Ke mana perginya Warriors? Kejatuhan kepada Celtics boleh mencetuskan perubahan oleh Steve Kerr

BOSTON — Untuk tiga suku pertama perlawanan Golden State Warriors menentang Boston Celtics pada Khamis, Stephen Curry dan syarikat kelihatan seperti mereka sendiri. Jurulatih Steve Kerr berkata mereka kelihatan seperti pasukan kejuaraan.

Tetapi kemudian, pada suku keempat dan melalui masa lebih masa, semua yang mereka kumpulkan terbongkar … sekali lagi.

Dan kini selepas kekalahan 121-118 kepada Celtics, Warriors berada di kedudukan 22-23 separuh musim dan hanya 5-18 di atas padang.

“Kami mampu, tetapi ia adalah soal pelaksanaan dan dapat mengekalkannya,” kata Curry. “Ada satu lagi tahap yang belum kami capai [to] dari segi menyusun 48 minit penuh.”

Warriors berada dalam mod carian lengkap. Mereka telah sepanjang musim. Dan setakat ini, mereka hampir tidak menemui apa-apa.

Mereka tidak panik atau menunjukkan kebimbangan yang besar, sekurang-kurangnya secara terbuka. Klay Thompson sedang berehat pemikiran mereka yang telah lama diterima pakai: Jika kami berjaya mara ke playoff dengan sihat, kami boleh menewaskan sesiapa sahaja.

Pada tahap tertentu, mereka masih percaya ini benar. Tetapi terdapat juga pemahaman bahawa musim ini tidak seperti musim lain.

“Tahun lepas [we] bermula 18-2, kami mempunyai beberapa masalah yang sukar tetapi sekurang-kurangnya anda mempunyai segmen musim ini yang anda boleh katakan kami telah memikirkannya,” kata Curry selepas Golden State tewas kepada Chicago Bulls pada 15 Januari. “Kami mungkin telah satu atau dua perlawanan, tetapi kami tidak mempunyai masalah di mana secara konsisten kami boleh mengatakan kami telah memikirkannya. Anda akan kalah dalam perlawanan dari semasa ke semasa… Tetapi kebanyakannya adalah disebabkan oleh diri sendiri atau tidak dapat membuktikan kami mempunyai identiti yang kami perlukan.”

Golden State boleh memfailkan perlawanannya menentang Celtics di bawah payung yang diperkatakan oleh Curry.

Bagi sebahagian besar larian dinasti mereka sepanjang 10 tahun yang lalu, Warriors terkenal dengan suku ketiga yang besar. Mereka mengkonfigurasi versi berbeza untuk menutup barisan bola kecil yang mereka namakan “barisan kematian.” Slogan “Kekuatan Dalam Bilangan” diperoleh dengan baik.

Tetapi musim ini, semuanya kelihatan tidak sesuai.

Perlawanan hari Khamis di Boston menyaksikan satu daripada suku ketiga mereka yang lebih baik dalam beberapa ketika, tetapi mereka tidak dapat menutup pintu dengan kuat. Bangku simpanan mereka tidak begitu produktif seperti musim lalu.

“Mesti ada rasa mendesak tetapi saya tidak fikir kami bermain seperti itu… Jika anda tidak mempunyai tahap kesegeraan yang konsisten maka anda akan kalah,” Draymond Green berkata selepas kekalahan mereka di Chicago.

Dia menyambung: “Saya fikir perkara itu [where we’ll turn a corner] akan datang, tetapi anda perlu membina ke arah itu. Anda tidak boleh mengambil dua langkah ke hadapan, atau tiga langkah ke belakang. Ia mestilah binaan berterusan … binaan berterusan itu belum bermula.”

Golden State jauh daripada pasukan pertama dengan aspirasi kejuaraan untuk berada di peringkat pertengahan musim ini. Hanya setahun yang lalu, Celtics mendapati diri mereka dengan rekod 25-25 melalui 50 perlawanan.

Selepas tewas kepada Atlanta Hawks pada 28 Januari, Celtics meneruskan sembilan kemenangan berturut-turut. Mereka hanya tewas enam perlawanan sepanjang baki musim biasa dalam perjalanan ke Pusingan Akhir NBA.

The Warriors kini akan melihat untuk mengikuti skrip yang serupa, dan satu skrip yang mereka kenali dengan diri mereka sendiri.

Dua musim lalu tanpa Thompson, Golden State berlegar sekitar .500 sebelum memenangi 15 daripada 20 perlawanan terakhir mereka, akhirnya tewas dalam kejohanan play-in.

Warriors tidak menyatakan dengan tepat apa yang menghalang mereka. Mereka telah mengatakan bahawa mereka tidak tahu mengapa mereka tidak dapat melakukan permainan yang baik — atau bahkan beberapa siri keputusan yang baik, dalam beberapa kes — bersama-sama.

Kerr mengambil langkah pertama dalam usaha mencari cetusan semangat untuk pasukannya dengan menukar kesebelasan utamanya menentang Celtics, sesuatu yang dia katakan dia akan kekalkan buat masa ini. Jordan Pool bermula di tempat Kevon Looneymenyertai Thompson, Andrew WigginsKari dan Hijau.

“Kami melepasi titik separuh jalan dan kami .500. Mari cuba sesuatu yang berbeza,” kata Kerr.

Masih ada masa untuk Warriors mencari diri mereka sendiri. Dan, walaupun Curry berkata mereka tidak boleh berpuas hati dan mengharapkan segala-galanya akan tiba-tiba, terdapat tahap keselesaan berdasarkan pengalaman mereka.

Dan itulah yang menghalang mereka daripada bimbang.

“Kami mempunyai kumpulan teras yang telah memenangi gelaran,” kata Kerr. “Saya mempunyai kepercayaan yang besar terhadap semua lelaki itu. Mereka telah melalui segala-galanya bersama-sama dan mereka telah mencapai kejayaan yang hebat. Ia adalah satu perjalanan yang panjang untuk mengharungi musim NBA … ia tidak mudah. ​​Tetapi saya tidak ragu bahawa kami telah cukup. Dan mereka tahu bagaimana untuk menyelesaikannya.”We would love to thank the writer of this article for this awesome content

Ke mana perginya Warriors? Kejatuhan kepada Celtics boleh mencetuskan perubahan oleh Steve Kerr


Visit our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/