Kemenangan ketat Mets memberikan formula Oktober yang menggoda

NEW YORK — Seseorang dapat melihat dengan jelas, semasa pelbagai tempat di Mets’ 4-3 menang mengenai Pirates pada malam Jumaat, bagaimana keadaan ini semua pada bulan Oktober. Prestasi pitching permulaan yang kuat. Larian rumah dan langgar lari. Pelari cubit Terrance Gore mencuri pangkalan di tempat penting. Edwin Díaz mengunci simpanan lima keluar.

Jika Mets berharap bukan sahaja untuk mendapat tempat playoff, tetapi juga untuk mara jauh ke playoff, mereka akan memerlukan jenis sumbangan tersebut — yang kecil, yang penting — lebih kerap daripada tidak. Dan mereka akan memerlukan mereka menentang beberapa pasukan terbaik Liga Kebangsaan.

Walaupun Pirates mungkin tidak memenuhi kelayakan itu, Pittsburgh memberikan cabaran yang cukup untuk kemenangan hari Jumaat untuk kekal kompetitif sehingga tamat, dengan beberapa saat import di Citi Field.

The Mets sudah mendahului dengan larian pada inning keempat apabila Daniel Vogelbach melangkah ke pinggan dan melancarkan homer medan bertentangan di atas pagar di tengah kiri. Ia adalah larian rumah pertama sejak 22 Ogos untuk Vogelbach, yang melakukan 54 penampilan di antara mereka.

Apabila Mets memperoleh Vogelbach dan Darin Ruf sebelum Tarikh Akhir Perdagangan 2 Ogos, mereka membayangkan mereka berdua membentuk platun yang cukup kuat untuk menyaingi beberapa pemukul yang lebih baik dalam permainan. Untuk seketika, visi mereka direalisasikan, sehingga kedua-dua Vogelbach dan Ruf jatuh ke dalam kemerosotan yang mendalam pada akhir Ogos.

Namun, baru-baru ini, Vogelbach telah muncul semula, mencatatkan tiga pukulan, dua pukulan asas tambahan dan empat RBI dalam dua perlawanan terakhirnya menentang bekas pasukannya, Pirates. Ia bukan saiz sampel yang cukup besar untuk mengisytiharkan Vogelbach, eh, kembali, tetapi ia sudah tentu cukup untuk memberi harapan kepada Mets.

“Memukul adalah sukar,” kata Vogelbach. “Saya harap saya mempunyai 20 homer dalam tempoh tiga minggu yang lalu. Anda sentiasa boleh belajar daripada yang baik, tetapi anda benar-benar boleh belajar daripada yang buruk.”

Apabila Mets bertanya Jeff McNeil untuk bermain di medan yang betul, katanya, terdapat tempoh pelarasan yang singkat — terutamanya di Citi, yang menampilkan salah satu penjajaran dinding yang unik dalam permainan. Tetapi sesiapa yang menonton McNeil pada hari Jumaat akan menghadapi masa yang sukar untuk mempercayai bahawa itu bukan kedudukan semula jadinya.

Dengan dua lelaki di pangkalan pada inning kelima permainan satu larian, Oneil Cruz memukul bola terbang tinggi yang pada mulanya tidak kelihatan ditakdirkan untuk tempat duduk, tetapi akhirnya menolak McNeil ke trek amaran. Ketika bola mengancam untuk dibawa tepat di atas kepala McNeil, dia melompat untuk memerangkapnya, melepaskan sedikit emosi seperti yang dilakukannya.

“Pada mulanya, saya fikir ia hanyalah bola terbang,” kata Cruz. “Saya melihat bahawa ia terus meneruskan perjalanan, dan kemudian serta-merta, saya seperti, ‘Oh manusia, itu mungkin akan keluar.’ Apabila saya melihat dia merampasnya, saya seperti, ‘Man, hanya sedikit lagi dan saya akan dapat mendapatkan rumah lari daripada itu.’”

Ia bukan satu-satunya tangkapan McNeil yang terkenal. Pada perlawanan akhir permainan, Cal Mitchell melakukan pukulan serupa ke kanan, di mana McNeil mempunyai masa yang agak mudah untuk menetap di bawahnya. Walaupun Díaz menyangka bola yang terakhir mungkin hilang, McNeil menepisnya tanpa masalah.

“Lapangan luar bagi saya sangat menyeronokkan,” kata McNeil, seorang baseman kedua semula jadi. “Bola pergi ke udara, saya pergi menangkapnya. Itu sahaja sebenarnya.”

Disebabkan Mets telah menghabiskan dua minggu sebelum ini bergolak antara kekalahan dan kemenangan meledak, Díaz tidak melihat peluang menyelamatkan dalam lebih daripada dua minggu apabila dia melepaskan pemula Mets, Taijuan Walker dengan satu keluar pada kelapan selepas Cruz melakukan homer dua larian. .

Díaz, yang semakin terbiasa dengan peluang menyelamatkan berbilang inning, tidak menghadapi masalah untuk baki inning itu. Tetapi pada pukulan kesembilan, selepas dia mengeluarkan laluan pendahuluan, pelari cubit Greg Allen kelihatan mencuri bes kedua. Hanya selepas berunding ulangan barulah pengadil menyedari Luis Guillorme telah menyekat pangkalan dengan kakinya, memberi dirinya masa yang cukup untuk merebut balingan Tomás Nido dan menandai Allen.

“Saya tahu jika saya memberi Guillorme peluang yang baik untuk membuat tag, ia akan menjadi sangat dekat,” kata Nido. “Saya tidak terkejut walaupun dia dapat keluar.”

Beberapa saat kemudian, Díaz mencatatkan dua perlawanan terakhir untuk menyimpulkan kemenangan kedua berturut-turut Mets, menurunkan nombor ajaib mereka untuk meraih tempat playoff kepada 5.

We would love to say thanks to the writer of this article for this amazing material

Kemenangan ketat Mets memberikan formula Oktober yang menggoda


Find here our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/