Kejohanan Akuatik Dunia FINA 2022: Pratonton Permulaan Hari 2

KEJOHANAN AKUATIK DUNIA FINA 2022

Klik di sini untuk melihat semua Pratonton Kejohanan Dunia 2022 kami.

Sesi pagi Ahad menampilkan jadual yang lebih ringan berbanding Sabtu dengan hanya lima perlawanan awal pada Hari 2 Kejohanan Dunia di Budapest, Hungary. Empat daripada acara – 100 punggung wanita, 100 punggung lelaki, 100 payudara wanita, dan 200 wanita secara percuma – mempunyai pusingan separuh akhir nanti. Pasukan kelayakan daripada saringan percuma 1500 wanita akan melangkau separuh masa dan terus ke perlawanan akhir Isnin.

Acara Pagi Hari 2:

  • Punggung 100 wanita – Prelims
  • 100 belakang lelaki – Prelims
  • Payudara 100 wanita – Prelims
  • 200 lelaki percuma – Prelims
  • 1500 wanita percuma – Prelims

Hari 2 Jalan Cerita Teratas untuk Diikuti:

  • Jarang sekali bagi tiga pemain terpantas dalam sejarah memuncak pada masa yang sama, tetapi itu berlaku baru-baru ini dalam punggung 100 wanita. Di bahagian atas senarai penyertaan ialah juara bertahan Olimpik Kaylee McKeown, yang memecahkan rekod dunia dengan 57.45 pada ujian Australia tahun lalu. Kemudian ada Kylie Massejuara dunia bertahan dua kali dari Kanada, bersama dengan Regan Smith, yang mempunyai satu-satunya renang sub-58 di dunia tahun ini dengan catatan masa Terbuka AS 57.76 daripada Ujian Berpasukan Antarabangsa April. Jika mana-mana daripada tiga raksasa itu tergelincir, bintang baru berusia 17 tahun Claire Curzan boleh menyelinap masuk dan mencuri tempat podium sebagai pemilik masa ketiga terpantas tahun ini (58.39).
  • The punggung 100 lelaki mungkin perlumbaan yang paling terkesan dengan larangan semasa ke atas perenang Rusia, yang menghalang pemenang pingat emas Olimpik Evgeny Rylov dan pemenang pingat perak Olimpik Kliment Kolesnikov daripada bertanding. Semua mata akan tertumpu Pemburu Armstrong, yang membuat penampilan sulungnya di Worlds berikutan rekod dunianya baru-baru ini dalam 50 pasukan di ujian AS. Rakan Amerika Ryan Murphy akan cuba membalas dendam naib juaranya kepada Armstrong dalam kelompok 100 pada pertemuan yang sama manakala pemegang rekod Itali Thomas Ceccon juga akan cuba mengambil kesempatan atas ketiadaan Rusia di sini.
  • The payudara 100 wanita diketuai oleh dua perenang yang ingin melantun semula berikutan persembahan mengecewakan musim panas lalu di Tokyo. Pemegang rekod dunia dan juara bertahan dua kali dunia Lilly King mengambil gangsa Olimpik di belakang rakan Amerika Lydia Jacoby, yang tidak layak untuk acara itu tahun ini. Cabaran paling sukar King mungkin datang dari Jepun Reona Aokiyang mempunyai masa terpantas di dunia tahun ini (1:05.19), lebih dua saat lebih pantas daripada tempat ke-19nya di Sukan Olimpik Tokyo.
  • A bertindan 200 lelaki percuma padang menjadi kurang sesak apabila Great Britain Duncan Scott digugurkan kerana kesukaran latihan pasca COVID-19, tetapi ia masih perlumbaan terbuka luas. Kieran Smith1:45.25 daripada ujian AS menduduki tempat terpantas di dunia tahun ini. Remaja Afrika Selatan Matt Sates telah sebak berikutan keputusannya untuk menjadi pro, mengalahkan juara Olimpik Tom Dean di perhentian Jelajah Mare Nostrum baru-baru ini di Barcelona dengan 1:45.91 terbaik peribadi. Seorang lagi pelumba muda untuk ditonton ialah remaja Romania David Popovici, yang terlepas pingat Olimpik dengan hanya .02 saat di Tokyo. Kini berusia 17 tahun, Popovici boleh membuat percikan di Dunia pertamanya walaupun masa terbaik musim 1:46.28 datang ke Budapest.
  • Tidak seperti lambungan sebelum ini, terdapat sedikit keraguan tentang perlumbaan terakhir sesi pagi Ahad, iaitu 1500 wanita percuma. Persoalannya bukan sama ada superstar Katie Ledecky akan menang, tetapi dengan berapa banyak. Dia mempunyai 12 kali terpantas dalam sejarah acara itu dan 18.4 saat lebih pantas daripada wanita lain dalam sejarah. Walaupun dia tidak berada di bawah 15:30 sejak Mac 2020, 15:38.99 daripada ujian AS April masih yang terpantas di dunia dengan margin 12 saat. Pertempuran untuk angka perak menjadi satu yang menarik antara bintang jarak yang akan datang Katie Grimes dan Lani Pallisterkedua-duanya mencatat rekod terbaik peribadi pada percubaan.

We want to say thanks to the writer of this article for this incredible material

Kejohanan Akuatik Dunia FINA 2022: Pratonton Permulaan Hari 2


We have our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/