Knicks akan bersaing untuk Jalen Brunson

Leon Rose and the Knicks berada di hadapan jam sekali lagi. Kali ini, mereka berhasrat untuk keluar dengan pemain impak.

Seminggu selepas berdagang keluar dari pusingan pertama Draf NBA dengan mengingati malam ini, Knicks dipercayai berada di tempat duduk pemandu untuk mendapatkan pengawal mata ejen bebas Mavericks, Jalen Brunson.

Tetapi Brunson akan bertemu dengan pasukan lain sebelum membuat keputusan, lapor Yahoo Sports. Bekas bintang Villanova berusia 25 tahun itu akan mengadakan pertemuan dengan Knicks, Mavericks dan Heat bermula Khamis jam 6 petang, apabila tempoh agensi bebas bermula.

Brunson mempunyai banyak hubungan dengan Knicks — presiden pasukan Rose adalah bekas ejennya, anak Rose, Sam, adalah ejennya sekarang, dia mempunyai hubungan yang kuat dengan jurulatih Tom Thibodeau dan pengawal Derrick Rose, bapanya, Rick, baru-baru ini diupah untuk menyertai Thibodeau’s kakitangan dan dia dibesarkan di selatan New Jersey — dan dia telah menjadi tumpuan mereka sejak sekian lama. mereka telah membersihkan lebih daripada $30 juta ruang had untuk menawarkannya perjanjian empat tahun melebihi $100 juta. Mereka menukar pemain veteran Kemba Walker, Nerlens Noel dan Alec Burks, bersama-sama dengan pilihan No. 11 dalam draf 2022.

Pada hari Selasa, beberapa laporan melukis Knicks sebagai pilihan berat untuk menandatangani Brunson. Dallas, lapor ESPN, hanya bersedia menawarkan Brunson kontrak lima tahun dalam kontrak empat tahun, $85 juta yang ditandatangani pengawal Raptors, Fred VanVleet pada 2020. Brunson menolak kontrak empat tahun, $55.5 juta daripada Dallas selepas tarikh akhir perdagangan.

Jalen Brunson akan bertemu dengan Mavericks dan Heat sebagai tambahan kepada Knicks.
Imej Getty

Sumber yang rapat dengan Brunson percaya bahawa melainkan Mavericks mengambil pendirian berbeza tentang apa yang mereka sanggup tawarkan, dan meningkatkan wang setiap tahun, dia akan menjadi Knick.

“Adalah sukar untuk menolak,” kata sumber itu.

The Heat, sementara itu, memerlukan Mavericks untuk bersetuju dengan tandatangan dan perdagangan untuk membuat perjanjian kerana mereka tidak mempunyai ruang yang hampir mencukupi untuk membayar Brunson di mana-mana hampir dengan jumlah yang boleh dibayar oleh dua francais lain kepadanya .

Terdapat satu aliran pemikiran bahawa Knicks membayar lebih untuk Brunson, pemain yang baru menjadi pemain permulaan sepenuh masa untuk Mavericks pada bulan Disember. Mereka terpaksa memindahkan beberapa pilihan draf (termasuk pilihan No. 11-keseluruhan tahun ini) dan pemain veteran untuk mencipta ruang topi yang mencukupi untuk membayarnya. Bekas pilihan pusingan kedua, Brunson mempunyai purata 11.9 mata, 3.7 mata dan 3.0 lantunan dalam 24.7 minit sambil merembat 37.3 peratus daripada jarak 3 mata sepanjang karier NBA lima tahunnya.

“Ia akan menjadikan mereka lebih berdaya saing, tetapi ia tidak membawa mereka ke pesaing yang serius,” kata sumber liga. “Dia seorang pemain yang sangat berbakat. Apa yang dia jadikan Knicks? Mungkin mereka mara melepasi play-in. Adakah mereka memenangi satu pusingan? saya tak tahu.

“Saya tidak fikir apa yang mereka ada sekarang – dia, Julius [Randle] dan RJ [Barrett] sebagai tiga teratas anda – akan memasuki eselon atas Persidangan Timur.”

Brunson baru berusia 25 tahun, dan muncul setakat musim terbaiknya, di mana dia mencatat mata terbaik dalam kerjaya (16.3), bantuan (4.8), lantunan (3.9) dan minit (31.9). Brunson sangat hebat dalam playoff, membantu Mavericks mara ke Pusingan Akhir Persidangan Barat dengan mencatatkan 21.6 mata, 4.6 lantunan dan 3.7 bantuan. Dia menunjukkan potensinya apabila superstar Luka Doncic cedera pada pusingan pertama, menghasilkan permainan 41 dan 31 mata dalam kemenangan ke atas Jazz.

Pengawal Dallas Mavericks Jalen Brunson (13) memandu mengelilingi pengawal Phoenix Suns Chris Paul,
Jalen Brunson boleh menjadi penjaga mata Knicks terbaik sejak pertengahan 1990-an.
Foto AP

Bekas sayap Knick dan sayap Mavericks semasa, Reggie Bullock telah menulis di Twitter untuk menyokong hari gaji besar Brunson.

“JB berhak menerima segalanya, pekerja keras yang tulen dan def LIKE DAT,” dia tweet dengan beg dan emoji tanda dolar. “DAN LEBIH BAIK ORANG DI LUAR MAHKAMAH.”

Knicks masih mempunyai 11 pilihan pusingan pertama dalam tempoh tujuh tahun akan datang dan telah berjaya mengekalkan semua pemain muda mereka. Aset tersebut boleh membolehkan mereka mengayunkan perdagangan yang besar, walaupun mereka terlepas penjaga Spurs All-Star Dejounte Murrayyang dilaporkan diserahkan kepada Hawks pada hari Rabu untuk pakej berpusat di sekitar tiga pilihan pusingan pertama.

Jika Brunson sebenarnya memilih Knicks, dia berpotensi mengisi kekosongan selama berdekad-dekad sebagai penjaga mata untuk francais yang menggunakan Burks kehilangan kedudukan di tempat itu tahun lepas di sana kerana kecederaan kepada Derrick Rose dan Walker.

Sejak 2009, Knicks mempunyai 12 pengawal titik permulaan yang berbeza pada malam pembukaan. Hanya Raymond Felton, pada 2010 dan 2012, bermula pada kedudukan lebih daripada sekali dalam pembukaan sepanjang tempoh itu. Senarai itu termasuk pengembara seperti Felton, Trey Burke, Ramon Sessions, Chris Duhon dan Jose Calderon.

Brunson, di atas kertas sekurang-kurangnya, akan menjadi jeneral terbaik Knicks sejak Derek Harper pada pertengahan 1990-an. Brunson berada di kemuncaknya dan muncul dari musim terbaiknya sebagai pemain profesional. Dia akan menyertai francais linchpin Barrett untuk membentuk gandingan gelanggang muda 1-2 yang boleh membawa Knicks kembali ke dalam perebutan playoff.

Tetapi pertama, Knicks mesti menandatanganinya.

Brunson adalah sebab mereka keluar dari pusingan pertama draf dengan tangan kosong minggu lalu. Ini, harapan Knicks, akan menjadi ganjaran untuk minggu yang sibuk bergerak.

We want to give thanks to the writer of this article for this incredible content

Knicks akan bersaing untuk Jalen Brunson


Our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/