Kari: Dipanggil Perak berikutan hukuman Sarver

SAN FRANCISCO — Bintang Golden State Warriors Stephen Currybercakap secara terbuka mengenai perkara Robert Sarver buat kali pertama pada hari Ahad, berkata dia mengadakan perbualan peribadi dengan pesuruhjaya Adam Silver berhubung hukuman yang dijatuhkan oleh liga kepada Phoenix Suns dan Merkuri pemilik.

“(Saya) mendapat pandangan (Perak) tentang keputusan dan, saya rasa, mekanisme yang dia perlu campur tangan dan menjatuhkan hukuman yang setimpal dengan tindakan yang kami semua bertindak balas dan mewakili liga secara keseluruhan dan melindunginya. integriti liga dan standard yang kami tetapkan daripada pegawai eksekutif, pemilikan, sehinggalah ke pemain,” kata Curry semasa menangani situasi itu semasa hari media Warriors. “Perlu ada standard mengenai perkara yang boleh diterima dan apa yang tidak.”

NBA mengumumkan pada 13 September bahawa Sarver akan digantung selama setahun dan didenda $10 juta selepas penyiasatan bebas mendapati bahawa dia menggunakan perkataan N sekurang-kurangnya lima kali “semasa menceritakan kenyataan orang lain” dan juga terlibat dalam “kejadian”. kelakuan tidak saksama terhadap pekerja wanita,” termasuk “komen berkaitan seks” dan komen yang tidak sesuai pada penampilan pekerja. NBA menugaskan penyiasatan susulan kisah ESPN pada November 2021 yang memperincikan dakwaan perkauman dan misoginis selama 17 tahun Sarver sebagai pemilik.

Pengumuman NBA telah disambut dengan tindak balas, sebagai LeBron James, Chris Paul, Draymond Green dan yang lain bersuara dan mengatakan hukuman itu tidak cukup berat. PayPal, penaja tampalan jersi Suns, mengancam untuk tidak memperbaharui perkongsian mereka dengan pasukan jika Sarver kekal sebagai pemilik. Dan pemilik minoriti Suns, Jahm Najafi, pemegang kepentingan kedua terbesar pasukan itu, menggesa Sarver meletak jawatan.

Hanya lebih seminggu selepas penggantungannya dijatuhkan, Sarver mengumumkan dia memulakan proses untuk menjual kedua-dua Suns dan Mercury.

“Saya fikir keputusan itu adalah apa yang sepatutnya berlaku,” kata Curry. “Sejujurnya, saya fikir dengan hukuman yang dijatuhkan, ia akan berlarutan sedikit lagi, tetapi saya gembira kami sampai ke tahap di mana diharapkan pasukan akan dijual lebih cepat daripada kemudian dan boleh bergerak dengan mengetahui di situlah sepatutnya.”

Dalam sebuah wawancara dengan Majalah Rolling Stone yang diterbitkan awal bulan ini, Curry menyatakan kekesalan kerana tidak mengambil sikap awam dan memboikot perlawanan playoff 2014 menentang Clippers yang menyusuli penerbitan rakaman audio di mana pemilik Clippers ketika itu Donald Sterling membuat kenyataan berbaur perkauman — akhirnya membawa kepada larangan seumur hidup. daripada liga.

Curry memuji James, Paul dan Green, rakan sepasukannya di Warriors, kerana menggunakan platform awam mereka untuk bercakap mengenai Sarver, dan juga menyatakan penghargaan kepada Silver kerana menjawab panggilannya.

“Pemain teratas yang mempunyai kepentingan dalam melindungi liga juga, semua perkara itu penting, dan anda mahu mendapat respons dan reaksi pantas terhadap perkara seperti itu,” kata Curry.

Selepas penggantungan Sarver dijatuhkan, tetapi sebelum dia mengumumkan hasratnya untuk menjual, Green merekodkan episod podcast selama 25 minit di mana dia menyeru pemilik NBA untuk mengadakan undian untuk menamatkan kedudukan Sarver sebagai pemilik Suns.

“Anda tahu, jika ini dikawal oleh undian, maka mengapa tidak ada undian,” kata Green Ahad pada hari media Warriors, menjelaskan proses pemikiran yang dia ada semasa podcastnya. “Ia adalah kesalahan 100 peratus boleh dibakar. Ia 100 peratus boleh dipaksa — untuk memaksa jenis acara jualan. Jadi mengapa tidak ada undian jika itu yang perlu berlaku?”

“Saya sangat gembira melihat dia menjual pasukan kerana saya fikir itu betul,” sambung Green. “Apabila anda melihat beberapa perkara yang menyebabkan orang ramai menghadapi masalah, saya fikir ia berada di bawah bot yang sama. Dan kita semua adalah sebahagian daripada liga ini, dan tidak ada orang yang lebih besar daripada liga. Jika itu berlaku bagi kami sebagai pemain, itu berlaku secara menyeluruh. Kami semua masih sebahagian daripada liga, tidak kira di tahap mana pun anda berada.”

We want to give thanks to the writer of this article for this remarkable material

Kari: Dipanggil Perak berikutan hukuman Sarver


You can find our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/