Keputusan PFL 5: Mattheus Scheffel marahkan Bruno Cappelozza, Stevie Ray mengetuk Anthony Pettis dengan twister

Ia adalah malam yang penuh kekecewaan pada petang Jumaat di Atlanta dengan juara heavyweight 2021 Bruno Cappelozza akan menentang Mattheus Scheffel dan Anthony Pettis ditoreh oleh penyerahan gila di PFL 5.

Scheffel datang ke acara utama sebagai pemain yang tidak diunggulkan, setelah tersingkir dalam penampilan sulungnya di PFL pada bulan April. Tetapi “Buffa” menyampaikan salah satu persembahan terbaik dalam kerjayanya, mengalahkan Cappelozza dalam perang tiga pusingan. Cappelozza dan Scheffel menghabiskan hampir keseluruhan pertarungan di atas kaki dengan setiap lelaki mempunyai momen masing-masing, tetapi kuasa dan kelantangan Scheffel yang membawa hari itu apabila dia menggegarkan bekas juara itu pada pusingan pertama dan mengatasinya untuk baki perlawanan. pertarungan untuk memperoleh 29-28 kad skor daripada ketiga-tiga hakim.

Malangnya untuk Scheffel, dia mungkin baru sahaja menewaskan bekas juara, tetapi ia tidak mencukupi untuk menumbuk tiketnya ke playoff heavyweight. Sebaliknya, Cappelozza, kerana menjaringkan KO pusingan pertama dalam pertarungannya dengan Stuart Austin di PFL 2merangkul pilihan ke-4 dan akan menentang Denis Goltsov dalam separuh akhir heavyweight hujung tahun ini.

Stevie Ray membuat Anthony Pettis kecewa dengan penyerahan yang mengejutkan

Kekecewaan berterusan dalam acara utama bersama dengan Stevie Ray memperoleh kemenangan terbesar dalam kerjayanya. Doktor haiwan UFC dan PFL menyerahkan Anthony Pettis pada pusingan kedua dengan twister yang diubah suai – dipanggil “kunci badan yang diubah suai” oleh pasukan penyiaran – untuk memastikan tempatnya dalam playoff ringan.

Selepas pusingan pertama berulang-alik, Ray dapat membalikkan percubaan takedown daripada Pettis pada pusingan kedua dan mengambil bahagian belakang, mengunci segi tiga badan. Apabila Pettis cuba untuk keluar darinya, dia terperangkap dalam engkol tulang belakang dan Ray memaksa ketuk keluar, dengan Pettis menggeliat kesakitan selepas itu. Kemenangan itu memperoleh Ray lima mata, cukup untuk menyelinap masuk ke pilihan No. 4 untuk kejohanan ringan di mana dia akan menentang Pettis sekali lagi – jika Pettis mampu bersaing.

Klidson Abreu menyesakkan Renan Ferreira

Klidson Abreu datang pada waktu petang memerlukan persembahan yang hebat untuk mara ke playoff heavyweight, dan walaupun dia menguasai Renan Ferreira, ia tidak mencukupi untuk mara ke separuh akhir. Abreu menenggelamkan Ferreria dengan penebusan tanpa henti dan hebat, tetapi kerana dia tidak dapat memastikan penyudah, Abreu hanya memperoleh tiga mata, menjadikan mata musimnya kepada enam. Malangnya bagi Abreu, Ferreria juga mempunyai enam mata tetapi ia diperoleh melalui penyerahan pusingan pertama, dan cara peraturan PFL distrukturkan, yang memberikan kelebihan kepada Ferreria, walaupun berbanding lelaki yang mendominasinya. Akibatnya, Abreu masuk sebagai pemain ganti pertama untuk separuh akhir heavyweight, manakala Ferreria akan menentang Ante Delija.

Chris Wade mengetuk keluar Kyle Bochniak

Chris Wade meletakkan setem pada pertarungan kelas bulu musim biasa terakhir 2022, menumbangkan Kyle Bochniak dengan tendangan kepala dan pukulan susulan pada pusingan pertama. Wade melemparkan sepakan kepala pada awal pusingan pertama, menjatuhkan Bochniak ke lututnya dan Wade tidak melepaskan peluangnya, melompat ke atas musuhnya yang goyang dan memalunya dengan tumbukan sehingga pengadil campur tangan. Penghentian berlaku hanya 70 saat dalam pertarungan dan merangkul pilihan utama keseluruhan untuk Wade. Dia kini akan menghadapi Brendan Loughnane dalam pusingan pertama playoff.

