Keputusan pertarungan Errol Spence Jr. lwn Yordenis Ugas, sorotan: ‘Kebenaran’ menyatukan gelaran dengan TKO pusingan ke-10

ARLINGTON, Texas — Sekembalinya dari pemberhentian selama 14 bulan dan pembedahan pada retina yang terpisah, juara bersatu Errol Spence Jr. membuat kenyataan yang agak jelas dalam kepulangan hari Sabtu mengenai kedudukannya dalam bahagian welterweight.

Spence (28-0, 22 KO) meluaskan kawalannya sebagai pemain berkuasa pada 147 paun dengan menyatukan gelaran WBC dan IBF dengan tali pinggang WBA dari Yordenis Ugas (27-5, 12 KO) dalam TKO pusingan ke-10 yang mendebarkan miliknya. lawan permainan di dalam Stadium AT&T elektrik di Arlington, Texas.

Berasal dari Desoto berhampiran, Spence yang berusia 32 tahun bertukar pukulan besar di seluruh jarak dekat sambil dia ingin membuat kenyataan terhadap Ugas yang berani, yang menggoyahkan Spence dalam Pusingan 6 dengan rembatan bertali arus yang melumpuhkan mulutnya. Untuk kredit Spence, dia tidak pernah turun dan dia terus membengkak mata kanan Ugas menutup, memaksa pengadil Laurence Cole menghentikan pertarungan pada 1:44 Pusingan 10 atas nasihat doktor tepi gelanggang.

Spence, yang sebelum ini mempunyai sejarah penurunan berat badan yang sukar hingga 147 paun, mengupah pakar pemakanan buat kali pertama dan kelihatan berada dalam bentuk terbaik dalam kerjayanya.

“Saya tidak mempunyai sebarang keraguan sama sekali. Saya percaya pada diri saya 100% dan melatih 100%,” kata Spence. “Saya tidak mahu pertarungan tune-up atau seseorang yang saya tahu saya boleh kalahkan. Saya mahu seseorang yang akan mengeluarkan yang terbaik dalam diri saya dan Ugas melakukannya.

“Pakar pemakanan banyak membantu. Saya menurunkan berat badan dan mereka melakukan kerja yang hebat. Ia hanya kerja saya di gim. Saya rasa seperti masa saya tidak sesuai. [early in his return] tapi saya teruskan kerja. Saya rasa itu disebabkan oleh pemberhentian yang lama dan saya sangat bersemangat untuk naik ke gelanggang dan mempercepatkan langkah.”

Tidak mendapat cukup tinju dan MMA? Dapatkan berita terkini dalam dunia sukan tempur daripada dua yang terbaik dalam perniagaan. Langgan Morning Kombat bersama Luke Thomas dan Brian Campbell untuk analisis terbaik dan berita mendalam, termasuk analisis segera Spence lwn Ugas secara langsung dari Arlington, Texas, pada akhir acara di bawah.

Spence, yang bertarung dengan keazaman yang mantap sepanjang masa sambil meneruskan rentak gila, mengatasi Ugas dengan margin 216 berbanding 96, menurut ShoStats. Dia juga mendaratkan 40% daripada pukulan kuasanya.

Selepas kemenangan, dalam pertarungan penyatuan kejuaraan ke-12 dalam sejarah welterweight, Spence tidak teragak-agak untuk memberitahu dia mahu Juara WBO Terence Crawford seterusnya untuk kejuaraan yang tidak dipertikaikan.

“Semua orang tahu siapa yang saya mahu seterusnya, saya mahu Terence Crawford seterusnya,” kata Spence. “Itu pertarungan yang saya mahukan.”

Ugas, 35 tahun berasal dari Cuba, menggantikan Spence pada musim gugur lalu dan mengecewakan Manny Pacquiao, tetapi tidak akan ada kepahlawanan dalam yang satu ini walaupun usaha yang bersemangat dalam Pusingan 6. Ugas menyakiti Spence dengan tangan kanan dan mengetuknya corong keluar. Spence mengalihkan pandangannya dari bola dan makan dua tumbukan lagi selepas Ugas menangkapnya siram dan menghantarnya terhuyung-hayang ke dalam tali.

“Saya fikir pengadil telah berkata berhenti, jadi saya berhenti,” kata Spence. “Saya rasa dia memukul saya dengan tiga atau empat tembakan. Anda perlu melindungi diri anda pada setiap masa dan saya tidak melakukannya.”

Cole secara kontroversi menghentikan aksi itu sebaik Ugas mula mencurahkannya dengan harapan untuk kalah mati bagi memberi peluang Spence membersihkan mulutnya.

Spence, yang tidak pernah dijatuhkan sebagai pro, terus menekan ke hadapan dan keluar dari Ugas, yang sebahagian besarnya terhad kepada satu pukulan pada satu masa. Dia memaksa Ugas ke dalam sepakan jarak dekat dan terus memotong sehingga bengkak pada mata kanan Ugas menjadi masalah besar.

CBS Sports telah bersama anda sepanjang perjalanan pada malam Sabtu, jadi pastikan anda mengikuti keputusan langsung dan sorotan di bawah.

Kad pertarungan Spence lwn Ugas, kemungkinan

  • Errol Spence, Jr. (c) def. Yordenis Ugas melalui TKO pusingan ke-10 (pemberhentian doktor)
  • Isaac Cruz def. Yuriokis Gamboa melalui TKO pusingan kelima
  • Jose Valenzuela def. Francisco Vargas melalui kalah mati pusingan pertama
  • Cody Crowley bertahan. Josesito Lopez melalui keputusan sebulat suara (98-91, 98-91, 99-90)
  • Eimantas Stanionis def. Radzhab Butaev melalui keputusan berpecah (116-111, 117-110, 113-114)
  • Brandun Lee def. Zachary Ochoa melalui keputusan sebulat suara (99-91, 99-91, 98-92)

Kad skor Spence lwn Ugas, liputan langsung

Spence (c) 10 10 9 10 10 9 10 10 10 TKO 88
Ugas (c) 9 9 10 9 9 10 9 9 9 83

We would love to thank the writer of this write-up for this awesome web content

Keputusan pertarungan Errol Spence Jr. lwn Yordenis Ugas, sorotan: ‘Kebenaran’ menyatukan gelaran dengan TKO pusingan ke-10


Discover our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/