Komander Snyder tidak akan memberi keterangan pada siasatan Jun

ASHBURN, Va. — Pemilik Washington Commanders Dan Snyder memaklumkan Jawatankuasa Pemantauan Dewan melalui surat bahawa dia tidak akan memberi keterangan pada perbicaraan mereka pada 22 Jun, mengatakan dia akan keluar dari negara itu.

Sudah lama dijangka bahawa Snyder akan menolak untuk memberi keterangan. Dalam surat empat muka surat itu, peguam Karen Patton Seymour berkata bahawa Snyder bersedia untuk memberi keterangan tetapi jawatankuasa itu “tidak bersedia untuk mempertimbangkan untuk menukar tarikh pendengaran.”

Surat itu menyatakan bahawa Snyder mempunyai “konflik perniagaan berkaitan Komander yang berlarutan dan berada di luar negara pada tarikh pertama dan satu-satunya Jawatankuasa mencadangkan untuk pendengaran.”

Menurut jurucakap jawatankuasa, “Jawatankuasa berhasrat untuk meneruskan pendengaran ini. Kami sedang menyemak surat Encik Snyder dan akan menjawab.”

Kongres mula menyiasat budaya tempat kerja Snyder dan Washington di bawahnya pada bulan Oktober. Ia juga sedang menyiasat dakwaan salah laku seksual oleh Snyder, pertuduhan yang dikenakan oleh bekas pekerja Tiffani Johnston dalam sesi meja bulat di hadapan jawatankuasa itu.

Pada 1 Jun, Jawatankuasa Pemantauan Dewan menjemput Snyder dan pesuruhjaya NFL Roger Goodell untuk memberi keterangan pada pendengaran 22 Jun. Tidak pasti sama ada Goodell akan memberi keterangan. Jawatankuasa masih boleh memilih untuk menukar tarikh pendengaran, seperti yang kadang-kadang berlaku dalam situasi yang kurang didedahkan. Ia juga boleh mengeluarkan sepina kepada Snyder.

Peguam Lisa Banks dan Debra Katz, yang mewakili sekurang-kurangnya 40 bekas pekerja Komander, dalam satu kenyataan berkata “Kami, bersama-sama pelanggan kami, kecewa tetapi tidak terkejut bahawa Dan Snyder tidak mempunyai keberanian untuk hadir secara sukarela. Kami mengharapkan sepenuhnya Jawatankuasa akan mengeluarkan sepina untuk memaksa Encik Snyder hadir. Sudah tiba masanya Encik Snyder mengetahui bahawa dia tidak berada di atas undang-undang.”

Menurut surat itu, peguam Snyder bertindak balas lima hari kemudian dengan meminta jawatankuasa memberikan maklumat lanjut mengenai skop siasatan. Ia juga menyatakan bahawa jawatankuasa itu tidak akan menjamin bahawa soalan yang ditujukan kepada Snyder akan terhad kepada isu tempat kerja bersejarah organisasi.

Jawatankuasa itu juga tidak akan bersetuju untuk memberikan salinan dokumen yang “ahli Jawatankuasa berhasrat untuk menyoal Encik Snyder tentang,” yang diterangkan oleh Seymour dalam surat itu sebagai ihsan “Saya difahamkan sering dipanjangkan kepada saksi pada perbicaraan kongres.”

Surat itu juga menyatakan peguam Snyder meminta “maklumat asas” mengenai dakwaan Johnston — “seperti bila dan di mana ia sepatutnya berlaku, dan siapa lagi yang hadir.” Menurut surat itu, jawatankuasa itu enggan memberikan maklumat itu. Snyder telah menafikan tuduhan itu.

NFL juga mengupah peguam Mary Jo White untuk menyiasat dakwaan Johnston. Liga itu mendenda Washington $10 juta pada 1 Julai 2021, hasil siasatannya terhadap budaya tempat kerja di bawah Snyder.

Peguam negara di Virginia dan Washington, DC, sedang menyiasat dakwaan ketidakwajaran kewangan yang didakwa oleh bekas pekerja. Pasukan itu membalas dengan surat setebal 105 muka surat dengan afidavit yang ditandatangani yang menyangkal pertuduhan.

We would love to thank the author of this write-up for this amazing content

Komander Snyder tidak akan memberi keterangan pada siasatan Jun


Check out our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/