Kemenangan Jokic di gelanggang lewat ke atas Dubs

SAN FRANCISCO — Jordan Pool meletakkan Golden State Warriors hanya satu mata dengan baki 14 saat selepas mencuri bola dari hantaran Denver Nuggets yang malas dan meletakkannya semula.

Tetapi hanya sepersekian saat kemudian, kerana Warriors masih kembali dalam peralihan, Nikola Jokic melantun bola dengan pukulan silang — sesuatu yang diakui Jokic sebagai “risiko” selepas perlawanan.

Ia adalah satu yang dia lebih bersedia untuk mengambil selepas Tulang Hyland memusingkan bola, menuju ke baldi Poole, dan Jokic tidak melihat apa-apa selain sekumpulan jersi Warriors.

“Anak-anak saya terpaksa bersikap terbuka,” kata Jokic.

Jadi dia melontar bola sejauh 85 kaki untuk mencari bola yang terbuka luas Bruce Brown, yang melengkapkan permainan dengan dunk. Itu — dan sepasang lontaran percuma beberapa saat kemudian — memastikan kemenangan 128-123 Nuggets pada malam Jumaat.

Draymond Green berkata Warriors tidak ditangkap tidur di atas hantaran Jokic, tetapi terdapat kelemahan dalam komunikasi. Biasanya, Warriors mahu pusat mereka kembali di bawah bakul yang lain, tetapi dalam senario ini pusatnya adalah Hijau, dan dia memerangkap.

“Ia adalah kedudukan yang asing bagi pengawal kami. Pengawal tidak melindungi bakul,” kata Green. “Itu sesuatu yang saya boleh sampaikan. Saya sepatutnya memaklumkan bahawa kita perlu memastikan kita mempunyai seorang lelaki kembali, dan itu sesuatu yang boleh kita pelajari.”

Jokic menamatkan permainan dengan 26 mata pada 7 daripada 13 pukulan, 12 lantunan dan 10 bantuan — triple-double ke-77 dalam kariernya. Jokic kini mempunyai triple-double kedua terbanyak oleh pusat dalam sejarah NBA di belakang hanya Wilt Chamberlain (78).

Jokic menjaringkan atau membantu dengan 50 mata Denver, tetapi hantaran beliau yang menonjol di atas statistiknya yang lain.

“Sejujurnya, kami sudah lapan tahun bersama sekarang dan [nothing surprises me], “kata jurulatih Nuggets Michael Malone. “Begitu banyak perlawanan besar, begitu banyak detik apabila dia membuat permainan besar, permainan yang betul dan jenis permainan yang mengubah permainan. … IQnya terkeluar dari carta. Dia di luar sana bermain catur, dan ramai lelaki lain bermain dam.”

Menentang Warriors, Nuggets menjaringkan 24 mata daripada hantaran Jokic pada 10 daripada 15 pukulan, termasuk 4 daripada 7 daripada 3. Tiga daripada 10 bantuannya datang dalam peralihan, dan enam daripadanya membawa kepada penampilan terbuka.

Lima rakan sepasukan yang berbeza menjaringkan hantaran, dengan Kentavious Caldwell-Pope dan Bruce Brown mendapat manfaat paling banyak.

Caldwell-Pope merembat 3-dari-5 dari hantaran Jokic, manakala Brown melakukan 4-dari-4 yang sempurna termasuk dunk kemenangan.

Sebelum perlawanan, Malone bercakap tentang keperluan pasukannya untuk membina kimia ketika Nuggets mengalu-alukan lapan pemain baharu, termasuk Caldwell-Pope dan Brown, dan disepadukan semula Jamal Murray dan Michael Porter Jr.

Dengan pemikiran itu, Malone telah mencabar Jokic untuk membawa kepimpinannya ke peringkat seterusnya dengan bukan hanya bermain melalui teladan, tetapi dengan bersuara dan mengajar.

Tiga atau empat kali pada hari Jumaat, Malone berkata dia melihat Jokic meraih papan putih semasa tamat masa untuk menerangkan kepada rakan sepasukannya yang baru dan lebih muda di mana dia mahu mereka bermain.

“Jika anda bertanya kepada Bruce dan Kenny Pope, dari jauh mereka mungkin mengagumi pemergian Jokic daripada bermain menentangnya. Tetapi ia berbeza menonton daripada sekarang anda bersamanya,” kata Malone. “Dia menjadikan permainan begitu mudah, tetapi anda perlu bersedia.”

Nuggets menuju ke separuh masa selepas menjaringkan 70 mata dan meningkat 18 di Golden State, tetapi Warriors yang dipatenkan pada suku ketiga tergesa-gesa untuk berpasangan dengan gol keempat yang kuat meletakkan mereka dalam masa lapan dengan baki lima minit lagi.

Stephen Curry selesai dengan 34 mata pada 10-dari-22 menembak, manakala Andrew Wiggins menambah 23 mata dan lapan lantunan dan Draymond Green memperoleh 13 mata dan sembilan bantuan.

Tetapi Denver mengatasi Warriors 9-4 dalam masa cengkam untuk memastikan kemenangan mereka.

“Suku kedua kami adalah salah satu suku terbaik kami dalam masa yang lama menentang lawan yang berkualiti,” kata Malone. “Tetapi pada akhirnya, terdapat banyak perkara yang perlu kami bersihkan… Tetapi ia adalah satu kemenangan yang hebat. Kami boleh menikmatinya selama kira-kira dua setengah jam di dalam pesawat, dan kemudian malam esok kami mempunyai pembuka rumah.”

We want to say thanks to the writer of this short article for this incredible web content

Kemenangan Jokic di gelanggang lewat ke atas Dubs


You can find our social media profiles and the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/