Ante Delija bertahan lebih lama Shelton Graves

Ante Delija mendapat tempat dalam playoff PFL dengan kemenangan tanpa inspirasi ke atas Shelton Graves dalam pertarungan kelas berat kad utama. Naib juara kelas berat 2021 itu, gagal membuat banyak kesan dalam kemenangan playoffnya yang merangkul, mengatasi Graves sepanjang tiga pusingan. Momen terbesar dalam pertarungan itu boleh dikatakan pertembungan kepala yang membelah hidung Delija dan memperoleh Graves potongan mata, menghasilkan markah 29-27 untuk Delija secara keseluruhan. Delija akan menentang Renan Ferreria pada pusingan pertama separuh akhir.

Bubba Jenkins mendominasi Reinaldo Ekson

Bubba Jenkins berjaya memastikan kemasukan ke playoff PFL kedua berturut-turut, mendominasi Reinaldo Ekson dengan gusti unggulnya dalam perjalanan untuk menyapu bersih kad skor dengan tiga 30-27s. Jenkins mempamerkan permainan pukulan yang lebih baik dalam pecutan, tetapi kebanyakannya menggunakan silsilah gustinya untuk berulang kali menumbangkan Ekson, mendapatkan beberapa slam yang baik dalam proses itu. Jenkins akan berdepan seterusnya Ryoji Kudo di separuh akhir kejohanan featherweight.

Denis Goltsov bergelut Maurice Greene

Dalam pembukaan kad utama, Denis Goltsov menumbuk tiketnya ke playoff kelas berat dengan persembahan yang menyesakkan ketika menentang Maurice Greene. Greene hanya tidak mempunyai jawapan untuk gusti dan bergelut Goltsov, yang berulang kali menjaringkan penghapusan dan mengancam dengan penyerahan dari kedudukan teratas. Pada akhirnya, Goltsov menyapu bersih kad skor, mengambil tiga 30-27s, dan, dengan 9 mata, akan mara ke separuh akhir kelas berat PFL, di mana dia akan menentang juara 2021 Bruno Cappelozza.

Dua pejuang awal mengesahkan tempat dalam playoff kelas bulu PFL.

Dalam dua pertarungan pembukaan malam itu, Brendan Loughnane dan Ryoji Kudo mengunci tempat mereka untuk playoff kelas bulu, dengan Kudo tersingkir Alejandro Flores dalam pusingan pertama untuk memperoleh enam mata, dan Loughnane mengambil keputusan sebulat suara yang sukar untuk menggantikan penggantian lewat Ago Huskic. Loughnane memasuki playoff sebagai pilihan No. 4, manakala Kudo, berdasarkan penamat pusingan pertamanya, masuk sebagai pilihan No. 2.

Lihat keputusan penuh PFL 5 di bawah.

Kad Utama

Matheus Scheffel def. Bruno Cappelozza dengan keputusan sebulat suara (29-28, 29-28, 29-28)

Stevie Ray def. Anthony Pettis melalui penyerahan (segi tiga badan diubah suai) – Pusingan 2, 3:57

Klidson Abreu def. Renan Ferreira dengan keputusan sebulat suara (30-27, 30-27, 30-27)

Chris Wade bertahan. Kyle Bochniak oleh TKO (tendangan kepala dan tumbukan) – Pusingan 1, 1:10

Ante Delija def. Shelton Graves dengan keputusan sebulat suara (29-27, 29-27, 29-27)

Bubba Jenkins bertahan. Reinaldo Ekson dengan keputusan sebulat suara (30-27, 30-27, 30-27)

Denis Goltsov pertahanan. Maurice Greene dengan keputusan sebulat suara (30-27, 30-27, 30-27)

Kad Pendahuluan

Lance Palmer bertahan. Sheymon Moraes melalui keputusan sebulat suara (29-28, 29-28, 30-27)

Juan Adams def. Sam Kei melalui TKO (tumbuk) – Pusingan 2, 2:30

Ryoji Kudo def. Alejandro Flores melalui KO (tumbuk) – Pusingan 1, 2:52

Brendan Loughnane bertahan. Ago Huskic melalui keputusan sebulat suara (29-28, 29-28, 30-27)

We would love to say thanks to the author of this write-up for this awesome content

Keputusan PFL 5: Mattheus Scheffel marahkan Bruno Cappelozza, Stevie Ray mengetuk Anthony Pettis dengan twister


You can find our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/