Kedudukan Playoff Bola Sepak Kolej: Tennessee, Ohio State, Georgia, Clemson terbuka 1-4 dalam 25 teratas

Edisi pertama Kedudukan Playoff Bola Sepak Kolej telah dikeluarkan pada malam Selasa dengan Tennessee yang tidak terkalahkan ditempatkan di tempat No. 1 dalam padang empat pasukan. Melangkah ke permulaan yang dominan untuk musim 2022 dengan kemenangan ke atas Alabama sudah ada dalam resume mereka, Sukarelawan menduduki slot teratas sambil membuat penampilan sulung mereka dalam Kedudukan CFP ketika playoff membuka musim kesembilan kewujudannya.

Semua kecuali satu pasukan menduduki tempat No. 1 dalam Kedudukan CFP awal musim akhirnya mencapai playoff empat pasukan (Negeri Mississippi, 2014).

Pasukan yang belum tewas melengkapkan baki empat teratas dengan Ohio State, penyandang juara kebangsaan Georgia dan Clemson mengisi tiga tempat seterusnya. Bulldogs, yang sedang berusaha untuk menjadi juara berturut-turut pertama dalam satu dekad, menghadapi Vols dalam perlawanan No. 1 lawan No. 3 pada jam 3:30 petang ET pada hari Sabtu dalam SEC pada CBS Game of the Minggu.

Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan CFP Boo Corrigan, pengarah olahraga di NC State, memetik “sifat letupan kesalahan mereka” sebagai sebab Ohio State menduduki tempat ke-2 di hadapan Georgia.

Tepat di belakang empat itu kerana dua yang pertama keluar dari padang playoff adalah Michigan yang tidak terkalahkan dan satu kekalahan Alabama.

Kejutan utama bagi kebanyakan yang berada di kedudukan teratas ialah Crimson Tide, yang kemenangan tandatangannya melalui lapan perlawanan adalah kemenangan satu mata ke atas Texas No. 24 sekarang. Mereka mendahului TCU yang tidak terkalahkan, yang mempunyai kemenangan ke atas No. 13 Kansas State dan No. 18 Oklahoma State tanpa kehilangan pada resumenya. The Tigers berada di hadapan Wolverines adalah sama di luar jangkaan, walaupun jadual tanpa persidangan Michigan yang lemah adalah sebab yang mungkin untuk kedudukannya.

“Kami sedang mencari pasukan yang seimbang, serangan dan pertahanan, dan [TCU] telah ketinggalan dalam beberapa perlawanan. Mereka telah dapat kembali dan memenangi perlawanan tersebut. Tetapi apabila anda melihat Alabama — dalam kemenangan menentang Mississippi State, di Arkansas, di Texas dan jelas sekali kehilangan tiga mata di Tennessee — sebagai jawatankuasa, kami memutuskan untuk pergi ke Alabama No. 6 dan TCU No. 7,” jelas Corrigan.

Tidak seperti musim lepas apabila Cincinnati dibuka di No. 6 dalam Kedudukan CFP dan akhirnya menjadi pasukan Kumpulan Lima pertama yang mencapai playoff, program Kumpulan Lima tertinggi dalam ranking ini ialah Tulane di No. 19. Itu tidak akan mewujudkan senario di mana Gelombang Hijau boleh mara ke playoff, tetapi dalam medan 12 pasukan yang diperluaskan yang akan diperkenalkan tidak lama lagi, Tulane akan berada di kedudukan terdepan untuk mendapatkan tawaran sebagai juara Kumpulan Lima yang berpotensi menduduki ranking tertinggi.

Mari kita lihat keseluruhan Kedudukan CFP 25 teratas. Semak analisis oleh pakar mangkuk Jerry Palm, yang akan ditambah di bawah tidak lama lagi.

