Kemas kini kecederaan Ja Morant: Bintang Grizzlies diragui untuk kembali semasa playoff dengan lebam tulang di lutut kanan

Memphis Grizzlies pengawal mata Ja Morant diragui untuk kembali semasa playoff, kerana MRI mendedahkan lebam tulang di lutut kanannya, pasukan itu mengumumkan pada hari Selasa. Morant cedera pada lututnya pada separuh masa kedua kekalahan Permainan 3 Sabtu kepada pasukan Pahlawan Negeri Emas dan tidak bermain dalam Game 4 pada hari Isnin.

Morant terlepas sembilan perlawanan kerana kecederaan lutut kanan pada Mac. Pada 24 April, dua minggu sebelum Permainan 4 siri Warriors, Morant berkata bahawa dia tidak 100 peratus sihat. Ini selepas Permainan 4 siri Memphis menentang Minnesota Timberwolves, perlawanan kelima Morant sejak kembali daripada kecederaan yang mengetepikan dia selama lebih dua minggu.

Jurulatih Memphis Taylor Jenkins berkata bahawa kecederaan ini berlaku apabila Warriors mengawal Jordan Pool “ditarik” lutut Morant apabila kelihatan meleret untuk mendapatkan bola. Ia berlaku dengan baki 6:19 pada suku keempat, dan Morant keluar dari permainan selepas itu.

Morant tweet selepas permainan bahawa Poole “memecahkan kod,” tetapi segera memadamkannya. Ia merujuk kepada petikan jurulatih Warriors Steve Kerr mengenai sayap Grizzlies Dillon Brooksyang digantung perlawanan untuk Permainan 3 selepas melakukan kekasaran terang-terangan terhadap pengawal Warriors Gary Payton II dalam Permainan 2, yang mengalami patah siku pada permainan. Semasa Brooks digantung permainan kerana bahagiannya dalam kecederaan Payton, Poole melakukannya tidak menghadapi sebarang hukuman daripada liga.

Pengawal pahlawan Klay Thompson tidak berpuas hati dengan implikasi bahawa Poole harus dipersalahkan atas kecederaan Morant. “Saya, secara peribadi. Saya telah melalui kecederaan lutut yang sukar,” kata Thompson. “Dan saya tidak fikir ada niat jahat dari Jordan. Saya tidak fikir dia cukup kuat untuk menjejaskan lutut seseorang. Tetapi kami tidak di luar sana cuba mencederakan orang atau cuba memukul orang di belakang kepala. pada waktu rehat yang cepat. Kami bermain permainan dengan cara yang betul.”

Morant cemerlang dalam tiga perlawanan menentang Golden State, dengan purata 38.3 mata pada 62.3 peratus pukulan benar, ditambah 8.3 bantuan, 6.7 lantunan dan 3.0 mencuri, dengan kadar penggunaan 34.5 peratus. Jika ini adalah penghujung perlawanan playoffnya, maka dia purata 27.1 mata, 9.8 bantuan, 8.0 lantunan dan 2.0 mencuri dalam sembilan perlawanan menentang Timberwolves dan Warriors, dengan peratusan menembak sebenar 54.9 peratus dan kadar penggunaan 30.4 peratus.

Memphis terkenal menang 20-5 tanpa Morant pada musim biasa, membolehkan pasukan itu memperoleh pilihan No. 2 dalam Persidangan Barat. Ia mendahului untuk kebanyakan Permainan 4, tetapi kehabisan tenaga, tewas 101-98 selepas dikalahkan 39-29 pada suku keempat. Tyus Jones, bermula di tempat Morant, bermain sepanjang musim 41 minit, dan Grizzlies hanya menjaringkan 94.2 mata bagi setiap 100 penguasaan, persembahan serangan terburuk mereka sejak tewas di Dallas pada 23 Januari.

Turun 3-1 dalam siri tanpa pemain francaisnya, Memphis berdepan penyingkiran di FedExForum pada hari Rabu.We want to thank the writer of this post for this outstanding material

Kemas kini kecederaan Ja Morant: Bintang Grizzlies diragui untuk kembali semasa playoff dengan lebam tulang di lutut kanan


Our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/