Kongres menyiasat dakwaan ketidakwajaran kewangan oleh Komander

Siasatan kewangan kekal di sebalik pintu tertutup dan antara peringkat tertinggi jawatankuasa 45 orang pada ketika ini. Ditanya mengenai fasa baharu ini, beberapa ahli panel menyatakan mereka telah mendengar spekulasi mengenai perkara ini tetapi berkata ia masih berada pada fasa sensitif sehingga mereka tidak mengetahui butirannya. Ahli lain tidak sedar.

“Pasukan itu tidak mengetahui sebarang penyiasatan oleh Jawatankuasa Pemantauan Dewan berhubung hal kewangan, walaupun terdapat tuntutan yang tidak jelas dan tidak berasas hari ini oleh sumber tanpa nama,” kata seorang jurucakap Komander. “Pasukan secara mutlak menafikan sebarang cadangan tentang ketidakwajaran kewangan dalam apa jua bentuk pada bila-bila masa. Kami mematuhi proses dalaman yang ketat yang konsisten dengan piawaian industri dan perakaunan, diaudit setiap tahun oleh firma pengauditan bebas yang dihormati di peringkat global, dan juga tertakluk kepada audit tetap oleh NFL. Kami terus memberi kerjasama sepenuhnya dengan kerja Jawatankuasa.”

Pemeriksaan jawatankuasa terhadap dakwaan penyelewengan kewangan dalam operasi pasukan dibuat di tengah-tengah penyiasatan kedua NFL terhadap pasukan itu atau tingkah laku Snyder dalam tempoh 19 bulan yang lalu.

Siasatan semasa NFL – diketuai oleh Mary Jo Whitebekas peguam AS untuk Daerah Selatan New York dan bekas pengerusi Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa — didorong oleh dakwaan salah laku seksual terhadap Snyder yang disiarkan semasa meja bulat awam yang dihoskan oleh Jawatankuasa Pemantauan pada 3 Februari. prosiding itu, Tiffani Johnston, bekas ketua sorak dan pengurus pemasaran pasukan, memberitahu ahli Kongres bahawa Snyder mengganggunya semasa makan malam berpasukan, meletakkan tangannya di atas pahanya dan menekannya ke arah limousinnya selepas itu. Dalam satu kenyataan, Snyder menggelar dakwaan Johnston sebagai “pembohongan langsung.”

Ketika ditanya sama ada panel itu meneliti dakwaan ketidakwajaran kewangan, jurucakap jawatankuasa itu berkata: “Jawatankuasa terus menyiasat tempat kerja yang bermusuhan dan budaya impunitas di Komander Washington serta tindak balas yang tidak mencukupi dan kekurangan ketelusan Liga Bola Sepak Kebangsaan. . Jawatankuasa akan mengikuti fakta di mana sahaja mereka memimpin.

Jawatankuasa Pemantauan Rumah melancarkan penyiasatannya terhadap pasukan itu pada Oktober, selepas beberapa ahli menyatakan rasa tidak puas hati dengan kekurangan ketelusan yang dirasakan dalam NFL. penyiasatan tempat kerja pasukanyang diketuai oleh Beth Wilkinson dan bermula pada musim panas 2020.

Berikutan penyiasatan Wilkinson selama 10 bulan, NFL denda pasukan $10 juta pada bulan Julai dan mengumumkan bahawa isteri Snyder, Tanya, Ketua Pegawai Eksekutif bersama pasukan, akan mengambil alih operasi harian francais untuk tempoh yang tidak ditentukan. NFL tidak mengeluarkan penemuan Wilkinson, dengan mengatakan bahawa dia telah diarahkan untuk menyampaikan kesimpulannya secara lisan dan bukannya secara bertulis.

Jawatankuasa itu meminta NFL menyerahkan semua dokumen dan maklumat yang berkaitan dengan kerja Wilkinson, serta penemuannya. Kecewa dengan apa yang dipanggil pematuhan separa oleh NFL, jawatankuasa itu menetapkan tarikh akhir kedua untuk semua dokumen yang diminta dan mengancam tindakan selanjutnya pada bulan Februari untuk apa-apa yang kurang daripada itu. Dalam surat Februari kepada jawatankuasa Dewan, NFL menulis bahawa Komander menafikan akses kepada kira-kira 109,000 dokumen yang diminta berkaitan dengan penyiasatan Wilkinson. Peguam Snyder menafikan dakwaan itu.

Jawatankuasa Pemantauan Dewan ialah cabang penyiasatan Kongres, dan pengerusinya, Rep. Carolyn B. Maloney (DN.Y.), mempunyai kuasa sepina untuk memaksa pengeluaran dokumen yang tidak diberikan secara sukarela dan kuasa untuk mengadakan perbicaraan mengenai perkara awam minat. Terdapat beberapa perselisihan pendapat di kalangan ahli, sebahagian besarnya berpecah mengikut garis parti, sama ada dinamik dalaman pasukan bola sepak profesional memerlukan perhatian jawatankuasa itu.

Walaupun tumpuan jawatankuasa kekal pada budaya tempat kerja Komander dan pengendalian NFL terhadap dakwaan salah laku seksual yang berleluasa dalam francais, dakwaan kewangan tiba di tengah-tengah tanda-tanda bahawa NFL semakin bosan mempertahankan Snyder.

Pesuruhjaya NFL Roger Goodell secara terbuka menegur Snyder kerana mengumumkan semasa minggu Super Bowl bahawa pasukan itu akan mengendalikan penyiasatan dakwaan Johnston. Goodell berkata sebaliknya NFL akan berbuat demikian melalui penyiasat bebas kerana adalah tidak wajar untuk pasukan itu menyiasat dirinya sendiri.

Pada mesyuarat tahunan NFL pada hari Selasa di Palm Beach, Fla., Goodell berkata Tanya Snyder akan terus mengawasi fungsi harian pasukan dan mewakili Komander pada mesyuarat liga “sekurang-kurangnya untuk masa hadapan yang boleh dijangka.”

Komander bernilai $4.2 bilion, menurut Forbes. Semasa berusia 30-an, Snyder mengetuai kumpulan pelaburan yang membeli pasukan dan stadiumnya dengan harga $800 juta pada tahun 1999.

Selepas pertikaian sengit dengan set rakan kongsi terhad keduanya dalam pasukan pada 2020, Snyder telah diberikan penepian hutang oleh NFL pada Mac 2021 yang membolehkannya untuk membeli rakan kongsinya menggabungkan 40 peratus kepentingan untuk kira-kira $875 juta.

Perjanjian itu meletakkan pemilikan pasukan sepenuhnya di tangan Snyder dan ahli keluarga tetapi membebaninya dengan hutang tambahan sebanyak $450 juta pada masa peminat Komander semakin terhakis. Pasukan penarik tertinggi NFL pada awal 2000-an, Komander menduduki tempat ke-31 antara 32 pasukan liga yang hadir di tempat sendiri musim lalu, mendahului hanya Detroit Lions.

Anheuser-Busch, penaja bir rasmi NFL dan lebih daripada dua dozen pasukannya, mengakui dalam kenyataan pertengahan Mac kepada The Washington Post bahawa ia menamatkan perkongsiannya dengan Panglima.

We would love to thank the author of this post for this awesome content

Kongres menyiasat dakwaan ketidakwajaran kewangan oleh Komander


You can view our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/