Kemas Kini Langsung Kentucky Derby: Rich Strike, 80-1 Long Shot, Menang dengan Kecederaan yang Mengejutkan

Bila perkataan yang diedarkan dalam talian dua minggu lalu bahawa bekas Presiden Donald J. Trump akan menghadiri pengumpulan dana $75,000 setiap orang yang dihoskan oleh PAC supernya di Kentucky Derby — di negeri asal Senator Mitch McConnell — ia adalah berita kepada eksekutif di Churchill Downs.

Walaupun begitu, untuk acara sukan yang kerap menganjurkan lebih daripada 150,000 orang, termasuk ramai ahli politik dan selebriti terkenal, penyertaan pada saat-saat akhir bukanlah sesuatu yang perlu panik.

“Ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk tetamu berprofil tinggi mengadakan acara di hartanah kami semasa Hari Derby,” kata Tonya Abeln, jurucakap Churchill Downs. “Tetapi Churchill Downs bukan penganjur acara itu. Kami menyelaras seperti yang diperlukan secara operasi untuk memastikan operasi yang selamat, lancar dan ia tidak mengganggu aktiviti tetamu lain.”

Kemunculan pada hari Sabtu datang pada saat yang sangat mencabar dalam hubungan antara Trump dan McConnell, pemimpin Republikan Senat, perkahwinan empat tahun kemudahan politik yang meletup apabila McConnell menentang usaha Trump untuk membatalkan pilihan raya 2020.

Trump, yang kuasanya diperoleh daripada keupayaannya untuk menonjolkan imej pembuat parti, nampaknya menikmati peluang untuk mengalahkan McConnell di kawasan sendiri. Pada malam Jumaat, pada perhimpunan di Ohio, Trump melontarkan penghinaan terhadap McConnell, memanggilnya “the gagak tua yang rosak.

Kedua-dua lelaki itu tidak akan bertembung, walaupun secara tidak sengaja, hujung minggu ini. McConnell, yang sering menghadiri perlumbaan, akan berada di Utah menghadiri peringatan untuk Senator Orrin Hatchkawan lamanya, kata pembantunya.

McConnell jarang terlibat dengan pengkritik, dan sering menangkis serangan dengan secara licik menerima sedikit pun. Awal minggu ini, beliau menganjurkan majlis makan tengah hari tahunan bertemakan Derby untuk senator Republikan di Washington, dan beliau memberikan botol Old Crow bourbon, satu anggukan kepada nama panggilan yang diberikan Trump.

Senarai tetamu Derby Trump tidak terbuka, tetapi hos dikatakan termasuk Pam Bondi, bekas peguam negara Florida; Richard Grenell, bekas pemangku pengarah perisikan negara; Matthew G. Whitaker, bekas pemangku peguam negara; dan Kimberly Guilfoyle, personaliti televisyen yang bertunang dengan Donald Trump Jr.

Ini merupakan tahun pilihan raya, beberapa ahli politik dijangka terkedu pada perlumbaan kuda berprofil tinggi. Gabenor Andy Beshear dari Kentucky, seorang Demokrat, mengadakan sidang akhbar di pusat media petang Sabtu. Ditanya mengenai pengumpulan dana, beliau berkata Derby itu “terbuka kepada semua orang.”

Pengumpulan dana itu akan diadakan dalam ruang yang disifatkan oleh Abeln sebagai ruang separa persendirian, kemungkinan besar di taman permainan Derby untuk orang kaya yang dipanggil Millionaire’s Row yang terletak tinggi di atas trek dan merangkumi labirin ruang eksklusif, tidak lebih daripada 8,000 -kawasan kaki persegi hanya dipanggil Rumah Agam.

Perkhidmatan Rahsia telah berkoordinasi dengan pasukan keselamatan trek. Tiada makanan luar akan dibenarkan pada acara itu, kata Abeln, sambil menambah bahawa “sesiapa sahaja yang menghadiri acara ini akan mendapat pengalaman yang sama seperti orang lain di litar lumba.”

Trump telah menghadiri Kentucky Derby pada masa lalu, dan tahun lepas, apabila Semangat Madinah diuji positif untuk bahan terlarang, dia memasukkan dirinya ke dalam perbualan kebangsaan, menggelar kuda itu sebagai “penyayang” dalam satu kenyataan.We want to say thanks to the author of this write-up for this awesome web content

Kemas Kini Langsung Kentucky Derby: Rich Strike, 80-1 Long Shot, Menang dengan Kecederaan yang Mengejutkan


You can find our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/