Kedudukan Playoff Bola Sepak Kolej, 1 Nov

 1. Tennessee (8-0)
 2. Negeri Ohio (8-0)
 3. Georgia (8-0)
 4. Clemson (8-0)
 5. Michigan (8-0)
 6. Alabama (7-1)
 7. TCU (8-0)
 8. Oregon (7-1)
 9. USC (7-1)
 10. LSU (6-2)
 11. Ole Cik (8-1)
 12. UCLA (7-1)
 13. Negeri Kansas (6-2)
 14. Utah (6-2)
 15. Negeri Penn (6-2)
 16. Illinois (7-1)
 17. Carolina Utara (7-1)
 18. Negeri Oklahoma (6-2)
 19. Tulane (7-1)
 20. Syracuse (6-2)
 21. Hutan Bangun (6-2)
 22. Negeri NC (6-2)
 23. Negeri Oregon (6-2)
 24. Texas (5-3)
 25. UCF (6-2)

Analisis oleh pakar mangkuk Jerry Palm

Walaupun tidak selaras dengan ramalan kami mengenai tujuh pasukan teratas dalam Kedudukan CFP, adalah sukar untuk mempertikaikan susunan jawatankuasa memilih untuk menempatkan pasukan tersebut. Saya merasakan tujuh pasukan itu dikumpulkan kepada dua peringkat, tiga teratas (Tennessee, Ohio State, Georgia) dan empat seterusnya (Clemson, Michigan, Alabama, TCU). Sebarang pesanan dalam kumpulan masing-masing adalah wajar.

Tennessee diberi ganjaran kerana mempunyai lebih banyak kemenangan menentang pasukan dalam ranking berbanding Ohio State atau Georgia.

Oleh itu, saya tidak terkejut melihat Alabama mendahului TCU yang tidak terkalahkan, terutamanya sejak Texas juga berada dalam ranking. Itu memberikan Crimson Tide kemenangan ke atas pasukan berperingkat, dan kekalahan mereka adalah kekalahan terbaik yang boleh dialami sesiapa sahaja sekarang.

Seseorang perlu pergi lebih jauh ke bawah senarai sebelum ada kejutan sebenar. LSU di No. 10 nampaknya sukar. The Tigers memang menewaskan Ole Miss dengan baik di tempat sendiri, tetapi mereka digerudi oleh Tennessee (juga di tempat sendiri) dan tewas kepada Negeri Florida yang tidak berperingkat. Tidak sampai No. 14 Utah sebelum ada pasukan lain yang tewas kepada lawan yang tidak berada dalam ranking ini.

Perlukan lebih banyak bola sepak kolej dalam hidup anda? Dengar di bawah dan langgan Podcast Sampul 3 di mana kami memecahkan Kedudukan Peringkat Playoff Bola Sepak Kolej untuk musim 2022.

Tidak kira di mana kedudukan pasukan minggu ini, perlu diingat bahawa perubahan akan datang. Kedudukan ini tidak bertindak seperti AP Top 25 atau Tinjauan Jurulatih. Ia adalah mungkin untuk menang dan bergerak ke bawah atau kalah dan naik ke atas (walaupun yang terakhir kurang berkemungkinan).

Ambil Illinois, sebagai contoh. Illini bermula di No. 16 tetapi mempunyai laluan yang lebih jelas ke playoff berbanding empat pasukan dua kalah di hadapan mereka. Untuk ke sana, Illinois perlu menang, yang termasuk kemenangan di Michigan pada 19 November dan satu lagi kemungkinan menentang Ohio State dalam Permainan Kejohanan Sepuluh Besar. Saya tidak mengatakan ia adalah jalan yang lebih mudah, tetapi bagaimana jawatankuasa boleh menafikan juara Sepuluh Besar 12-1 dengan kemenangan itu? Mereka tidak boleh dan mungkin tidak.

Semua yang saya baru katakan tentang Illinois akan sama benar jika ia tidak ditarafkan sekarang — dan itulah sebabnya ia tidak berbaloi untuk terlalu sibuk tentang Kedudukan CFP awal.

We want to say thanks to the writer of this short article for this incredible material

Kedudukan Playoff Bola Sepak Kolej: Tennessee, Ohio State, Georgia, Clemson terbuka 1-4 dalam 25 teratas


We have our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/