Kedudukan Kuasa: Perlumbaan untuk No. 1 diperketatkan

Dengan April di cermin spion, beberapa pasukan tidak membuang masa membuat keputusan mereka untuk ketuanan Liga Utama — tetapi banyak yang lain melonjak apabila kita beralih ke Mei.

Jadi mari kita lihat pada Kedudukan Kuasa edisi keempat kami untuk musim 2022, yang menampilkan kesesakan di bahagian atas, serta beberapa lompatan dan penurunan yang besar dari minggu lepas.

Begini cara pengundi kami menyenaraikan 30 kelab, dari atas ke bawah.

Lompatan terbesar: The Angels, Marlins dan Twins masing-masing membuat lonjakan yang ketara minggu ini, melonjak lapan anak tangga setiap satu. Halos AL-West yang mendahului memecahkan 10 teratas, dari No. 17 ke No. 9, manakala Miami melonjak dari No. 21 ke No. 13 dan Minnesota mengikutinya dengan pergi dari No. 22 ke No. 14. The Angels telah memenangi tujuh daripada lapan, manakala Marlins baru sahaja memenanginya tujuh kemenangan berturut-turut snap pada hari Ahad. The Twins, sementara itu, telah mencipta kemenangan dalam sembilan daripada 10 terakhir mereka untuk membuka pendahuluan tiga perlawanan di AL Central.

Penurunan terbesar: Cardinals turun lima anak tangga ketika mereka meneruskan perjalanan mereka pada permulaan rollercoaster hingga 2022. Seminggu selepas membuat lonjakan terbesar dalam ranking ini dengan berpindah dari No. 10 ke No. 5, Cards bergerak kembali ke No. 10 selepas 3-4 pada homestand tujuh perlawanan yang termasuk menjatuhkan dua daripada tiga kepada Mets dan membelah set empat permainan dengan D-backs.

1. Dodgers (minggu lepas: 1)
Los Angeles mengekalkan pegangannya di tempat teratas — tetapi ia adalah perlumbaan yang sangat ketat. Selepas menjadi No. 1 sebulat suara dalam setiap undian setakat musim ini, Dodgers hanya menerima empat daripada sembilan undian tempat pertama kali ini, kerana Yankees juga menerima empat undian dan Mets menerima satu lagi. Secara keseluruhannya, Dodgers — yang mengetuai Majors dengan perbezaan larian +47 — menerima kedudukan purata yang mencapai 2.2, mengenepikan Mets (2.3) dan Yankees (2.4) secara tipis.

2. Mets (3)
The Mets menyediakan salah satu sorotan utama musim muda pada hari Jumaat, apabila lima pitcher digabungkan untuk melontar hanya no-hitter kedua dalam sejarah francais. Itu menetapkan nada untuk siri di mana mereka mengambil dua daripada tiga daripada saingan Phillies, sejurus selepas mengambil dua daripada tiga daripada Kad. Secara keseluruhan, ERA 2.99 Mets menduduki tempat ketiga dalam Majors, manakala mereka juga telah menjaringkan larian keempat terbanyak dan mendahului semua pasukan dengan peratusan .344 di pangkalan.

3. Yankees (7)
Kemenangan sembilan perlawanan berturut-turut Yankees sudah cukup untuk melonjakkan mereka empat anak tangga ke No. 3 — tetapi mereka juga menerima jumlah undian tempat pertama yang sama seperti Dodgers. Mereka juga menerima trio undian tempat keempat, akhirnya meletakkan Bronx Bombers di belakang saingan Mets. Yanks mencatat purata 8.0 larian setiap perlawanan minggu ini sambil mengatasi lawan mereka 48-21 untuk menjalankan perbezaan larian keseluruhan mereka kepada +41 — kedua terbaik dalam Majors.

4. Blue Jays (2)
Walaupun Blue Jays kehilangan beberapa tempat minggu ini, ia lebih disebabkan oleh pasukan lain yang bermain dengan baik daripada apa-apa yang dilakukan oleh Toronto. Lagipun, Blue Jays mengambil tiga daripada empat daripada Red Sox, kemudian memenangi dua daripada tiga menentang Astros. Walaupun begitu, Toronto akan mempunyai peluang untuk naik semula minggu ini, kerana kelab itu menjadi tuan rumah New York pada hari Isnin untuk memulakan pertarungan tiga perlawanan AL East menentang Yankees di tempat pertama. Blue Jays dan Yankees terikat di atas papan pendahulu MLB dengan 31 homer setiap satu.

5. Gergasi (4)
Ia adalah minggu yang sukar untuk Giants, walaupun bermain di sekitar sepasang hari cuti. Mereka membahagikan set dua perlawanan dengan A, kemudian menjatuhkan dua daripada tiga menentang Nationals tempat terakhir sambil membenarkan 28 larian dalam tiga pertandingan tersebut. Namun, San Francisco mempunyai salah satu kelab serba terbaik dalam Majors, menduduki tempat pertama dalam larian setiap perlawanan (5.0) dan kelima dalam pasukan ERA (3.06) — walaupun selepas kemunduran hujung minggu ini.

Selebihnya bidang 30:

6. Pembuat bir (9)
7. Padres (8)
8. Sinar (6)
9. Malaikat (17)
10. Kardinal (5)
11. Berani (11)
12. Pelaut (10)
13. Marlins (21)
14. Kembar (22)
15. Astros (12)
16. White Sox (13)
17. Rockies (15)
18. Red Sox (14)
19. Phillies (18)
20. Penjaga (16)
21. Cubs (20)
22. Harimau (19)
23. Olahraga (23)
24. D-backs (29)
25. Diraja (24)
26. Renjer (27)
27. Lanun (25)
28. Warganegara (26)
29. Orioles (28)
30. Merah (30)

Pengundi: Alyson Footer, Anthony Castrovince, Paul Casella, Mark Feinsand, Nathalie Alonso, Mike Petriello, Sarah Langs, Andrew Simon, David Venn, Brett Blueweiss

We would love to say thanks to the author of this write-up for this outstanding content

Kedudukan Kuasa: Perlumbaan untuk No. 1 diperketatkan


Check out our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/