang Isnin, McDaniel berkata Dolphins akan mematuhi mana-mana penyiasatan liga dan menegaskan bahawa dia tidak akan membenarkan quarterbacknya diletakkan dalam bahaya “jika terdapat sebarang bendera merah.”

“Satu perkara yang pemain kami lebih tahu daripada sesiapa ialah ada perkara tertentu yang saya sangat sensitif — saya dipanggil emosi dari semasa ke semasa — dan salah satu perkara itu ialah kesihatan pemain,” katanya. “Saya tidak main-main dengan perkara itu sama sekali. Tua agak marah dengan saya dalam permainan kerana dia tahu apa yang menyakitkan dan tidak faham mengapa orang terus bercakap dengannya tentang apa yang kami bincangkan dengannya. Saya rasa menonton tayangan ulang. , dia mungkin boleh.

“Tunjang kepentingan untuk semua itu ialah keselamatan pemain — itulah sebabnya protokol ditetapkan. Kami gembira untuk mematuhi dan saya berasa baik tentang keseluruhan proses itu, sungguh.”

McDaniel juga berkata pada hari Isnin bahawa Tagovailoa sakit, seperti yang dijangkakan, dan berhadapan dengan sakit buku lali serta sakit belakang akibat permainan.

Dia tidak melakukan satu cara atau yang lain sejauh ketersediaan Tagovailoa untuk perlawanan Khamis tetapi mengatakan mereka masih memperoleh maklumat dan akan bersedia untuk sebarang senario.

“Ini kali pertama saya bermain malam Khamis dengan Tua, jadi saya tidak menganggap apa-apa,” katanya. “Setakat saya boleh mengakses bola kristal saya — ia rosak sekarang. Itulah salah satu sebab mengapa anda mempunyai senarai orang yang berkebolehan, itulah sebabnya kami membawa Teddy [Bridgewater] di sini dan merangka Skylar [Thompson]. Anda perlu bersedia untuk jenis pelarasan ini. Sama seperti Teddy telah bersedia dalam permainan, kami akan bersedia untuk apa sahaja yang perlu kami hadapi untuk bergerak ke hadapan.

“Perlawanan malam Khamis ini, anda hanya cuba melakukan yang terbaik yang anda boleh. Kami cuba mendapatkan maklumat secepat mungkin dan kami akan bekerja dengan lancar daripada itu. Sekarang ini, bukan sahaja Tua, tetapi terdapat ramai pemain bahawa kami akan menyesuaikan diri dengan segera, melihat sama ada mereka boleh mengubahnya dan memberikan percutian yang sihat pada hari Khamis.”

Dolphins tidak berlatih pada hari Isnin tetapi menganggarkan bahawa Tagovailoa tidak akan mengambil bahagian dalam laporan kecederaan mereka.

Tagovailoa pada masa ini merupakan pelumba kedua utama NFL dan menduduki tempat kedua dalam ela setiap percubaan dan pertama dalam QBR. Dia menamatkan perlawanan hari Ahad dengan 186 ela hantaran dan satu touchdown pada 13 daripada 17 hantaran.

We would like to say thanks to the writer of this write-up for this awesome content

Jurulatih Fins berkata Tua tidak dalam protokol gegaran


You can find our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/